Seccade üzerindeki desenler namazda dikkatimi dağıtıyor, ne yapmalıyım?

+1 oy
1,732 göst.
Diğer kategorisinde (9,109 puan) tarafından

Kızlar bu seccade de bir tuhaflık varmı sizce. Eşimle kayınvalidem umreden getirdiler. Ben kaldırdım kullanmıyorum kayınvalidem bişey yok normal dio

Ama bana surat varmış gibi geliyor namazda bana bakıyor sanki 🤦🏻‍♀️

image

40 Cevaplar

+9 oy
(807 puan) tarafından

Bu nasıl seccade dokuması canım . Şimdiki seccadeler de Hac işaretleri bile var imanımızı zedelemek istiyorlar aman dikkat edin . Bu da onlardan biri put varmış gibi tövbe Bismillah kullanma canm kim verdi bunu sana 

(9,109 puan) tarafından

Eşimle kayınvalidem umreden getirdiler. Orda hiç bakmamışlar 

Çok güzel kumaşı aslında yumuşacık 

(807 puan) tarafından

Bana kalırsa kullanma canm 

(2,413 puan) tarafından

cok garip sanki biletek ozellikle iki goz bir 0 seklinde agiz konumlandirmislar kafa seklinde  yere . 2 adet degilde dort bes yuvarlak yan yana olsa cicek seklinde olsa falan olmuyomuyfu ozellikle göz gibi yapmislar 

-Reklam-
+3 oy
(460 puan) tarafından

Bnda garip geldi biraz

(9,109 puan) tarafından

Yapanlar hangi mantıkla yapmışlar acaba yumuşacık aslında kadife . 

Eşimle kayınvalidemde ayrıntıya bakmamışlar yumuşak die almışlar 

(460 puan) tarafından

Yogurt mayalayonca üstünr ört yinede atma kız 

(4,181 puan) tarafından

Hahah yoğurt iyiydi 🤣🤣putta şaşırdı 😁

(9,109 puan) tarafından

Oğlumun yatağın altınamı sersem dedim bende en azından sıcak tutar 😅

+3 oy
(7,986 puan) tarafından

Evet surat var 

(9,109 puan) tarafından

Bende sadece bana tuhaf geliyor sandım 😄 çünkü kaynanam kime aldıysa herkes kullanıyor 

+3 oy
(824 puan) tarafından

Valla bana çok tuhaf geldi gerçekten de yüz var gibi O amaçla olmazsa bile de namaz kılarken benim çok dikkatimi çekerdi açıkçası. Eğer seccade ne kalitesi güzel kullanışlı iyiyse üstüne ince başka bir örtü örterek kılmayı deneyebilirsin ama bu genelde hacıdan gelen dandik ince şeylerdense hiç kullanma at gitsin

(9,109 puan) tarafından

Tam o yüz kısmına kumaş diksem dedim 

Çünkü kumaşı kalın çift kat kadife gibi kaliteli aslında 

+3 oy
(3,330 puan) tarafından

Hem sürat var hemde kral tacı gibi duruyor kullanma böyle seccadeleri örtü niyetine kullanmak lazım namazlık olarak tehlikeli

(9,109 puan) tarafından

Örtü olarak da mantıklı aslında . Ama ben tam oraya kumaş mı diksem dedim 

(3,330 puan) tarafından

Üstüne koyu renk boydan bi parca diktirsende güzel olur pislikler ne gizli desenler yapıyo o yüzden nekadar tek renk olsa iyi namazlik

+3 oy
tarafından

Suret var evet

(9,109 puan) tarafından

Herkes öyle görüyor demek . 

+3 oy
(238 puan) tarafından

Bildigin put yapmıslar burnu agzı ve gozlerı bılerek yapılmıs kullanma canım . 

(9,109 puan) tarafından

Üzerine kumaşla kapatsam elimde diksem die düşündüm. Yumuşak kaliteli aslında

(238 puan) tarafından

Yumsak kalitelide sıkıntılı bacım.. Alam gönderem bir tane sana. Umreden geldı kutsal dıye düşünme canım hindistandaki putlara benziyor naparsın bilmem ama yerınde olsam ufak ufak keser atardım hiç birşeyde kullanılmamalı

(9,109 puan) tarafından

Yok kız niye kutsal olsun. İnsan yapımı bişey sonuçta bakalım oraya nerden geldi . Yumuşak halı gibi olunca kıyamadım sadece 😅

(4,181 puan) tarafından

Çok seccadede gördüm Çin malı diye.adamlar her yerde..

