Neden 90'lar ve 2000'ler şarkılarından vazgeçemiyorum?

0 oy
525 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,680 puan) tarafından

Selamlar, 

Bugün radyoda şarkıları dinlerken yine farkettim ki 90lar 2binler şarkıları benim için hala en güzel şarkıları barındırıyor. Eskiye çok bağlı kalan biri değilim ama müzik konusunda maalesef ki öyle değil 😇

Şuan ki nesil ise k-pop furyasında.

Sizin de var mı eski usül diyebileceğimiz alışkanlıklarınız🤔🤗 

33 Cevaplar

+9 oy
önce (4,613 puan) tarafından

Gençlerin hal ve hareketlerine tiksintiyle bakıyorum. Suratım da genelde şu şekilde : 😒

önce (5,680 puan) tarafından

Haklısın gerçekten 🙂‍↕️ 

-Reklam-
+5 oy
önce (529 puan) tarafından

Ben yere comerken anam anam anam anam diyorum:))

önce (1,109 puan) tarafından

yalnız değilsin😂😂 

Evet valla kalkmak çok zor geliyo:))

önce (758 puan) tarafından

Hahah bunu bende yapıyorum oğlumdan benden görmüş olsa gerek biseyde zorlanirsa anam anam anamm der

önce (186,804 puan) tarafından

hahahhahahhahaha

Ahahahah 😂

+2 oy
önce (30,466 puan) tarafından

Durduk yere Allah sen büyüksün yarabbim diyorum 😅🙈 şaka bir yana bunu yeni fark ettim yaşlı insanlarda bu var kayinvalidem çok yapıyor. Benim en yaşlı özelliğim ne bilmiyorum eskileri özlemem galiba 

+1

😂 Ahah güzel bir cümle aslında. Eskilere özlem herkeste oluyordur mutlaka 😌 

önce (4,879 puan) tarafından

Ahahha bunu bende yapıyorum 😅 

+1 oy
önce (13,286 puan) tarafından

Hangi birini sayayım 🤣

😅 Ahah ruhumuz yaşlı. 

önce (13,286 puan) tarafından

Kesinlikle 🤣

+1 oy
önce (8,597 puan) tarafından

Kız 90 lar dinleyen yaşlımı oluyor vayy başıma gelenler 😮‍💨 

Ben en yaşlı halim ses kafam götürmüyor hele TV den YouTube şarkıları açıyorlar kızlar malum en kıpır kıpır zamanındalar ilk ergenliğe girme çağları ama benim kafa götürmüyor 🤦🏻‍♀️

Ben de yüksek sesi kaldıramıyorum artık🥲 

+1 oy
önce (38 puan) tarafından

Kafam ses kaldırmıyor 🤧

Bu durumu  er ya da geç herkes yaşıyor sanırım 🤗 

önce (38 puan) tarafından

Kesinlikle cnm basım ağrıyor şuan bile 

+1 oy
önce (955 puan) tarafından

Ben daha bu yaşımda bacaklarım belim ağrıyor doğrulamıyorum bile.yaşım 44.yaşlandım artık.

Gençken kıpır kıpır oluyor, enerji patlaması yaşasan da yorulmuyorsun, ama şimdi, hey gidi günler 😌 

Sorma valla ya içim mi geçti acep benim diye ince den düşünüyorum hani🤭

önce (26,884 puan) tarafından

Sen yine 44 yaşında öylesin bacım ben 35 yaşımda böyleyim 😑 

🤭yalnız değilim demek ki.

+1 oy
önce (972 puan) tarafından

Romatizmam var yerde oturduğumda kalkarken yaşlılar gibi kalkıyorum annem gencelmeden kocaldın diyor  bu arada 2001 doğumlu olduğum halde bende 90ların şarkılarını dinliyorum

Romatizma zor ama, seninki sağlık sorunu 🌸 

önce (972 puan) tarafından

Evet zorluyor ama alıştım yağmur yağınca roöatizmam azıyor derlerdi inanmazdım ne alaka derdim şimdi anlıyorum bu havalar baya etkiliyor nedenini hala anlamadım ama gerçek olduğunu anladım

+1

Çok yakın arkadaşımın daha küçüklükten romatizması vardı. Ağrılarına hep şahit oldum.o yüzden seni de anlayabiliyorum. 

+1 oy
önce (128 puan) tarafından

Dün gece yatarken tek omuz açık bişey giydim sabahına tutulmuş boynum senin neyine bu yaştan sonra dedim 🙈

Yaa çok tatlı 😅🥲 Ruhen yok desek de, fizik olarak da yaş alma belirtileri oluyor. 

