Çocuk sahibi olamayanlar için izlenecek yollar nelerdir?

0 oy
280 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (5,099 puan) tarafından

Selam hanımlar 

Pek umudum olmasa da sorayım dedim. Burda biri vardı. Dayısı mi amcası mi ne Sakarya da hocaydi. Çocuğu olmayanlara biseyler yapıyordu. Her gidenin çocuğu olmuş hatta hep kız oluyomus. Yazan kişi öyle demişti hatta kendi de çocuk konusunda muzdaripti ama çekiniyordu. Bilen hatirlayan çıkar mı ben ekran görüntüsü almıştım ama silmiştim :( insan zorda kalınca nokta ışık olsa peşinden gidiyo. 

Not: Hacı hocadan medet mi umulur hangi devirdeyiz yorumlarını lütfen sesli yapın yazıya dökmeyin teşekkürler :)

10 Cevaplar

+1 oy
önce (1,352 puan) tarafından

O postu bilmiyorum ama etrafimda böğürtlen kökü kaynatıp icince cocugu olanlari duydum ama gözümle görmedim bi arastirin doktora sorun isterseniz ne olir ne olmaz esimin arkadasinin cocugu oyle olmus yillardir olmuyomus bu yöntemle hamile kaldini soylemisti

önce (5,333 puan) tarafından

Çok duydum okudum etkili evet. 

önce (1,352 puan) tarafından

Allah inşallah en kisa ve en kolay sekilde saglikli bi hamilelik saglikli bi cocugun olmasini nasip eder

önce (13,235 puan) tarafından

Teyzeminde böyle oldu tabi veren rabbim ama vesilesi buydu 7 gün ayazda bıraktı sonrada kaynatıp içyi 

-Reklam-
0 oy
önce (519 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin canım

önce (746 puan) tarafından

Dedi içinde fırtınalar esen ama yazılara dökemeyen kadın 😅

önce (519 puan) tarafından

Ahahahhahaa 😂😂😂😂

0 oy
önce (343 puan) tarafından

Postu hatırlamadım Allah kalbine göre versin

0 oy
önce (314 puan) tarafından

Postu hiç hatırlayamadım ama  Allah seninde yoluna çiçekler sersin inşallah   Rabbım isteyen herkese nasip etsin inşallah 

0 oy
önce (456 puan) tarafından

Rabbim gönlüne göre versin inşallah canım

0 oy
önce (5,022 puan) tarafından

Sesli yorum yaptım dediğinden şimdi yazıya geçeyim 😃 öncelikle Allah gönlüne göre versin kaç yıldır bekliyorsun doktorlar ne diyor?

0 oy
önce (13,235 puan) tarafından

Oldukça eskiyim ama hiç hatırlamadım Rabbim aracıya gerek olmadan avucunda kabul etsin duanı inşallah 🤲

0 oy
önce (978 puan) tarafından

postu hatırlayamadım ama gercekten eskı kadınlar bılıyor hamıle bırakmayı benım esımın teyzelerı bılıyor ben gıttım 1 tanesıne 1 ay sonra hamıle kaldım  şimdi 8 aylık kızım var eğer tanıdıgın varsa git mutlaka inşallah isyediğin olur 🙏 

0 oy
önce (5,333 puan) tarafından

Maydanoz süt buharı denedinmi hiç? Ben bi serü tedavi, 2aşılama, 1tüp bebeğe kadar denemiştim. Karın kaldırma hacı hoca. 2rahim filmi. Koca karı yöntemleri bi sürü. İbrahim saraçoğludan sperm yükseltme seti almıştım.

Mahdanoz süt buharinda hamile kalmıştım. 

