İkizlerimde emziği nasıl bıraktırdım?

+1 oy
390 göst.
Diğer kategorisinde (2,908 puan) tarafından

kızlar ne dicem...

ikizlerim 48 saattir hiç emzik kullanmıyor ve krize de girmiyorlar..

1 haftadır azaltmıştık uykuya geçiş emziksiz ama uykuda veriyorduk. işler sarpa sarmaya başlayınca gecesini de kestik. 48 saattir gayet iyi gidiyoruz. dua edin de bu iş burda bitsin artık

6 Cevaplar

+1 oy
(6,034 puan) tarafından

Çocuklardan önce sizin kararlı olup, tekrar vermemeniz gerekiyor. 

(2,908 puan) tarafından

doğru doğru ama açıkladığım gibi kararlılıktan öte başka etkenler de dikkate alınmalı... 

(723 puan) tarafından

İşte o noktada çocuğunu sen tanırsın bırakır mı bırakmaz mi aglarmi çok mu bağımlı onu bız bilemeyiz 

(2,908 puan) tarafından

iyide zaten biliyorum ona göre davranıyorum :)) şimdilik iyi gidiyor diyip dua istedim sadece.. muhtemelen son düzlüğe az kaldı inşallah böyle devam edersek kurtulacağız

(6,034 puan) tarafından

O diğer bir sürü bağlayıcı etkenleri siz biliyorsunuz, ona göre, en uygun dönemde bıraktırmak gerekiyor. Bıraktırma aşamasına başlayınca tekrar başlamamak gerekiyor. Bu postundan önce de bununla ilgili post açmıştın ve yine yazmıştım. Eşim ve kaynanam dayanamıyor, emzik veriyorlar demiştin hatta yanlış değilsem. E çocuk da bunun farkında, ağlaması çok normal. Bu yüzden kararlı olmanız lazım dedim, yoksa dua edip geçerdim. 

(2,908 puan) tarafından

bu defa fikir onlardan geldi o yüzden 48 saati başarıyla tamamladık bakalım bu gece nasıl olacak

bir sürü etken içinde benim tek başıma kararlı olmamın da yetersiz olması var tabi o yüzden kararlı ol lafı benim için anlamsız kalıyor sanki benim keyfime bağlıymış gibi

-Reklam-
+1 oy
(64,925 puan) tarafından

hadi bakalim hayirlisi olsun nasil birsktirdin sabir tasi surdun mu 

(2,908 puan) tarafından

yok ya almadım bile..

geçen hafta kaynanam emziklere keçiboynuzu pekmezi sürüp ortalığa bırakmıştı. ay pis oldu dediği için de tadına bakmadılar pis sanıyorlardı emmiyorlardı. bir süre öyle devam ettik ama o süreçte uykuya emziksiz geçirip gece veriyordum. 3 gündür gece de vermiyorum. emzikleri de kaybettik hiç görmüyorlar. sordukları zaman "pislenmişti ya hatırlıyor musun? ben onu yıkıyordum ama çıkmıyordu kirli kalmıştı ama şimdi nerede bilmiyorum belki temizlenmeye gitmiştir." diyip o an yanımızda kim yoksa geldiği zaman ona sorarız diyorum. örneğin işteyse gelince babaya soralım diyorum. beklerken unutuyorlar

0 oy
tarafından

oo ne güzel tavsıyemı soyluyorum emzıgı hatırlatacak seylerı ortadan kaldırın bence onlardan küçük cocugunuzda var sanırım eger ona bıberon emzık falan verıyorsanız yanlarında vermemeye calıskı görüpte istemesinler inşallah bırakırlar 🥰 

(2,908 puan) tarafından

teşekkür ederim fikir için ☺️ küçük emzik kullanmıyo ama zaten başka marka kabul etmiyorlar 

2 gündür kendi emziklerini kaybettik tamamen ama bazen hatırlıyorlar maalesef onu tam çözemedik

tarafından

2 gundur ıstemıyorlarsa artık aramazlar sanırım benım kızda memeyı bıraktı sağıpta verdim onuda hep kusuyordu 2 ay oluyor arada vermeye calısıyorum ama almıyor alsa bile cıkarıyor agzından bu yenı nesıl cok farklı😂 

(2,908 puan) tarafından

Valla arıyorlar ya. istemiyor değiller istiyorlar ama vermiyoruz. 3. geceyi de atlattık şükür artık böyle devam eder muhtemelen. normalde 11 e kadar uyuyan çocuk bugün 7 de uyandı emziksizlikten ama olsun böyle böyle alışacaklar :)

