Bebeklerde azı dişi çıkarırken jel kusma yapar mı?

0 oy
324 göst.
Diğer kategorisinde (1,141 puan) tarafından

Halı yıkamak hiç bana göre değil  ya nefesim kesildi :))  tam 1 saate bir hali yıkadım mutfaktaki halim akşam akşam başıma iş açtım  bebegim azı disini caikariyor bugün sabh uyandi bir daha akşam 6 ya kadar uyumadı sonra uyudu 10 dakika sonra yine uyandı bir agliyor bir ağlıyor mama icirdim aradan biraz geçti doktor jel yazmsti bende azcik sürdüm tadı mı kötü ne bir midesi bulandiki sormayın kustu halim gtti  yerleri camasr suyuylA sildim haliyada grstim çocuklar uyuduktan sonra inşallah o kadar uğraşmaya tertemiz olmuştur daha en sonda yumusatici döktüm  yıkadım bakalm vallah iyimi halı yıkama var  yoksa hiç benlik değil bu işler  bidahada jel sürmem bir deniyim dedim bin pisman oldum  biraz Ağrı kesici verdim öyle kötü ki bu azi disler inşallah çabuk atlatırız 

9 Cevaplar

0 oy
tarafından

ben benn bugun benım kızda yemek doktu zaten yıkıycaktımkı hıc halım yoktu yemek dokuncede yıkayayım dedım tam yıkarkan babaannesıde koltuktan dusurmus cocugu allahtan bısey olmadı cok zor halı yıkamak helekı kalın tek basına kaldırılamayan halı olursa 

(1,141 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun 2 çocuk annesiyim arada düşmeyen hic olmadi :))) düşüyorlar neyaparsan yap oluyor yani  insallah artık kirlenmez diye dua etcem

tarafından

yaa bende dusurmedımde benım kızım çok hareketli 1sanıye gozunu ustunden ayırmıycan ayırırsan hemen bir şey yapıyor kadında yaslı tutamamıs yere koymuyor sabahta dıyor uyumuyor gece gunduz uyutma yormuyorsunuzkı emeklerken hemen alıyorsunuz kucagınıza nasıl yorulsun 

-Reklam-
0 oy
(2,532 puan) tarafından

senin parmagin dikisli problemli iyilesme yolunda parmak.ne isin car cmasir suyurla hali yikamakla . ya yikamaciya ver yada ver kocana yikasin haliyi. sen elinin kiymetini caninin kiymetini bilsene azcik kizz

(1,141 puan) tarafından

Eldiven taktım canm eşim gorevde bugün gececi  sabaha öyle kalsın istemedim  kokuyordu Buram buram :))) aslında zaten hepsini bayrama yakın vercektk yıkamaya da bu çıktı aradan

0 oy
(776 puan) tarafından

Kız senin eşinin durumu iyi değil mi sen niye yıkıyon 

(1,141 puan) tarafından

Halı yıkamaya veriyoruz canm genelde ama verince hepsini veriyoruz alışmışım halı yıkamaya o yüzden birini yıkamak bile zor geldi :)) bekarken annemle yikardim hep  bu arada tek maaşla geçiniyoruz

(776 puan) tarafından

Tek maaşla geçinsende bu adamların başını ezmezsen yılan gibi boynuna dolanırlar hem parmağında hasta kendine acı bitanem 

(1,141 puan) tarafından

Orası doğru canm eş yönünden çok şanssız oldugum kesin. Parmağımda inşallah bir kaç aya tamamen geçer

(776 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım inşallah bir an önce de iyileşirsin 

(1,141 puan) tarafından

Allah razı olsun  seninde yorumları gördüm  hakkında hayırlısı olsun az para değil biz o parayı biriktirmek için kaç yılımızı verdik 

0 oy
(13,734 puan) tarafından

Senin parmağın düzeldimide girdin bu işlere ne çektin bari canına acı be kuzum 

(1,141 puan) tarafından

Henüz tam isilesmedi suya sokmuyorum  canm eldiven giyiyorum  canıma aciyorum ama benden Başka kmse Yok yapicak  tek başımayim hep   

(13,734 puan) tarafından

Yıkamaya verseydin keşke yada iyice iyileşseydi kaç defa attın postlarına bakamadım ben resim var diye yorumlardan anlıyordumki kötüydü inşallah geçer gider 

