Sitedeki çocuk oğluma sürekli vuruyor, ne yapmalıyım?

0 oy
665 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,136 puan) tarafından

Kızlar Vallahi gına geldi artık şu pasif annelerden bulunduğum sitede bir kadın var oğlu 5 yaşında ve sürekli çocuklara vuran tüküren biridir annesi de onun karşısında Yapma etme demez Sadece oğlum ne yaptın der güler . Benim oğlum da yeni üçünü doldurdu çocuğu akülüye biniyor Benim oğlum da sadece takip ediyor ki gördüm de kafasına birden bir yumruk indirdi oğlumun ağlamaya başladı hıçkıra hıçkıra ama geldi Bana doğru. Annesine söyledim Senin oğlun yaptı hiçbir şey söylemedi Sadece gülüyor oğlum buraya gel falan diyor çok sinir oldum Çünkü bu kaç keredir çocuğumu dövdü Ben dedim senin oğlunun sanki şiddete eğilimi var yani dedi Vallahi hayatta öyle bir şey yok arkadaşlarıda yanında savunuyor yok çocuğun öyle bir şey yok falan Ben de bu iki keredir Geçen gün de kaydıraktan iterek çocuğuma tükürdü hiçbir şey yapmadığı halde diyor illa ki eşyasına karışmıştır falan çocuğu geldi yanıma ne için böyle bir şey yaptın dedim beni takip ediyor gittiğim yoldan geliyor diye vurdum ona diyor Annesi hiçbir şe ne  bir uyarı ne bir şey söylemedi.Kadın kalkıp bi uyarı bile vermiyor çok pasif. Şiddete eğilimi var dedim diye bozuldu ama kusura bakmasın böyle aileler yüzünden okulda dişarda heryerde şiddet artıyor.Yüzünü asacağına kalk çocuğuna terbiye ver .

19 Cevaplar

+2 oy
önce (7 puan) tarafından

Pasif değil gevşek rahat bi kendi çocuğu değerli geri kalan umurunda değil  o türden bir anne

-Reklam-
+1 oy
önce (515 puan) tarafından

Pasif değil işine gelmiyor 

0 oy
önce (8,555 puan) tarafından

Sadece bunumu dedin. Çocuğun şiddete meğili var.. bukadar sakin olursan daha çok vurur oğluna 

önce (2,136 puan) tarafından

Bende farkına varması için söyledim,  inanki sanki dövmüşüm.  Keşke dediğin gibi açsaydım ağzımı .Bide herşeyi savunmaları yokmu .  

0 oy
önce (13,439 puan) tarafından

bu pasif anne değil vurdumduymaz anne. kendi çocuğu dayak yemediği müddetçe başkaları umrunda olmaz, sorunlu çocuklarım sebebi sorunlu anne babalardır.

sen uyardın daha da çocuk yaparsa hem annesine hem çocuğa bağırırım ben senin yerinde olsam

Kesinlikle haklısın canım dediğin gibi kendi çocuğu dayak yemediği sürece hiçbir şekilde problem yok terbiye çok önemli her şey Biz anne babalarda bitiyor Ben kendi çocuklarıma Merhameti Sevgiyi öğretirken başkalarının dışarıda canavarca davranmasına tahammülüm yok artık

0 oy
önce (2,429 puan) tarafından

Sen çocuğunu savunucaksin ve tepki koyacaksın. 

Ben olsam terbiye ver yoksa ben gerekeni yaparım diyip korkuturdum 

Bir dahakine aynı şey olursa Vallahi bu sefer ki gibi sakin kalamayacağım

önce (2,429 puan) tarafından

Güzel bı patla . Ogluna cezasını ben verecem en son hiç istifini bozmuyorsun konuş çocuğunla , çocuğuma zararı dokunursa hiç mutlu olmayacağın sonuçlarla karsilasirsin derdim

0 oy
önce (1,651 puan) tarafından

Buna pasiflik değil düpedüz uyanıklık denir 

El doğurduğunu sahip çıkmıyor bizim pamuklara sarıp buyuttumlerimize el suruyor karşıda ki çocuk tut carp desem olmaz ama anasına sağlam söylerdim bidaha da bırak çocuğunun vurmasına müsade etmeyi kapiya çıkmaya utanirdi edepsizler oh ne ala yaa doğur bırak dovsun oldu canimmmm

Hemde nasıl arsızlar canım,  Geçen annesine nasıl bağırıyor,  küfrediyor gıkı çıkmıyor du .

