Eşimin annesinin yanında çocuk gibi davranması normal mi?

0 oy
243 göst.
önce Diğer kategorisinde (20 puan) tarafından

Annesı oğlu oğlu annesıne karşı aşırı bır bagımlılık söz konusu ama bana göre sözde öyle neyse ve böyle gıden bır evlılıgum ıkı çocuğum var sürekli kavga ile geldık bu zamana kadar çünkü daha bebek bır eşim vardı öyle olmak ıstıyordu hep annesının bebeği kalmak annesı de daha genç öyle büyük bır yaşı yok. Ben sadece şunu sormak ıstıyorum bız zaten ayrı memlekeylerdeyız tayın dolayısı ole ama her gıttjgımızde geldıgınde sırtını açar çocuğuna masaj yaptırır yağ ile evladıdır Tabı bunu kıskanacak halım yok ama o sekılde benım yanımda yapmaları Benı utandırıyor nedense ben de mı tuhaflık var onlarda mı o sırtını sızvazlarken odadan çıktım ama kıskandığım ıcın dgıl Tabı utandım nedendır bılmem

5 Cevaplar

0 oy
önce (504 puan) tarafından

İğrenç hasta değilse eli ayağı tutuyorsa kadın olarak sen ordasin sana diyebilir 

önce (20 puan) tarafından

Asla yapmam ya yapsın oğlu güç gosterısı 

-Reklam-
0 oy
önce (1,080 puan) tarafından

kusura bakmazsan birşey sorcam merak ettım öz annesımı uvey annesımı yanı bı ınsan afedersınız kocasının yanında bıle gıyınmeye utanırken bu nasıl utanmıyor tamam çocugunu bebek gıbı gorursunde bu kadar da degıl o bence senı kıskandırmak ıcın yapmıstır kesın baska bı acıklaması olamaz bunun 

0 oy
önce (5,350 puan) tarafından

Kızı yok mu da oğluna yaptırıyor. Çok saçma. Tamam annesidir hasta olur yatalak olur altından bile alabilir kimse yoksa eğer ama yani masaj yaptırmak nedir. Kocası yok mu peki ya da arası nasıl. Genelde kocasından istediği ilgiyi sevgiyi göremeyen kadınlar oğlunu kocası yerine koyuyor 

önce (1,298 puan) tarafından

Benim kaynanam dedikodumu yapardı yan odada telefonda birilerine o işi yaptılar şimdi de beraber banyoya girdiler derdi hakkımı helal etmiyorum asla asla hiçbir özelim kalmamıştı kaynanam görümcelerim herkese anlatırlardı kocasından o ilgiyi görmediği için kocamı kocası sanırdı ki halada öyle maalesef var böyle kuma kaynanalar 

önce (5,812 puan) tarafından

Oha ne pis kaynanalar varmış Allahtan bulsunlar. Kendi kendini rezil etmiş kadın 

0 oy
önce (26,862 puan) tarafından

Yapan kimsesi yoksa ve sadece sırtına bir yağ sürdürüp ovdurtuyorsa bu bana normal geldi. Özel bölgelerini göstermiyorsa sadece sırtına masaj yaptırıyorsa bence normal. Belki çok şiddetli sırt ağrıları çekiyor. Eşi yapmıyor belki bilemeyeceğim. Oğlundan rica etmiştir. 

0 oy
önce (2,574 puan) tarafından

Yapacak kimsesi mi yok benim eşim de bazen annesine masaj yapar ama yağ ile değil bana masaj olayı çok anormal gelmedi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin annesine karşı aşırı bağlı olması normal mi?
Yetişkin bir bireyin annesine karşı olan aşırı bağımlılığı, çiftler arasında sınır problemleri yaşanmasına neden olabilir. Bu durumun normal kabul edilmesi için eşin kendi çekirdek ailesine yeterli duygusal alanı tanıması ve bireyselleşme sürecini tamamlamış olması gerekir. Eğer bu bağlılık evliliğinizdeki mahremiyeti ve kararlarınızı olumsuz etkiliyorsa, sağlıklı bir sınır çizilmesi için uzman desteği almak faydalı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin annesinin yanında çocuk gibi davranması neden rahatsız eder?
Eşinizin annesinin yanında çocuk gibi davranması, sizinle olan partnerlik ilişkinizin dinamiklerini bozduğu için rahatsızlık hissetmeniz çok doğaldır. Bu durum, eşinizin sizin yanınızda bir yetişkin gibi sorumluluk almasını zorlaştırabilir. Sizin utanç veya huzursuzluk hissetmenizin temel nedeni, beklediğiniz olgunluk seviyesi ile eşinizin sergilediği davranış biçimi arasındaki ciddi uyumsuzluktur.
Eşimin annesiyle fiziksel yakınlığı beni neden rahatsız ediyor?
Eşinizin kendi annesiyle kurduğu fiziksel temaslar, eğer sizin özel alanınızı ve mahremiyet algınızı ihlal ediyorsa rahatsızlık vermesi beklenen bir durumdur. Özellikle evli bir yetişkinin ebeveyni ile olan sınırlarını doğru belirleyememesi, eşler arasında güven ve bağlılık sorunlarına yol açabilir. Bu fiziksel davranışlar sizin için bir sınır ihlali teşkil ediyorsa, bu durumu eşinizle sakin bir dille paylaşmanız önemlidir.
Evli erkeğin annesine aşırı bağımlı olması nasıl çözülür?
Aşırı bağlılık sorunuyla başa çıkmak için öncelikle çiftlerin kendi evlilik sınırlarını net bir şekilde belirlemesi gerekir. Eşinizle yapacağınız açık bir iletişimde, bu durumun sizi nasıl etkilediğini ve evliliğinizde nasıl bir yetişkin ortağa ihtiyaç duyduğunuzu belirtin. Eğer bu bağımlılık süreci kendi başınıza çözemeyeceğiniz bir hal aldıysa, profesyonel bir aile terapistinden destek almak, duygusal kopuşu sağlamak ve sağlıklı sınırlar oluşturmak adına en etkili yöntemdir.
Eş ve anne arasındaki sınırlar nasıl korunmalıdır?
Sağlıklı bir evlilikte eşler, önceliği her zaman birbirlerine ve ortak kurdukları yuvaya vermelidir. Annenin evlat üzerindeki etkisi, evlilikteki kararları ve mahremiyeti etkilemeye başladığında sınırların yeniden çizilmesi gerekir. Eşin, hem annesiyle olan ilişkisinde hem de sizinle olan birlikteliğinde yetişkin bir birey sorumluluğuyla hareket etmesi, aradaki çatışmaları azaltan temel unsurdur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
13 cevap 1,037 göst.
8 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Bir_gull (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 553 göst.
5 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Leyla343480 (221 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 826 göst.
12 Ocak 2023 Aile & Aşk kategorisinde Masallarulkesi_ (241 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 1,311 göst.
30 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,111 soru

24,601,360 cevap

363,613 kullanıcı

...