(238 puan) tarafından

Evet ben işleme yapıyorum aşırı dıkkat edıyorum çiçek deseni bile hac işareti gibi oluyorsa yapmıyorum 

+2 oy
(5,427 puan) tarafından

Bi ara sosyal medyada çok gündem olmuştu.namazlık üzerinde şeytan boynuzları gibi işlemeleri vardı.kaç kişi paylaşmıştı öyle

+2 oy
(467 puan) tarafından

Vallahi canım bana da bir tuhaflık geldi yüz ifadesi gibi görünüyor Ben olsam üstünde namaz kılmazdım Korkudan

(9,109 puan) tarafından

Evet tuhaf ama bir bana öyle geliyor sanıyordum . Çünkü getirdiği herkes kullanıyor 

(467 puan) tarafından

Belli zaten tuhaflığı bence üstünde namaz kılma canım

+2 oy
(2,204 puan) tarafından

Ay çok çirkin tövbe yarabbim neden böyle yaparlar bilmem, namaz kılmak için uygun değil bence 

(9,109 puan) tarafından

Nedense sadece bana tuhaf gelmişti . Getirdiği herkes kullanıyor

(2,204 puan) tarafından

Hayret nasıl görmemişler ya basbaya göz ağız var gibi rahatsız edici 

(4,181 puan) tarafından

Nasıl bir aşkla kılıyorlarsa gözleri görmüyor tövbe tövbe.bencede kötü duruyor 🙄

+2 oy
(2,101 puan) tarafından

En iyisi en güzeli hazır seccade almamak annem ceyizime yapmıştı onları kullanıyorum iki tane de hazır var onlar da uzun çizgiler var sadece böyle çok işleme olunca insanın dikkatini dağıtıyor kılmak zor oluyor

(9,109 puan) tarafından

Bendede var işlemeli ama onlar çok geniş ölçüleri ondan hazır kullanıyorum 

+2 oy
(4,181 puan) tarafından

Bende ilk baktığımda gördüm çok tuhaf kaldır koy şart değil namaz kılman

(9,109 puan) tarafından

Kaldırdım baza altına . Belki bişeye yarar ilerde

+2 oy
(2,228 puan) tarafından

Apaçık surat var ben korkarım valla kilamam bende de bir tane var hafif surata benzer kılmıyorum ondan korkuyorum eşime de dedim yok bişey dedi kılıyor 

En iyisi sade renkli seccadeler

(9,109 puan) tarafından

Evet bunu ordan aldılar . Bide dağıtmak için burdan aldılar kareli kırkyama gibi çok güzel.  

Niye böyle bişey yapma gereği duyarlar ki ve satanlar hangi kafayla satıyor.hadi benim kaynana anlamamış almış . Eşim zaten sadece para verme kısmında durur bakmaz öyle 

(2,228 puan) tarafından

İnsan fark etmiyor ki seccade sonuçta ne olabilir ki diye düşünüyoruz ama seytanlasmis insanlar yapıyor maalesef İnan bende çok düşündüm neden diye ama bende bir cevap bulamadım 

Bendeki seccadeyide ben kendim aldım orda açıp baktım da anlamadım ama namaz kılmaya gelince yere serilince net belli ediyor kendini

Allah bunları yapanı kahretsin

+2 oy
(14,325 puan) tarafından

surat var baya ya, ben bunda namaz kılmaya korkarım 

(9,109 puan) tarafından

Evet ya bazanın altına kaldırdım belki başka bişey de kullanırım diye 

Verdiği kişilere diyorum ama yok biz kullanıyoruz diolar

(14,325 puan) tarafından

göz ağız var yani😅 üstüne ekstra işleme ile kapatılabilir ama gerçekten ben de hoşlanmadım. seccade dediğin de böyle çok şatafatlı olmamalı bana göre 

+2 oy
(6,320 puan) tarafından

Bende görünce tırstım. Kaldır bunu bence

+2 oy
(1,565 puan) tarafından

Bazi seccadeleri boyle yapiyolar surete benzer bisi var belli kilma canim bence boyle olunca gunah oliyo ben ceyrek bilekligimi bile ataturk assa gekicekmsekilde koyduruyorun namaz kilinca gunah olmasin diye

+2 oy
(511 puan) tarafından

Ay hayır kullanma bunu hangi kafayla yapılmış silüet var çok bariz

(9,109 puan) tarafından

Evet bi ben farkettim kullananlar içinde eltimler görümcemler felan hep kullanıyor 

