Hukuki sorunum için nasıl ücretsiz avukat bulabilirim?

0 oy
227 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (38 puan) tarafından

Kizlar kendi avukat olan ya da tanıdığı avukat ya da hukuki bilgisi olan var mı aranızda 

3 Cevaplar

0 oy
(222 puan) tarafından

Boşanmak için mi?

(38 puan) tarafından

Yok ya Allah korusun saçma sapan bir iş var başımızda da onun için 

-Reklam-
0 oy
(9,958 puan) tarafından

Napcan sana bilgi falanmi vercek sanıyorsun oda parayla bu arada

(38 puan) tarafından

Yo veriyorlar dün telefondan üç dört avukatla görüştüm veriyorlar

0 oy
(840 puan) tarafından

Kız kardeşim avukat yazayım ama ne zaman cevap verir bilmiyorum yatmıştır şimdi

(38 puan) tarafından

Söyle bizim bir aracimiz vardı 5 yıl önce aslında kayinpederimin araciydi ama eşimin uzerindeydi biz aldigimizda km dusurulmustu bilerek aldık karşı tarafa da bunu söyleyerek saattik aradan beş sene geçti karşı taraf arabayı satmak istiyormuş km eksperde yüksek çıkıyormuş o yüzden satamiyormus şuanda bizim ona bunu söylemedigimizi onun bilmediğini bizim onu kandirdigimizi söylüyor ama söyledik yani bu araba iki senede bir muayneye de girdi iki kere yani mutlaka muayenede gördü şuanda eşime nitelikli dolandırıcılıktan dava açacağını söylüyor birşey olur mu kazanma ihtimali var mı 

(840 puan) tarafından

Bir sorayım canım

(38 puan) tarafından

Çok iyi olur canım ya

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hukuki sorunum için ücretsiz avukat desteğine nasıl ulaşabilirim?
Hukuki destek ihtiyacı duyduğunuzda, ikamet ettiğiniz ilin barosuna bağlı Adli Yardım bürolarına başvurarak ücretsiz avukat desteği talebinde bulunabilirsiniz. Adli yardım hizmetinden yararlanabilmek için maddi durumunuzun yeterli olmadığını kanıtlayan belgelerle birlikte baroya şahsen müracaat etmeniz gerekmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Online hukuki danışmanlık hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?
Online hukuki danışmanlık alırken görüştüğünüz kişinin gerçekten baroya kayıtlı bir avukat olup olmadığını Türkiye Barolar Birliği'nin resmi web sitesindeki levha sorgulama kısmından mutlaka kontrol edin. Sözleşme yapmadan veya ödeme gerçekleştirmeden önce avukatın uzmanlık alanının yaşadığınız hukuki sorunla örtüştüğünden emin olmanız hak kaybınızı önler.
Baroların adli yardım bürolarına başvuru süreci nasıl işler?
Adli yardım bürosuna başvuru süreci, bulunduğunuz şehrin barosundan randevu alarak veya doğrudan büroya giderek başlar. Başvuru sırasında muhtarlıktan alınacak fakirlik belgesi, gelir durumunuzu gösteren evraklar ve davanıza konu olan belgelerle dosya oluşturulur; yapılan inceleme sonucunda uygun görülürseniz size ücretsiz bir avukat atanır.
Avukatların sunduğu hukuki danışmanlık ücretleri nasıl belirlenir?
Avukatlık ücretleri, Türkiye Barolar Birliği tarafından her yıl yayımlanan Asgari Ücret Tarifesi esas alınarak belirlenir. İlgili tarifede belirtilen rakamlar alt sınır niteliğindedir ve avukat, dosyanın karmaşıklığına, harcanacak mesaiye ve işin niteliğine göre bu tutarın üzerinde bir ücret talep edebilir.
Hukuki bilgisi olan kişilerle iletişim kurmanın yolları nelerdir?
Hukuki süreçlerle ilgili doğru bilgiye ulaşmak için öncelikle baroların sağladığı danışmanlık imkanlarını değerlendirmelisiniz. Ayrıca üniversitelerin hukuk fakültelerine bağlı çalışan ve ücretsiz danışmanlık veren hukuk klinikleri ile belediyelerin sunduğu hukuki bilgilendirme merkezleri, profesyonel bir avukata danışmadan önce temel süreçleri öğrenmeniz için başvurabileceğiniz kurumlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 232 göst.
0 oy
12 cevap 624 göst.
24 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde Uzgunbiranne (634 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 713 göst.
1 Mayıs 2024 Güzellik-Bakım kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 204 göst.

Kategoriler

1,514,324 soru

24,695,305 cevap

368,609 kullanıcı

...