0 oy
önce (199 puan) tarafından

Canım ben Van'da oturuyorum ve bize yakın bi cami var orda bi tane ağaç var ve gerçekten hamile kadın gibi karnı var herkes abilerinden kacan hamileymiş çok dua etmiş ve ağaca dönüşmüş diyolar ama hamile kadın gibi bizim burda herkes gidip dışındakı ni katman var onu kendi eviinin anahtarıyla azıcık çıkarıp yediğinde hamile kalıyormuş kızı oluyormuş kendimde şahit oldum komşumuz vardı yedi bir ay sonra hamile oldu kız çocugu oldu şimdi herkes batıl inanç diyicek ama gercek eyer gelme durumun olursa oraya uğra derin 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuk sahibi olamayan çiftler tıbbi destek için hangi süreçleri izlemeli?
Çocuk sahibi olamayan çiftlerin izlemesi gereken en sağlıklı yol, öncelikle bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına veya üroloji uzmanına başvurarak detaylı kısırlık taraması yaptırmaktır. Modern tıp, hormon testleri, sperm analizleri ve rahim filmi gibi yöntemlerle sorunun kaynağını net bir şekilde belirleyebilir. Hoca veya geleneksel yöntemlerden medet ummak yerine, bilimsel başarı oranı kanıtlanmış tüp bebek veya aşılama tedavileri hakkında bilgi almak en doğru adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kısırlık tedavisinde bilimsel yöntemlerin başarı şansı nasıldır?
Kısırlık tedavisinde kullanılan yardımcı üreme tekniklerinin başarı şansı, çiftlerin yaşına, yumurta rezervine ve sorunun temel nedenine göre %30 ile %60 arasında değişmektedir. Bilimsel tedavilerde her aşama doktor kontrolünde ve steril klinik ortamında yürütülür. Geleneksel veya denetimsiz yöntemlerin aksine, tıbbi süreçlerde kullanılan ilaçlar ve prosedürler sağlık otoriteleri tarafından denetlenmekte ve yan etkileri minimize edilmektedir.
Çocuk tedavisi sürecinde psikolojik destek neden önemlidir?
Çocuk sahibi olma isteği uzun sürdüğünde çiftler üzerinde ciddi bir psikolojik baskı ve stres oluşması kaçınılmazdır. Bu süreçte bir psikologdan veya infertilite danışmanından destek almak, çiftlerin motivasyonunu korumasına ve yanlış umutlar yerine gerçekçi hedeflere odaklanmasına yardımcı olur. Stres yönetimi, özellikle tüp bebek gibi hassas tedavilerin başarı oranını pozitif yönde etkileyen önemli bir faktördür.
Tıbbi destek almadan çocuk sahibi olmaya çalışmak ne gibi riskler taşır?
Sağlık uzmanı olmayan kişilerin önerdiği bilinmeyen karışımları veya yöntemleri uygulamak, ciddi sağlık sorunlarına ve vakit kaybına neden olabilir. Özellikle üreme sağlığı gibi hassas bir konuda denetimsiz uygulamalar enfeksiyon riski taşıyabileceği gibi, mevcut tıbbi sorunun teşhisini geciktirerek tedavi şansını azaltabilir. Her zaman Sağlık Bakanlığı onaylı kliniklerde uzman hekimler eşliğinde tedavi süreci yönetilmelidir.
Çocuk sahibi olma konusunda güvenilir sağlık bilgisi nasıl bulunur?
Güvenilir sağlık bilgisi için Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin web siteleri, üniversite hastanelerinin infertilite merkezleri ve uzman derneklerin yayınladığı güncel rehberler kullanılmalıdır. Sosyal medya platformlarında paylaşılan kulaktan dolma bilgiler yerine, hekimlerin kendi platformlarında paylaştığı makaleler ve klinik deneyimler daha doğru bir kaynak teşkil eder. Tedavi planınız için mutlaka uzman bir hekimle yüz yüze görüşmelisiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 707 göst.
27 Haziran 2021 Diğer kategorisinde İnstructor (738 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 697 göst.
+1 oy
9 cevap 637 göst.
0 oy
7 cevap 488 göst.
5 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde dilekrzgr1907 (168 puan) tarafından soruldu

Kategoriler