0 oy
önce (34,494 puan) tarafından

Sorumsuzluk yaptigi daha 5 yasinda iken durduramiyorsa buyuyunce hic durduramaz 

Daha  cok tepkiyi hak ediyor 

Bir cocuk kendi basinq ufak tefek hatalar yapsa olabilir ama 

Bir anne bu devam eden hatalara guluyorsa sorumsuzluktur

Kesinlikle öyle hem de her şey gülüyor yani ben şok oluyorum Keşke herkes ebeveyn olmazsa diyorum Çünkü bu tür ebeveynlerin elinde yetişen bu tür korkunç çocukları  büyüyünce de düşünemiyorum  geçen gün çardakta annesine nasıl sayıyor bayağı bağırıyor küfür ediyor annesi gülerek kem küm ediyor böyle sinirime dokunuyor

0 oy
önce (1,449 puan) tarafından

Oğluna dönüp sana 1 vurana sen de 2 kez vuracaksın diyecektim o zaman gör bakalım bı daha oğluna öyle gülerek bakacak mi

Keşke öyle deseydim bu sefer bana sen şiddetlisin derlerdi çocuğu geldi Ben uyardım Sakın bir daha böyle bir şey yapma Bu yaptığın çok yanlış çocuklara arkadaşlarına vurmamalısın diye kadın bildiğin Cahilin teki

0 oy
önce (236 puan) tarafından

Valla ben olsam o kadının saçını başını yollarım. İyi valla ne güzel Dünya.... Benim en değerli varlığım çocuğum. Hadi çocuktur ilkini belki bilinçsiz belki oyun diye yapmıştır peki ya sonrası nedir 

Canım vallahi ben kasten Bu kadının çocuğunu böyle yetiştirdiğini düşünüyorum çünkü bayağı saldırgan dışarıda aşırı saldırgan küfürbaz tükürüyor çocuklara annesine bağırıyor küfür ediyordu yani bunu bilerek canavarlaştırarak büyütüyorlar Benim gördüğüm bu

0 oy
önce (12 puan) tarafından

Pasif anne değil o canım o geri z. Anne diyoruz ona zihinsel engelli bireyin yetiştirdiği zihinsel engelli çocuk diyoruz 🤦‍♀️ bezdim bu tarz insanlardan git döv 

önce (660 puan) tarafından

Konudan bagimsiz siz mi adhd'lisiniz evladiniz mi ?

Yemin ederim ben de öyle bezdim bunlardan ve benim sinir olduğum her şeyin apaçık ortada olması yandaşlarının ısrarla onun çocuğunu savunması kendi gözleriyle görüyorlar diyorlar ki biri oyuncaklarına dokunurlar karıştığında genelde yapar öbür türlü kimse karışmıyor bu çocuk bendedim peki bu şekil yapıyor olması doğru bir şey olduğu anlamına mı geliyor.

0 oy
önce (2,111 puan) tarafından

Bu kadar sakin kalırsan kadının da umrunda olmaz rahat biri belliki ben olsam bu kaçıncı çocuğunu uyar yoksa ben uyaracam derdim

Vallahi bugün bu son sakin kalışım bir dahakine asla böyle sakin kalmayacam

0 oy
önce (30,443 puan) tarafından

Valla şiddete karşıyım ama parka özellikle kaydırağın tepesinde oğlumu tekmelemeye çalışan bir çocuğu bak sakin onu yapma seni gebertirim dedim hiçte pişman değilim 

Vallahi insan öyle diye biliyor eğer onun yanında Ona hakim olup o çocuğa terbiye öğreten düzgün bir ebeveyni Yoksa sadece sırf aşağıya inip laklak yapmak için parka gelen bir ebeveyn ise mecbur kalıp sen uyarıyorsun yoksa onların umurunda bile olmuyor

0 oy
önce (191 puan) tarafından

Hadi çocuk 2-3 yaşında desen diyeceğim ki anlamıyor daha küçük yani belki uyarıdan bile anlamaz ama çocuk da büyükmüş yani uyarsa uyarıdan da anlar anlatsa çocuk bunu gayet iyi  idrak edecek bir yaşta. En nefret ettiğim insan tipidir. Bu tip insanların karşısında sakin kalamıyorum kesinlikle! Çünkü konu artık çocuklardan çıkıyor ebeveyn meselesine dönüyor. 

