Menisküs yırtığı ameliyatı sonrası eskisi gibi olur muyum?

0 oy
141 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (304 puan) tarafından

Olan biri ya da tanıdığı varsa ameliyattan sonra geçti mi? Eskisi gibi iyi oldu mu? Lütfen bilen biri yardımcı olabilir mi, doktora kalsa yapalım diyor ama eskisi gibi olmayacaksa önemi yok. 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (1,623 puan) tarafından

En İyi Cevap

Ben öldüm canım evet şükür iyiyim ne o kart kurt sesi kaldı ne biseyi agrim sızım geçti şükür düzeldi ama tabi herkeste bir olmayabilir 

İnanki hatırlamiyorum 9 sene oldu ama çok kötü durumdaydım adım atamaz halde 

Evet gayet iyiyim o Ağrı o ses her seferinde dizimden gelen o gıcırtı ya çok kötü bir histi 

önce (304 puan) tarafından

Ne kadar kolay gözükse de pis bir hastalık yaa, peki ameliyat izi kaldı mı

İz zaten sağ ve soldan ikitane minik yer actilar diz kapagimdan kamera ile girdiler temizlediler şuan hiç bir iz yok zaten minicik açıklıktan aliyorlar

Teşekkür ederim ♥️

-Reklam-
0 oy
önce (13,405 puan) tarafından

ameliyat olup da memnun olan duymadım 😂😂 

Bir çare arıyorum işte 

önce (13,405 puan) tarafından

fizik tedavi 

İşe yaramadı ama bir daha deneyeceğim 

0 oy
önce (4,065 puan) tarafından

Eşim oldu, 2025 şubatta. Elhamdülillah çok iyi. 4 senelik bir arızaydı bir de, ameliyat olmazsa 35’inde yürümeyi unut dediler. 27 yaşındaydı. 

Benimki de 5 yıl oldu geçmiyor, peki şu an ne kadar iyi? 

önce (4,065 puan) tarafından

Şu sıralar bir kez ağrımış, uzun zaman sonra ağrıyınca şaşırdık hatta. Elhamdülillah ve maşallah gayet iyi.

Tek sıkıntısı yerde diz çökerek oturamıyor, tam kapanmıyor. Ama o da bizim ihmalkarlığımız. Doktor fizik tedaviyi bizim isteğimize bıraktığı için eşim gerek görmedi diye başvurmadık. Tek falsosu bu oldu. 

0 oy
önce (8,951 puan) tarafından

Annem olmuştu.memnundu güzel bir doktora denk gelirsen sorun olmaz

Eskisi gibi iyi oldu mu, ben tam bir iyileşme bekliyorum. 

önce (8,951 puan) tarafından

Oldu annem.ameliyat olali 20 sene olmustur

0 oy
önce (1,069 puan) tarafından

Geçmiş olsun. Evet eşim oldu. Yırtık büyümüş ve bukemiyordu bacağını. Elhamdülillah iyileşti şuanda gayet iyi. Yırtık küçükken diktirmek daha mantıklı büyüdükçe agrida fazla oluyor 

Eskisi gibi iyi oldu mu? Yani normal bir şekilde koşabiliyor, yürüyebiliyor, dizini bükebiliyor mu hiç sorun olmadan? 

önce (1,069 puan) tarafından

Evet oldu her işi yapar şükürler olsun. Mesela namaza hiç bukulemiyor oturarak kılıyordu. İyileşince normal kilabildi. 