+1 oy
önce (631 puan) tarafından

Eskiden yüksek ses muzik dinlerdim şimdi en ufak sese tahammülüm kalmadı müziğin sesini açamıyorum 

Genelde siyaset politika ekonomi izler oluyorum artık magazin eski tadı vermiyor karşıma cikinca kanal degistiriyorum 

Yeni çıkan hiç bir diziyi izlemiyorum yeni oyuncuları tanımıyorum pek 

Eski dizileri izliyorum internetten "genco, yabancı damat vs"

Yeni nesil şarkılar yine aynı şekilde 

Evim yok ama hep böyle şark köşeli geleneksel otantik bir ev hayalimdeki var köy evi istiyorum sobalı olsun neblm benimde böyle işte 

Şu yazdıklarının %90ını yaşıyorum 😇 Bak bu magazini de unutmuşum, gerçekten hiç o eski tadı vermiyor. 

önce (631 puan) tarafından

Yaşlandık bacım yaşlandık 🤣🤣

+1 oy
önce (1,454 puan) tarafından

Akşam haberleri 😂😂 sanki her haberi ordan burdan görmüyo gibi aha haberler başlıyo du diye haber açarım 😂

Günün kısa özetini veriyor yine, ben de severim😊 

+1 oy
önce (6,711 puan) tarafından

K pop dansı mı ne deniyor bilmiyorum. Öyle dans eden ergenleri/ergenliğe yaklaşmış olanları görünce kınıyorum, huysuz dedeler gibi söyleniyorum😄

Ay ben seviyorum bunu ya🤗 Benim yeğenlerim de bildiğin tüm kareografiyi eksiksiz yapıyorlar,aşırı beğeniyorum. 

+1 oy

bulasık makınesını bosaltırken dınlenıp bosaltıyorum yasım 24 ama sankı 40 45 gibi hıssedıyorum 🤭😂 

Fizik tedaviye git istersen, bende de oluyordu öyle. Fizik tedavi bayağı iyi geldi. Malum, doğumda insanın tüm vücudu yer değiştiriyor😵‍💫 

aslında bu evden gıtsem duzelcekmıs gıbıme gelıyor 😂😂 

O zaman denemek lazım belki de😇 

kız valla bu evde bı yorgunluk var kız bıle uyuyamıyor gunduz uykusu en fazla 1 saat ama gecen eltıme gıttık orda gunduz uykusu 3 saat oldu hıc uyanmadan gece bıle uyanmıyordu inşallah en yakın zamanda oda olcak 

Evin verdiği enerjiye inanıyorum ben. Güneş alma açısı dahi çok önemli. Yeni bir ev tabiki daha çok ferahlık verebilir. 

+1 oy
önce (534 puan) tarafından

ölmek istiyorum bide cok unutuyorum 

Unutkanlık normal ama ölmek istemek farklı bir durum 🥀 

+1 oy
önce (543 puan) tarafından

Annemin gençliği gözümün önüne gelince bir hüzün kaplıyor beni o zaman yaş aldığımı anlıyorum 😔

O kadar doğru açıdan yazdın ki. Çoğumuza olur bu durum sanırım. 

+1 oy
önce (17,427 puan) tarafından

Az önc film izlerken uzanıyordum dalmışım Eşim de kaldırdı uyuyalım diye 

Dedim 50 60 yaşında biz kesin 9 da uyuruz resmen yaşlandık 😂

torunlarıma nasıl bakacağım bilmiyorum Dedim  😂

😂 Torunlarını bile düşünmüşsün kız. Gün içinde çocuk peşinde dolanınca enerji kalmıyor ki.

önce (17,427 puan) tarafından

Çocukların tahta puzzeleri sakladım eşim gördü bunları verelim birilerine dedi torunlarıma saklıyorum dedim bize oynarlar 😂

İyi yaptın, ileride harika bir an yaşanır. Hem puzzle zamansız bir oyun. Modası da geçmez. 🤗 

+1 oy
önce (679 puan) tarafından

Yere eğilip doğrulurken çıkan o muazzam kemik çıtırtı sesleri. 😂

😅 Bu da zor ya. 

+1 oy
önce (380 puan) tarafından

Fatih Kısaparmak papatya falları Demet Sağıroğlu Arnavut kaldırım Burak Kut benimle oynama Yonca Evcimik abone böyle beee ben baya yaşlıyım 

Eski huzur, eski mutluluk, eski güven ortamı olunca yokluk çok göze batmıyor 🌸 

Şimdi herşey bol ama bilmiyorum ben keyif almıyorum yaaa herseyin ulaşılabilir olması bana garip geliyor bir ayakkabı için maaş beklerdik bilirdik onun hemen olmayacagini

Sahip olunan her şeyin kıymetinin bilinmesi eskiden daha çoktu, çok haklısın. Ama bir ayakkabı için maaş beklememek iyi bir şey, bunda geriye gitmeyelim 🫠 

İşte şimdi öyle değil kuzu ayakkabı beğenmeyip değiştiriyorlar kızımın hiç yoksa 4 çift ayakkabısı var hatalimiyiz evet sonuna kadar şimdi ayakkabı üzerinden bile akran zorbaligina uğruyor çocuklar çok kötü bir zamandayiz 

Bu konuda haklısın. En  azından uniforma zorunluluğu var diyor insan ama bu sefer de, ayakkabı, olmadı çanta, olmadı x bir konudan zorbalık yaşanıyor mutlaka. Alım gücünden ziyade sana dayatılan "satın almalısın" tekniği (kapitalist düzenin) asıl parmağı var da, işte. Ben senin ne demek istediğini çok iyi anladım ama. 