Öyle kesinlikle zaten sıkıntı ebeveyninde bu çocuğu hiçbir şekilde terbiye etmemişler düzgün yetiştirememişler yoksa büyüklerine küfür eden çocuklara küfür eden annesine küfür eden pis bir çocuktur Ama tabii suç annede Çünkü o kadar pasif o kadar yok ki yani görüntü var gerisi hiç yok

önce (191 puan) tarafından

Öyle kesinlikle. Allah ıslah etsin ne diyeyim valla. 

0 oy
önce (10,328 puan) tarafından

Bir daha vurduğunu görürsen git çocuğun yanına sert bir dille uyar direkt çocuğu uyar kız yani anası bir şey derse de ben sana söylemiştim dersin 

Vallahi ben bir dahakine hem Çocuğu hem annesi de çok kötü uyarırım Eğer tekrarlarsa

0 oy
önce (5,030 puan) tarafından

Bu pasif değil terbiyesiz ve onun da kendi gibi terbiyesiz oğlu tabiki, eminim ki o kadın zevk bile alıyordur bu davranıştan 

İnsan bir söyler iki söyler madem annesi sahip çıkamıyor bir daha ki sefere o cocuğun karşısına sen geçeceksin annesinin kuramadığı otoriteyi sen kuracaksın kimsenin terbiyesiz çocukları yüzünden kendi çocuğumu dövdüremem ben kimse kusura bakmasın yani

Haklısın vallahi biz de diyoruz Hani başkasının çocuğuna karışmayalım Ama bu sefer anne geri planda kaldığı için artık iş başa düşüyor Bir dahaki sefere ister bozulsun ister bozulmasın ben gereken tepkiyi gösteririm, dediğin gibi İşte biz kendi çocuklarımızı sevgiyi Merhameti paylaşmayı öğretirken başkasının canavar çocuğu dışarıda kalkıp Bizim çocuğumuza vurduğunda insan üzülüyor sinirleniyorda

0 oy
önce (917 puan) tarafından

Bu annenin yaptığı pasiflik değil de sorumsuzluk 

Hem de nasıl bir sorumsuzluk, İşin kötü tarafı da bunlardan çok var bizim sitede 2-3 tane var bir tanesi oğlusu annesinin yanında kadınlara Ana bacı sövüyordu tek çocuk diye Annesi hiçbir şey söylemiyor da geliyordu annesine tekme tokat vuruyordu gülüp yapma yapma diyordu Ben artık sinir oluyorum bu annelere

0 oy
önce (2,069 puan) tarafından

Galesiz olunca bı insan ondan cikandan pek de Ümit beklememek gerekiyor bazen ondan çıkan onun gibi olur bacım terbiyesiz kadın 

Kesinlikle öyle canım Mesela biri kalkıp Hani Benimki özel bir çocukturda otizm kalkıp Benim çocuğuma bunu yaptı ya da karıştı dediğinde ben çok büyük tepki koyarım oğluma o gün parka çıkma yasağı getiririm karşı taraftan da kusura bakma sen özür dilerim derim Yani elimden geleni her şey yaparım biri benim çocuğumu eleştirdi ve ben kalkıp onu savunmak yerine acaba Ben çocuğumu nasıl düzeltebilirim topluma nasıl daha iyi kazandırabilirim diye çaba gösteririm 

0 oy
önce (7,438 puan) tarafından

Pasif değil arsız kadının arsız çocuğu olmuş işte

Hem de nasıl bir arsız görsen sinirlerin bozulur öyle bir rahatlık onun ki

0 oy
önce (26,849 puan) tarafından

Polisi arasaydın keşke ebesininkini görürdü. Bu derece pişkin insanlara tek yapılacak bu. Hele şu son olaylardan sonra potansiyel olan her aileyi çocuğu polise bildirmek lazım. Şöyle Bi gözleri korksun