0 oy
önce (1,293 puan) tarafından

Aynı dertten muzdarip banada ameliyat diyor doktor 7 8 aydır bayağı bir kötü bir yirtigim bir 8 mm lik Baker kizti ve kıkırdamak adıma var ve 4 gündür bacagim kirleniyor bosalma hissi oluyor

2 tane çok riskli kalp ameliyatı oldum şu yırtık kadar zorluk çıkarmadı bana. Çok pis bir hastalık. Size de çok geçmiş olsun. 🌸

önce (1,293 puan) tarafından

Amin canim bende burun ameliyatı apandisit sezeryan oldum ama bundan korkuyorum çünkü küçük 2 tane çocuğum var biri 4 buçuk biri 1 bucuk yasinda keşke safra kesesi ne bileyim fıtık gibi bir şey olsaydı diyorum ama Allaha da isyan etmek istemiyorum Allah cekemiyecegimiz yükü vermez ama cidden 4 gündür çok fazla zorluyor kitleniyor kalıyor uzattigim gibi 15 20 dk ne kivirabiliyorum ne ustune bakabiliyorum şişti bir taraftan kalcamdam ayak parmaklarıma kadar yayılıyor artık agrisi sizede geçmiş olsun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Menisküs yırtığı ameliyatı sonrası iyileşme süreci ne kadar sürer?
Menisküs yırtığı ameliyatı sonrası tam iyileşme süreci genellikle 3 ile 6 ay arasında değişmektedir. İlk 2-4 hafta boyunca koltuk değneği kullanımı ve üzerine kontrollü basma gerekebilirken, fizik tedavi hareketlerine ameliyattan birkaç gün sonra başlanır. Spor hayatına dönüş ise yırtığın tipine ve uygulanan cerrahi yönteme bağlı olarak ortalama 4 ila 6 ay içerisinde mümkün olmaktadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Menisküs ameliyatından sonra diz eskisi gibi olur mu?
Başarılı bir ameliyat ve düzenli fizik tedavi programı ile hastaların büyük bir çoğunluğu günlük aktivitelerine ve sportif faaliyetlerine eskisi gibi dönebilmektedir. Ameliyat sonrası dizin eski gücüne kavuşması, cerrahi teknik kadar operasyon sonrasındaki kas güçlendirme egzersizlerine verilen öneme de bağlıdır. Dizdeki fonksiyonel iyileşme, yırtığın boyutu ve hastanın fiziksel kondisyonuna göre farklılık gösterir.
Menisküs yırtığı ameliyatı hangi durumlarda zorunludur?
Menisküs yırtığı ameliyatı, dizde kilitlenme, sürekli ağrı, boşluğa basma hissi veya fizik tedaviye yanıt vermeyen durumlarda gerekli görülür. Eğer yırtık diz ekleminin hareket mekaniğini bozuyorsa veya ciddi bir mekanik blokaj yaratıyorsa cerrahi müdahale kaçınılmaz hale gelir. Uzmanlar, dizin işlevselliğini korumak ve kireçlenme riskini azaltmak amacıyla genellikle cerrahiyi önerir.
Menisküs ameliyatı sonrası fizik tedavi neden önemlidir?
Fizik tedavi, diz çevresindeki kasların güçlenmesini sağlayarak ekleme binen yükü azaltır ve ameliyatın başarısını doğrudan etkiler. Ameliyat sonrası dönemde dizin eski hareket kabiliyetini kazanması için kuadriseps ve hamstring kas gruplarının özel egzersizlerle kuvvetlendirilmesi şarttır. Fizik tedavi ihmal edildiğinde dizde stabilite sorunları ve ağrıların devam etme riski artabilir.
Menisküs ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Ameliyat sonrası ilk 48 saat buz uygulaması ve bacağın yüksekte tutulması ödem oluşumunu engellemek için oldukça kritiktir. İyileşme sürecinde doktorun yasakladığı ani çömelme, diz bükme hareketleri ve ağır yük kaldırma gibi aktivitelerden 3 ay boyunca kaçınılmalıdır. Ayrıca, doktorun verdiği egzersiz programının aksatılmadan uygulanması iyileşme hızını belirleyen en temel faktördür.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 169 göst.
0 oy
2 cevap 231 göst.
+1 oy
3 cevap 304 göst.
0 oy
7 cevap 382 göst.
28 Kasım 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hicrannn (2,380 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,055 soru

24,600,388 cevap

363,531 kullanıcı

...