7 aylık bebeğim kilo almıyor, ne yapmalıyım?

0 oy
94 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,755 puan) tarafından

Günaydın kizlar yeni geldik hastaneden oglumda oksuruk goz cpklanmadi var buhar verdi sabsh aksam ,hic kilo almamis ya ek gidada veriyorum anne sutu mama da aliyor ama gorseniz  kuş gibi 7 aylik oldu kilosu 6 bucuk:((

9 Cevaplar

0 oy
önce (1,268 puan) tarafından

Yemesi falan Güzel mi peki aslında evet bi tık alt sınırda ama sağlıklı olsun kuzum alınır bence ya

önce (1,755 puan) tarafından

Cok asiri hareketli asla durmaz ,yemesi iyi yani yunjrta sarisi veriyorm muz tahin pekmekz labne ekmek corbalar yapiyorum sebzd pureleri

Benimki de öyle canım benimki de çok hareketli 2 dakika Durmaz her yer dini de kusar ayrıca daha kontrole gitmedim kilosuna bakmadım ama hem diş çıkarıyor hem de iş zayıflamış Ben de üzülüyorum bu duruma ama inşallah onlar da geçer önemli olan sağlıkları üzüme sen de kendini o da alır inşallah

önce (1,755 puan) tarafından

Evet oykede canim ne bilim her goren kucuk kus kadar diyi canm sklyor,sizede gwcmis olsun cnm benim

Sağol canım💕Sen ne bakıyorsun millete ona baksan kaynananlar falan sürekli ay bu çok zayıf ay niye böyle falan derler sanki yedirip içirmiyoruz gibisinden kimseyi takma boş ver sağlıklı olsunlar yeter

-Reklam-
0 oy
önce (3,813 puan) tarafından

benimki de zayıf oda 6 buçuk aylıkken 6kilo 800 gramdı ama aşırı hareketli bir bebek bide zayıf doğduğu için doktor normal dedi , benim oğlum 2 kilo 400 gr dogdu🥲

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Hareketli olduğu için olabilir kuzum takma önemli olan sağlığının yerinde olması bence takma elalemi boşver onları 

0 oy
önce (989 puan) tarafından

benım kızımda 8 aylık 7.5kilo anne sütü almıyor ek gıda + mama yıyor cok hareketlı belkıde ondandır doktor ıyı dedıyse ıyıdır 

0 oy
önce (2,129 puan) tarafından

Çocuklar hasta olunca hemen kilo kaybediyor benim kızım da 7 aylıkken 6,5 kiloydu ama doktorumuz la sürekli iletişim halindeydik kontrolden bir hafta önce hastalandığını biliyordu kilo kaybı olmuş olabilir demişti ki benim kızımda çok ama çok hareketliydi yani asla yerinde durmazdı doktor sağlığı yerinde olsun kilo alır merak etme demişti dediği gibi de oldu 

0 oy
önce (1,908 puan) tarafından

Maalesef bende o dertten yakiniyorum benim kızımda 9 ay 1 buçuk haftalık 7890 kilosu almıyor anne sütü ve ek gıda sadece mama yemedi aşırı hareketli ondan sanırım sağlıklı ya çok şükür bana yeter şimdilik 

Büyük kiziminda kilo sorunu var az yemesi gerekiyor 😅🤷‍♀️

0 oy
önce (6,333 puan) tarafından

Benim kız 12 aylikken 8.5 kiloydu 7 aylıkken galiba dedigin kilodaydi ve öyle devam ediyor gıdım gıdım ilerliyor 

önce (9,286 puan) tarafından

Şuan kaç kilo ve kaç yaşında kızın

22 aylık 11.3 kg

Hm maşallah benimkinden iyi yine 2 buçuk yaşında 11 kilo. Hatta 11 kilo oldu diye seviniyoruz. Geçen sene 7 kiloydu 

İnşallah alirlar bende 12.5 felan görsem iyi diyorum da nerdee giydiği yakissa bari alt kısmı hep bol geliyor 

Aynen ya bizde 13 falan olsa iyi olacakta alırlar inşallah 

0 oy

Benimki 18 aylikken 7 kiloydu nerelere gidem ne edem 🥲🥹

0 oy
önce (989 puan) tarafından

Benim kızda şuan 8 kilo ve bi yaşına girdi 6 aylıkken de 7 kiloydu bi kilo almış sadece 

Yani organik pirinç unu tarhana makarna irmik pankek karışımları bebe bisküvisi hepsini yediriyorum artı evde de çorbalar yapıyorum organik kavanoz mamaları kaşık mamaları organik pekmezine kadar ama yok yine almıyo çünkü çok çok hareketli sadece uyurken dıruyo pekte uyuduğu söylenemez bide çok sık hasta oluyo napıcam bilmiyorum 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

7 aylık bebekte kilo alımı durması normal mi?
7 aylık bir bebeğin kilo alımının durması veya çok az olması, gelişimsel bir takip gerektiren bir durumdur. İlk adım olarak bebeğin persentil değerlerinin bir çocuk doktoru tarafından büyüme eğrilerine göre değerlendirilmesi ve altta yatan bir enfeksiyon veya emilim sorunu olup olmadığının belirlenmesi gerekir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ek gıda döneminde bebek neden kilo almaz?
Ek gıda döneminde kilo alımı duran bebeklerde öncelikle öğünlerin kalori yoğunluğuna dikkat edilmelidir. Anne sütü veya mama alımının ek gıdayla dengelenememesi, bebeğin ihtiyacı olan günlük kalori miktarını karşılayamamasına ve dolayısıyla kilo kaybına veya duraklamaya neden olabilir.
7 aylık bebek kaç kilo olmalı?
7 aylık bebeklerin gelişimleri bireysel farklılıklar gösterse de, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre erkek bebekler için ortalama 8.3 kilogram, kız bebekler için ise yaklaşık 7.6 kilogram civarı sağlıklı bir referans aralığı kabul edilir. Ancak 6.5 kilogram gibi değerler tek başına yetersizlikten ziyade doktor tarafından büyüme eğrisindeki ivme kaybı üzerinden değerlendirilmelidir.
Enfeksiyon geçiren bebekte iştahsızlık ve kilo kaybı nasıl önlenir?
Enfeksiyon geçiren bebeklerde iştahsızlık, vücudun enerji harcamasının artması ve metabolizmanın hastalıkla savaşması sonucu sık görülür. Hastalık sürecinde sıvı alımını artırmak, bebeği zorlamadan sık aralıklarla beslemek ve iyileşme döneminde besin değeri yüksek, vitamin açısından zengin gıdalara odaklanmak kilo kaybını telafi etmeye yardımcı olur.
Bebeklerde kilo alımı için hangi gıdalar tercih edilmeli?
Kilo alımı düşük olan 7 aylık bebeklerde ek gıdaya geçişte kalori odaklı beslenme için anne sütü veya mama ile zenginleştirilmiş püreler tercih edilebilir. Doktor onayıyla bebeklerin öğünlerine eklenen sağlıklı yağlar, avokado, tam yağlı yoğurt veya irmik gibi besinler, bebeğin tükettiği küçük hacimli gıdalardan daha yüksek kalori almasını sağlayarak kilo artışına destek olabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 564 göst.
2 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Bgm123 (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 548 göst.
2 Mayıs 2020 Diğer kategorisinde Gunes_12 (181 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 513 göst.
14 Temmuz 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bebegimmm (195 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 260 göst.
31 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Oglumbirtanem (317 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,506,777 soru

24,596,253 cevap

363,314 kullanıcı

...