(1,141 puan) tarafından

Geç saatte oldu  canm kirlenmesi bide kokuyordu evde öyle koksa dayanamazdim yarına kadar  bakabilsen şimdi atardım ama oncekine göre çok daha iyi canm 1 aya geçer insallah

0 oy
(133 puan) tarafından

Kaynanmla yıkadık o cok hızlı yıkıyırdu bnde sanki 70 80 yasındaymısım gbi yoruluyordum hemen 😃😃

0 oy
(10,173 puan) tarafından

O Jeli bizde kullanıyoruz ama bizim oğlan sevdi  ama fazla faydası yok sanki

Benim de tuvalet eğitimi için bir iki halimi feda ettim onu yikicam ama hiç cesaret edemiyorum ince olduğu için yıkamaya gönderdiğim de soluyor 

0 oy
(14,757 puan) tarafından

halı yıkamak için yerin olacak, teras dam gibi 😅 geniş geniş yıkayacaksın. bi de hava sıcak olacak tam serinleme aktivitesi😂

onun dışında evde halı yıkayıp silmek işkence 

0 oy
(425 puan) tarafından

3 4 tane karanfili ez zeytinyağında beklet iki gün sonra süz o zeytinyağını sür hem doğal gemde zararsız ben öyle büyüttüm çocukları 

0 oy
(187,536 puan) tarafından

ben cok severim hatta gecen hafta dusta legenede battaniye yikadim

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde diş çıkarma jeli kullanmak kusmaya neden olur mu?
Diş çıkarma jelleri doğrudan kusmaya neden olmaz, ancak bebeğin jelin tadını sevmemesi veya jelin boğazına kaçması durumunda öğürme refleksi tetiklenerek kusma yaşanabilir. Bu durum genellikle jelin mideyi bozmasından değil, bebeğin tadı beğenmeyip tepki vermesinden kaynaklanan geçici bir reflekstir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Diş jeli kullandıktan sonra bebeğim kustu, ne yapmalıyım?
Bebeğiniz diş jeli sonrası kustuysa, ağzını temizleyerek kalıntıları uzaklaştırın ve bir süre herhangi bir şey yedirip içirmeyin. Eğer kusma devam etmezse panik yapmanıza gerek yoktur, ancak kusmaya ateş, ishal veya halsizlik gibi başka belirtiler eşlik ediyorsa mutlaka bir uzman hekime danışmanız en doğrusudur.
Azı dişi çıkaran bebeklerde mide bulantısı normal mi?
Azı dişlerinin çıkması sırasında diş etlerindeki yoğun kaşıntı ve ağrı, bebeklerde salya artışına ve bazen diş etinden gelen salgıların yutulmasına bağlı olarak hafif mide bulantısına yol açabilir. Genellikle diş çıkarma süreci doğrudan kusmaya neden olmaz, ancak bebeğin huzursuzluğu ve yoğun ağlama krizleri mideyi yorabilir.
Bebeklerde diş ağrısı için jel dışında neler kullanılabilir?
Diş ağrısını hafifletmek için jel yerine soğuk diş kaşıyıcıları, temiz bir tülbente sarılmış soğuk meyveler veya doktorunuzun onayladığı dozda uygun ağrı kesiciler tercih edilebilir. Soğuk uygulamalar diş etindeki iltihaplanmayı ve kaşıntıyı yatıştırmada jellerden daha etkili ve güvenli bir yöntem olarak kabul edilir.
Diş çıkaran bebeğin huzursuzluğu ne kadar sürer?
Azı dişlerinin çıkması en sancılı diş çıkarma süreçlerinden biridir ve bu durum diş etini yarıp tamamen çıkana kadar yaklaşık 1 ile 3 hafta arasında değişen bir süre boyunca devam edebilir. Bu süreçte bebeğin uyku düzeni bozulabilir, iştahsızlık görülebilir ve ağlama nöbetleri sıklaşabilir, süreç tamamlandığında tüm belirtiler kendiliğinden sona erer.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 466 göst.
27 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 170 göst.
18 Ocak 2023 Diğer kategorisinde emyy (7,100 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 520 göst.
26 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 460 göst.