+2 oy
(1,801 puan) tarafından

Boyle seyleri meden seccadelere yapiyolar biliyo musun 

Mesela soyle dusun bi csnliya karsi ya da resme surete kardi namaz kilmak neden caiz degil cunku insanin aklindan 1 anlik boslukla ona secdd ettigini düşünürse butun imanin gitti demektir bunca yil yaptigin hersey bos imsnin gitmis olay bundsn ibaret suret şeytan gorseli botnuzu domuz resmi hac bunlari hrp seccadelere isliyolar ki bi anlik gafletle imanlari gitsin diye amsn kullanma bosver kisinin bi tane seccadesi olur emektar hep onu kullanir bence benim ceyizimde annrmr de kayinvalideme de Allah selamet versin elleri cok bolmus kac kez hediye goturdum hals bi suru var secici davrandim onlari da hamdolsun gic oyle bisey farketmedim seccadrlerimde ara ara degistirerek kullaniuovebsldir cunku ama bi tane seccadrm var genrlde onj kullaniyorum 

(9,109 puan) tarafından

Allah esirgesin kız. Benimde çeyizimdr var işlemeli ama çok geniş ölçüleri ya . Maşallah 2 kişi kolayca kılar yan yana. Hazır kullanıyorum banada umre ziyaretinden çok geldi çoğunu kaldırdım bazılarını seçtim. Bunu malum eşim aldı die kullanayım dedim . Kimseye tuhaf gelmedi eltimler görümcemler kaynanamlar kullanıyor. Onlarada anlatacam ama

(1,801 puan) tarafından

Cok tehlikeli aman dikkat edin 

+2 oy
(1,362 puan) tarafından

Ay evet gözü ağzı burnu var sanki kaldırmakla iyi yapmışsın

(9,109 puan) tarafından

Yapay zeka ya sordum normal seccade dio 😂

+2 oy
(2,158 puan) tarafından

Yüz var gibi kullanma bacım o gözler zaten dikkat çekiyor o nasıl bı şekil öyle desen mi olur gi

(9,109 puan) tarafından

Tuhaf ya gerçekten. Başka ne anlama gelebilir die uzun uzun baktım ama yok yani başka bişeye benzemiyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Namaz kılarken seccade üzerindeki desenler dikkatimi dağıtıyor, ne yapmalıyım?
Namaz esnasında dikkati dağıtan desenli seccadeler, ibadetin huşu içerisinde yapılmasına engel olabilir. İslam alimleri, namaz kılınan alanın sade, desensiz veya mümkünse boş bir yüzey olmasını tavsiye ederler; çünkü karmaşık figürler, resimler veya geometrik desenler zihni meşgul ederek odaklanmayı zorlaştırabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Seccade üzerindeki desenlerin namazın sahihliğine bir etkisi var mı?
Seccade üzerindeki desenlerin namazın geçerliliğine veya sahihliğine doğrudan bir engel teşkil etmediği kabul edilir. Ancak ibadet sırasında kişinin kalbini ve zihnini Allah'a yöneltmesi esas olduğundan, namaz kılanın huşusunu azaltan veya rahatsızlık veren desenli seccadelerin kullanılmaması daha uygun görülür.
İbadet alanında dikkat dağıtıcı unsurlar nasıl ortadan kaldırılır?
İbadet alanında dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırmak için düz renkli, desensiz seccadeler tercih edilmelidir. Namaz kılan kişi, önünde veya etrafında insan figürü, göz veya karmaşık motifler içeren bir seccade bulundurmak yerine, göz yormayan, sade ve temiz alanlarda namaz kılmaya özen göstererek odaklanma sorununu çözebilir.
Evde hediye gelen ve rahatsız eden eşyaları kullanmak zorunlu mu?
İbadet veya günlük yaşamda sizi rahatsız eden, estetik olarak huzursuzluk veren ya da dikkatinizi dağıtan hediyelik eşyaları kullanmak zorunlu değildir. Manevi bir huzursuzluk hissediyorsanız, o eşyayı kullanmamak veya başka bir amaçla değerlendirmek, ibadetlerinizde daha ferah ve odaklanmış bir zihin yapısına sahip olmanıza yardımcı olacaktır.
Namaz kılan kişinin önünde ne tür seccadeler bulunmalıdır?
Namaz kılan kişinin önünde veya üzerinde, dikkatini dağıtacak herhangi bir canlı resmi, figür veya göz benzeri sembollerin bulunmaması tavsiye edilir. İbadet esnasında zihnin meşgul olmaması adına, sade, düz renkli ve huzur verici sadelikteki seccadeler, namazın ruhuna ve huşu prensibine en uygun olanlardır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 366 göst.
15 Aralık 2025 Diğer kategorisinde Serifekaya (174 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 364 göst.
21 Mart 2023 Diğer kategorisinde Sultanhanim (102 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 697 göst.
2 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Cckk96 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 287 göst.