0 oy
(2,260 puan) tarafından

Sen kararlı oldun mu hallolur merak etme kolaylıklar dilerim 

(2,908 puan) tarafından

teşekkür ediyorum. çocuklar hazır sanırım bu sefer oldu gibi

0 oy
tarafından

Hadi bakalım gazan mübarek olsun 😁 inşallah bundan sonra hiç aramazlar 

(2,908 puan) tarafından

3. geceyi de başarıyla tamamladık. büyük konuşmak istemiyorum ama sanırım bundan sonrası düzlük

tarafından

3.gece de tamamlandiysa daha aramazlar canım 1 hafta sonra da tamamen akıllarından çıkar 

(2,908 puan) tarafından

ay hadi inşallah yaa :) bir kaç gün sonra ev değiştirmeyi düşünüyoruz da öncesinde hallolur inşallah bu iş.. daha odalarımızı ayırıcaz 

0 oy
(10,123 puan) tarafından

Oo çok iyi bizim tuvalet eğitimi nanay oldu inşallah siz başarılı olursunuz emzik konusunda tamamen

(2,908 puan) tarafından

nanay oluyor hiç sıkma canını. ben de kızımın birinde tuvalet eğitimine 2 ay ara vermiştim. bazen zamanlama hatası, iletişim hatası falan yapıyoruz. 

emzikde de başaramadım mesela ona da ara vermiştik bu ikinci denememiz. ama bu defa başardık sanırım. 3. gece de başarıyla tamamlandı

(10,123 puan) tarafından

Çok iyi sevindim 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İkiz bebeklerde emzik bırakma sürecini nasıl yönetebilirim?
Emzik bırakma sürecini yönetmek için öncelikle kullanımı kademeli olarak azaltmak en etkili yöntemdir. İlk aşamada uykudan uyanıkken emzik vermeyi bırakıp, sadece uykuya geçişte destek olarak kullanmaya devam edebilirsiniz. Bir hafta sonunda ise gece uykusunda emzik vermeyi tamamen keserek süreci tamamlayabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebekler emzik bırakırken kriz yaşar mı?
Her bebeğin tepkisi farklı olsa da, emzik bırakma sürecinde kısa süreli huzursuzluklar yaşanması normaldir. Kademeli azaltma yöntemi uygulandığında, bebekler emziğe olan bağımlılıklarını daha az stresle atlatabilirler. Yaklaşık 48 saatlik bir süreci kriz yaşamadan atlatmak, bebeğinizin emziğe olan fiziksel ihtiyacının azaldığının en güçlü göstergesidir.
Gece uykusunda emziği bıraktırmak için ne zaman doğru zamandır?
Gece uykusunda emziği bırakmak için en uygun zaman, bebeğinizin gündüz uykularında emzik desteğine artık ihtiyaç duymadığı dönemdir. Süreci başlatmadan önce emzik kullanımını 1 hafta boyunca kademeli azaltmak, gece kesme aşamasında yaşanabilecek uyku bölünmelerini ve ağlama krizlerini minimize etmenize yardımcı olur.
Emzik bırakma sürecinde nelere dikkat edilmelidir?
Emzik bırakma sürecinde en önemli kural kararlı ve sabırlı olmaktır. Emziği tamamen kesmeye karar verdiğinizde geri dönmemek, bebeğinizin kafa karışıklığı yaşamasını engeller. Ayrıca emziksiz uykuya geçiş için alternatif güven verici nesneler veya sarılma rutinleri oluşturmak bebeğin rahatlamasına destek sağlar.
Bebeklerde emzik bırakma süreci ne kadar sürer?
Emzik bırakma süreci genellikle kademeli azaltma yöntemine bağlı olarak 7 ile 14 gün arasında sürebilir. İlk 48 saat, bebeklerin yeni uyku düzenine uyum sağladığı en kritik evredir. Bu süreyi krizsiz atlatan bebekler, genellikle bir hafta içerisinde tamamen emziksiz bir uyku rutinine alışmaktadır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 689 göst.
12 Mart 2022 Aile & Aşk kategorisinde Beytnurrr2727277 (2,098 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 640 göst.
22 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde sweetlady (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 912 göst.
7 Mart 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 191 göst.
22 Nisan 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Dunya.dln (751 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,512,013 soru

24,663,687 cevap

366,868 kullanıcı

...