Yemin ederim Aklımdan o da geçti Hani aileler çocuklarına ne sevgi öğretebiliyorlar ne saygıyı ne terbiye Onun dışında başka bir anne daha vardı o çocuğuna daha bir tepkili yani oğlu ağlıyordu niçin ağlıyorsun işte dondurma istiyormuş Annesi dedi Ben de dedim bak hasta olursun Annen seni düşünüyor Sana ne seni ilgilendirmez dedi bana Annesi de ona tepki verdi dedim normaldir çocuğu şey etme ama çocuk bayağı bir ağlıyordu O da Anne sen beni hiç sevmiyorsun Sen beni evde dövüyorsun sen bana sevgini vermiyorsun Bunu söyleyen Beş yaşındaki bir çocuk bu bahsettiğim başka bir çocuk yani bu aileler yüzünden çocuk sevgiyi öğrenemiyor Sevgi öğrenmeyen çocuk da dışarıda aynı performansı gösteriyor şiddet gören bir çocuk şiddetti ya da ailesinden terbiye alamayan bir çocuk her şeyi kendine yapma hakkı görür Keşke herkes ebeveyn olmasa diyorum.

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Sürekli başka çocuklara vuran 5 yaşındaki çocuğa nasıl davranılmalı?
Sürekli başka çocuklara vuran 5 yaşındaki bir çocuğun davranışını durdurmak için ebeveynin anında, kararlı ve net bir müdahale yapması gerekir. Çocuğun yaptığı davranışın yanlış olduğunu, 'vurmak yasaktır, can yakar' şeklinde kısa ve net cümlelerle ifade ederek çocuğu ortamdan uzaklaştırmak en etkili yöntemdir. Ebeveynin bu durumu gülümseyerek geçiştirmesi veya görmezden gelmesi, şiddet içeren davranışın onaylandığı mesajını vererek çocukta pekişmesine yol açar.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuğun şiddet eğilimi olduğu nasıl anlaşılır ve ne yapılmalı?
Bir çocuğun şiddet eğilimi, yaşıtlarına sürekli ve kasıtlı olarak fiziksel zarar vermesi, tükürmesi veya itmesi gibi davranışların tekrarlayıcı olmasıyla anlaşılabilir. Eğer bu davranışlar evde veya okulda sürekli hale gelmişse, çocuğun empati yeteneğini geliştirecek sınırların çizilmesi ve gerekirse bir çocuk gelişim uzmanından profesyonel destek alınması önerilir. Ailenin tutumu burada belirleyicidir; şiddeti normalize etmek yerine, doğru sosyal davranış modellerinin öğretilmesi şarttır.
Sitedeki başka bir çocuğun çocuğuma vurması durumunda ne yapmalıyım?
Sitede veya oyun parkında çocuğunuz şiddete uğradığında, doğrudan diğer çocuğun ebeveyniyle sakin ama net bir şekilde konuşmalısınız. Çocuğun davranışını somut örneklerle belirtin, 'Çocuğumun canı yandı ve bu durumun tekrarlanmaması için önlem almanızı rica ediyorum' gibi net sınırlar çizin. Eğer diğer ebeveyn sorunu reddediyorsa, çocukları bir süre aynı ortamda bulundurmamak, çocuğunuzun güvenliğini korumak adına atılacak en sağlıklı adım olacaktır.
Çocuğumun oyun alanında şiddet görmesini nasıl engelleyebilirim?
Oyun alanında çocuğunuzun şiddet görmesini engellemek için her zaman çocuğunuzun yakınında bulunmalı ve olası bir gerginliği büyümeden fark etmelisiniz. Şiddet eğilimi gösteren bir çocukla karşılaştığınızda, durumu hemen müdahale ederek ortamdan uzaklaşmak en güvenli yoldur. Çocuğunuza da birisi ona vurduğunda veya tükürdüğünde, o kişiden uzaklaşması ve hemen yanınıza gelmesi gerektiğini önceden pratik ederek öğretmelisiniz.
Pasif ebeveynlik nedir ve çocuğun saldırganlığını nasıl etkiler?
Pasif ebeveynlik, çocuğun yanlış davranışlarına karşı herhangi bir disiplin uygulamamak, sınır koymamak ve müdahale etmemek anlamına gelir. Bu tutum, çocuğun yaptığı olumsuz hareketlerin sonucunu öğrenmesini engeller ve saldırgan davranışların artmasına neden olur. Çocuk, doğruyu yanlıştan ayırt edemediği için sınırların olmadığı her ortamda kendi otoritesini şiddet kullanarak kurmaya çalışabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 448 göst.
26 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Cngls (897 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 1,572 göst.
+1 oy
13 cevap 587 göst.
5 Ağustos 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 118 göst.

Kategoriler