Eşime mahkemeden şahitlik tebligatı geldi, gitmek zorunlu mu?

0 oy
205 göst.
önce Diğer kategorisinde (8,951 puan) tarafından

Burda başına gelen olmuştur diye sormak istiyorum..

Dun eşime mahkeme kağıdı geldi ben teslim aldım.

Baktim içinde 2 kadin 1 adam birbirlerinden davalilar kocamda şahit olmuş 😂

Bizde ilk araba kazası yapınca ben kavga etmiştim başka kızlarda kazaya karışmıştı onlarla karşı taraf sandık okuyunca isimleri yok eşim ben tanımıyorum bunları diyor😊

9 ayda dava var gelmezseniz polis zoruyla diyor birde bu davanın eşimle alakası yok olmasına rağmen gitmek zorundami..

5 Cevaplar

+1 oy
önce (7,804 puan) tarafından

Evet gitmek zorunda. Polis geliyor eğer gitmezse.  1 kere gitmesi yeterli oluyor. 

-Reklam-
0 oy
önce (19,298 puan) tarafından

Mahkeme günü gidip tanımadığını söylesin. 

0 oy
önce (1,184 puan) tarafından

Gitmese polis kontrol noktasında yakalar mutlaka gitsin belki biri ondan habersiz adını vermiştir kişileri araştırsın 

önce (8,088 puan) tarafından

Evet cnm ama bundan hiç yok😂😂😂😂

önce (8,951 puan) tarafından

Yoktur bu zaten macir ismi😊 hatta biz eşimle ayninyerde ofiste ise başladık dediler rujdi diye biri gelcek benim müdürüm kadındı ve hepimiz maciriz orda dedim hayret doğulu almis ise adam bir geldi sarışın mavi gözlü 😁 

Bir şey merak ediyorum Atlas mucize bebekti ya tekrar kardeşi olsun istiyor musunuz yani bana herkes diyor ileride çocuk istersin benim 3 tane daha istemem ama merak ettim yaş ilerledikçe isteniyor mu

Sahsen ben çok çocuk taraftarı biri değildim  eşimde oyle genç olsam belki ikinciyi düşünürdüm kardeş olsun diye..

Yas tabi etken oluyor ama bakıyorum burda kadin 30 yaşında  benden beter içi geçmiş ben aktif birisiyim gezme tozmak bizde bitmiyor cocuguda ortamimiza alistiriyoruz..

Şükür ki atlasımin erkek olması benim açımdan iyi oldu ilerde ağlamayacak annem beni neden bu yaşta doğurdu diye😊 

Velhasıl çok çocuk çok sorumluluk doğurmak en kolayi😊

Çok doğru 

0 oy
önce (8,519 puan) tarafından

Evet gitmek zorunda.ardını bırakmıyorlar buna benzer eşimde yaşadı. 

0 oy
önce (8,026 puan) tarafından

benimde öyle olmuştu gitsin söylesin kimseyi tanımıyorum. yeterli

Herkes ayninyazmis demek gidilmeli 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Mahkemeden gelen tanıklık tebligatına gitmezsem ne olur?
Mahkeme tarafından gönderilen tanıklık tebligatına geçerli bir mazeret bildirmeden gitmemek, hukuk muhakemeleri kanunu uyarınca zorla getirilme kararı çıkarılmasına ve yargılama giderlerine sebep olabilir. Hukuki süreçte tanıklık yapmak yasal bir yükümlülük olup, davaya dair bilginiz olmasa dahi mahkemeye giderek bu durumu hakime doğrudan ifade etmeniz gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tanık yazıldığım davayla hiçbir alakam yoksa ne yapmalıyım?
Davayla veya olayla bir ilginiz olmadığını düşünüyorsanız, tebligatta belirtilen duruşma gününde mahkemeye giderek hakim huzurunda tanıklık yapamayacağınızı veya konuyla ilgili bilginiz olmadığını beyan etmelisiniz. Mahkeme kalemine veya ilgili hakime durumu sözlü olarak belirtmek, üzerinizdeki hukuki sorumluluğun kalkması için atılması gereken ilk ve en önemli adımdır.
Tanık olarak zorla getirilme kararı nasıl uygulanır?
Mahkeme, tanığın çağrılmasına rağmen duruşmaya gelmemesi durumunda kolluk kuvvetleri yani polis vasıtasıyla zorla getirilme kararı verebilir. Bu karar, kişinin duruşma saatinde ikametinden alınarak mahkeme huzuruna çıkarılmasını kapsar; bu nedenle tebligat ulaştıktan sonra mazeretiniz varsa mahkemeye yazılı bilgi vermek sürecin polis müdahalesi olmadan yönetilmesini sağlar.
Tanık olduğum davaya gitmek için nasıl mazeret sunabilirim?
Duruşma gününde hazır bulunmanıza engel teşkil edecek bir durumunuz varsa, bu durumu kanıtlayan belgelerle birlikte duruşma tarihinden önce mahkeme kalemine dilekçe vermeniz gerekir. Hastalık, şehir dışında bulunma veya mücbir sebepler gibi durumları içeren resmi belgeler, mazeretinizin kabul edilme ihtimalini artırır ve hakkınızda zorla getirilme kararı çıkmasını önleyebilir.
Tanıklık davetiyesi geldiğinde süreç nasıl işler?
Tebligat elinize ulaştığında, mahkeme adı, esas numarası ve duruşma saati bilgilerini kontrol ederek süreci takip etmeniz gerekir. Tanıklık, vatandaşlık görevi olarak kabul edildiği için mahkeme süreci boyunca çağrıldığınız celselere katılmanız beklenir; ancak konuyla alakanızın olmadığını kanıtladığınız takdirde sonraki celselere katılma zorunluluğunuz ortadan kaldırılabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 441 göst.
10 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Neseli Hayat (1,015 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 613 göst.
16 Aralık 2025 Aile & Aşk kategorisinde Mertin annesi (660 puan) tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 309 göst.
+1 oy
3 cevap 339 göst.
23 Nisan 2025 Diğer kategorisinde dila0101 (17 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,815 soru

24,596,800 cevap

363,344 kullanıcı

...