Rüyamda gördüğüm hocaya gidip anlatmalı mıyım?

0 oy
176 göst.
Diğer kategorisinde (34 puan) tarafından

Ben rüyamda bir hocanın bana dua ettiğini gördüm ondan duayı rüyamda ben istedim kızlar neyse bi kaç gün önce bize yakın olan cami var orda hoca gördüm aynı rüyamdaki adam gibi giyinmişti dün yine karşıma çıktı açık bir bayanım tişört eşofman giyen biriyim o yüzden gidip konuşamadım utandım acaba gidip desemmi size benzeyen birini gördüm ondan dua istedim bana dua eder misiniz diye yoksa aman rüya işte diyip konuş miyim mi sizce canlar 

2 Cevaplar

0 oy
(2,391 puan) tarafından

sen bilirsin . aklina takilacaksa gt konue . acik yada dacik olman biseyi degistirmezki. sonucta hoca sacdece kapalilara hocalik yapmio. kivin basin acik gitmedikten sonra camiye saygisizlik olmaz yani ben kizimi yazin kursa gotururken pantlon teort giyyorum sonucta: hicte cekinmiyorum. kalkip kici basi acik sortla zaten camiye girilmez

(34 puan) tarafından

Yok bende evliyim çocuğumda  var bende yani okadar açık değilim eşofman tişört giyen biriyim sence ne diyim utanıyorum ya ben aşırı adam yaşlı ya bana hadi hadi derse ben 28 yaşındayım

-Reklam-
0 oy
(335 puan) tarafından

Ben olsam duramazdim galiba dua isteyen birine hocanın hadi hadi demesini beklemem belki o dua senin istediğin bi duanın kabul olmasına vesile olacak kuzum hocalar açık kapalı diye yargılamaz bence insanız sonuçta 

(34 puan) tarafından

Aynen bi dicem bakalım ne dıcek amca

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Rüyamda gördüğüm birini cami hocasına anlatmam doğru olur mu?
Rüyanızı anlatıp anlatmamak tamamen sizin tercihinizdir ve dini bir zorunluluk değildir. İslami gelenekte rüyalar genellikle hayra yorulur; eğer rüyanız sizi manevi açıdan rahatsız ettiyse veya bir anlam arayışındaysanız, bunu bir hoca ile paylaşmak yerine kendi iç dünyanızda hayra yormanız yeterlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Rüyada görülen birinden dua istemenin dini bir hükmü var mıdır?
Rüyada birinden dua istemenin bağlayıcı bir dini hükmü veya özel bir ritüeli bulunmamaktadır. Dua etmek tamamen samimiyete dayalı bir ibadettir; ancak rüya yoluyla birinden dua talep etmek, kişinin kendi manevi niyetini yansıtan sembolik bir durumdur.
Rüyamda gördüğüm kişiyle gerçek hayatta karşılaşırsam ne yapmalıyım?
Rüyanızda gördüğünüz kişiyi gerçek hayatta görmeniz tamamen tesadüf olabilir ve bu durum herhangi bir özel anlam taşımaz. Kişisel tercihlerinize göre bu kişiyle konuşabilir veya sadece nezaketen selam verebilirsiniz; rüyanızı anlatıp anlatmamak ise tamamen sizin iletişim kurma arzunuza bağlıdır.
Rüya tabiri için dini görevlilerle iletişime geçmek gerekli midir?
Rüya tabiri, İslam alimlerine göre herkesin kolayca yorumlayabileceği bir konu değildir ve çoğu zaman kesinlik taşımaz. Bu nedenle rüyalarınızı bir cami görevlisine anlatmak yerine, rüyanızı sadece kendi iç huzurunuz için 'hayırlara vesile olmasını' dileyerek geçiştirmeniz daha uygun olabilir.
Kıyafet tarzım camiye gidip hoca ile konuşmama engel olur mu?
Kıyafet tarzınız ne olursa olsun, cami gibi kamusal alanlara gitmek ve oradaki görevlilerle saygılı bir şekilde konuşmak kişisel bir haktır. Hangi kıyafetle olursanız olun, nezaket kuralları çerçevesinde her türlü soru veya talebinizi iletmekten çekinmenize gerek yoktur; önemli olan karşılıklı saygı ve iletişimdir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 876 göst.
22 Eylül 2020 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,756 puan) tarafından soruldu
+3 oy
6 cevap 705 göst.
31 Mart 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 411 göst.
4 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Minikii (1,582 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 749 göst.
2 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde Evrim.34 (607 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,339 soru

24,654,932 cevap