+1 oy
önce (3,127 puan) tarafından

Sürekli bir yerlerden soğuk geliyor olması 😀

Ahaha😅 çok güzel cevaplar geliyor bu posta, bu da onlardan. 

+1 oy
önce (837 puan) tarafından

Yaşlılık özelliği mı bilmiyorum ama bır ısı yapıp bitirince hıh tamam diyorum 😅 bırde cocukken anneme gülerdim ınsan otururken nasıl uyur dıye sımdı bende otururken uyukluyorum başım aşağıya dogru hareket haline geçince ürkerek kendime geliyorum sonra tekrar 😅😅yaş 29

Annelerimize dediğimiz her şeyi kendimiz de yaşıyoruz 😌 

önce (837 puan) tarafından

Kesinlikle ☺️

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eski müziklere olan bağlılık neden bir kişilik özelliği olarak görülür?
Eski müziklere olan bağlılık, bireyin gelişim dönemindeki anıları ve o dönemin duygusal atmosferini koruma isteğiyle doğrudan ilişkilidir. Psikolojik olarak bu durum nostaljiye duyulan özlem ve tanıdık olanın getirdiği güven duygusundan beslenir. İnsanlar ergenlik ve genç yetişkinlik dönemlerinde dinledikleri müzik türleriyle kimliklerini inşa ettikleri için, bu şarkıları dinlemek kişiye o dönemin yaşam tarzını ve kişisel değerlerini hatırlatan bir çapa görevi görür.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
90'lar ve 2000'ler müziği neden günümüz şarkılarından farklı hissettiriyor?
90'lar ve 2000'lerin müziği, analog dönemin sonu ile dijitalleşmenin başlangıcı arasında yer aldığı için daha organik ve melodik bir yapıya sahiptir. Günümüz müzik prodüksiyon teknikleri genellikle bilgisayar destekli seslere ve hızlı tüketilebilir k-pop tarzı ritimlere odaklanırken, o dönemin şarkıları daha çok hikaye anlatıcılığına ve enstrümantal zenginliğe dayanır. Bu müzikal farklılık, dinleyicinin şarkılarla kurduğu duygusal bağın derinliğini de doğrudan etkiler.
Eski usul alışkanlıklar insan psikolojisi üzerinde nasıl bir etkiye sahiptir?
Eski usul alışkanlıklar, modern dünyanın hızlı akışına karşı bireye bir denge ve aidiyet duygusu sağlar. Teknolojik değişimlerin çok hızlı yaşandığı günümüzde, geçmişten gelen ritüelleri sürdürmek zihinsel bir sığınak işlevi görür. Bu alışkanlıklar, kişinin geçmiş kimliğiyle bağını koparmamasını sağlayarak kaygı düzeyini azaltır ve yaşamında devamlılık hissi yaratarak daha stabil bir ruh hali oluşturmasına yardımcı olur.
K-pop furyası gibi yeni nesil müzik trendleri neden bu kadar popüler?
K-pop furyası gibi yeni nesil müzik trendleri, görsel şölen, yüksek tempolu prodüksiyon ve dijital platformların sağladığı etkileşim gücü sayesinde popülerleşmektedir. Sosyal medya odaklı bu müzik anlayışı, sadece işitsel değil görsel bir deneyim de sunduğu için genç kuşakların aidiyet kurma ihtiyacına daha hızlı cevap verir. Bu durum, eski nesil için müzik bir dinleme eylemi iken, yeni nesil için bir topluluk ve izleme deneyimi haline gelmiştir.
Nostaljik alışkanlıklar günlük yaşam kalitesini nasıl artırabilir?
Nostaljik alışkanlıklar, kişinin kendi geçmişiyle pozitif bir bağ kurmasını sağlayarak günlük yaşam stresine karşı direnç geliştirmesine yardımcı olur. Eskiden keyif alınan müzikleri dinlemek veya geleneksel yöntemleri korumak, endorfin salgılanmasını tetikleyerek motivasyonu yükseltir. Kendini iyi hissettiren bu küçük rutinler, hızla değişen dünyada bireyin kendi değerlerini ve kişisel zevklerini hatırlamasına olanak tanıyarak yaşam tatminini artırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+7 oy
42 cevap 1,582 göst.
+1 oy
39 cevap 1,772 göst.
0 oy
28 cevap 1,698 göst.
30 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Mavimsi (84 puan) tarafından soruldu
+4 oy
34 cevap 1,422 göst.
18 Ekim 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler