Selamlar,
Hoş bir pazar gününden selamlar😌 Yemeğe misafirliğe gittik diye günüm bayağı rahat geçti.
Eşimin ailesi doğma büyüme buralı(Fransa). Yemek sonrası çay/kahve tabiki içiyorlar ama bizdeki gibi demlik demleyip yaz/kış/kavurucu sıcaklar demeden "harareti alır yauww" demezlerdi 😅
Benim en Türk özelliğim yemek sonrası çay olabilir. Ve bunu eşimin ailesine de alıştırdım 🤗
Sizin en Türk özelliğiniz nedir acep🤔😇
Döneri ayranla birlikte bitirmek 😂
Ahahha o kadar doğru ki 😂
bunu yapmayan bizden değildir 😊
Net ❤️😂
Atlet giymek 😂😂🫣
Yaz kış kendime ve çocuklarıma olmadan kendimi çok eksik hissediyorum
Bir bütün gibi dimi 😅 Yazın hiç sevmem ben ya 🤗
Ben deee. En kavurucu günde bile giyerim
Yalnız değilsin 😂
ayagima patik giymek basim agriyimca basortusuyle sarmak
belcika evlerinde balkon yok ama yaa 😛
Bizde de yok, hele Fransız balkonu diye boydan camı kastetmeleri beni bitiriyor 😏 😅
hee boydan cam var benim cocuk odasinda ama ne alaka aciyom kapiyi bi halta yaramiyo cikamiyoz 1 adim yaa resmen 1 adim
Bir iki adım çıkılanı balkon diye sayıp, kirayı arttırıyorlar kızz, özellikle pariste😇
patik dogum yapinca giydim şimdi sıkılıyor ayaklarım hele yelek hic giymem 😊 bende ses olsun firlar bakarım sevdos 😊
çocuğumu kuzuuum diye sevmek😍😍
orta asyadan beri Türkler evlatlarını kuzum diye severmiş 😂
Mavi napmış öyleee gözdeee 🤦🏻♀️ hey Allahım nerden aklına gelmiş kendi saçını kesmek
ay hiç sorma, makası aldı, elinde de kağıt. babasının yanına gitti. babasını saçımı kesecem demiş, ben duymadım. babası da saç kesmek ypk kızım dedi, bunu duydum saçını topladım,. sonra kalktı ordam kaynanam gitti baktı yer saç dolu 🤦🏼♀️🤦🏼♀️ Allahtan belli olmuyor çok, babasına kesecem dediği an kesmiş meğerse 😂
Ayy nasıl güzeldi fıstığın saçlar devamı gelmez umarım 🤦🏻♀️Benimkide daha 1 ay önce tıraş olmaya ikna oldu şükür . Abisi beraber gidelim önce ben olayım izle demiş sonra ikna oldu
işte Allahtan görünür yerde değil pek😅😅
Sizi uyarmış ama önceden😁 Şu durumu yaşamayan yok bence. Benim kızım da bunun kötü bir şey olduğunu anlamış olacak ki, kendi saçını değil, kardeşinin saçını kesti birkaç ay önce 🤗
Çay ve kolonya bağımlılığı
😅 Evettt. Fransızca kısa bir video var kolonya kullanmamız ile ilgili, bayağı gülmüştüm 😇
Her et yada tavuğun yanında ayran aramam:))
Keşfetmesi zor olmamış sanki kız 😅 ne mideyi rahatsız ediyor, ne de sağlıksız, harika 👌
@Sare-Asel nerelisin canım
@Yumurtabitmis zor olmasa herkesin aklına gelmez😂 benimkiler hala şu içeceğinin tarifini ver diyorlar arada.
@Kuslukvakti Fasliyim canım
Eltim de faslı 😇 Evet onlarda ayran yok.
Denemeyin diye uyarı veren herşeyi denemek
😂 Bu da tam bizlik bir durum.
Çok çok çok aşırı misafir Perver olmam galiba
Eşim hep der sanki kraliyet baskani geliyor ne bu telaşın diye
Bence en has özelliklerimizden biri misafirperver olmak 😌
Türklerde sadece var sanırım bir ilacı içerler ve bu çok iyi geliyor diyip başkasına da verirler başka milletlerde yok bence
Çay kırmızı çizgi
Ayy abla Allah iyiliğini versin kesinlikle katılıyorum mutlaka yaparlar 😂😂
Kız benim babamda tümör vardı birisi gelmişti ya ona diyordu bu hapi ic bu çok iyi babama bir baktım adam gidince babam dedi sanki beni döveceksin dedim sakin has😂
İlacı kolonya gibi ikram etme bize ait bir durum olabilir 🫠
Her şeyi ekmekle yeme hevesim, atletsiz asla gezememem
Ekmek tüketimi de çok doğru 😅 Atleti de bizim kadar giyen bir başka millet var mıdır acaba ☺️
En sevdiğim ailemin kim olursa olsun evinde ağırlayıp yedirip içirmesi.dizi çekimleri olurdu köyümüzde annem ve babam ya meyve verirdi ya da çay ikram ederlerdi
Misafirperver olmak çok güzel bir şey 😌
halamda yolda çalışan işçilere kışın çay yazın soğuk içecek verir
Kız ben eve gelen tamirciye ustaya çay demliyorum. Bizde ne içersin diye sorulmaz çay ikram edilir. Dolap sök tak eşya kur diye gelen ustalara hazırlıklı isem kek vs değilsem hazır kurabiye ile mutlaka çay ikram ederim
bende ya kaynim mesela geliyor mes dakika evde bisey yapacak hemen esimle ikisine içecek bisey koyuyorum babam gene tüp takmaya gelen abiye o an verecek bisey bulamasim muz meyve verirdi😊
Bu bizim kültürde var ama eşimin tarafında yok, daha doğrusu fransız kültüründe yok. Hala da yadırgadığım bir durum 🙄
Benim şey ya evine kim gelse gelsin canım sağolsun ya yap ya et ya iç ya olsun ya kendimi harap etmem😂
😅 Bu da güzel.
Evlenmeden once kahvaltı sonrası mutlaka kahve ıcerdık aılecek😂 evlendıkten sonra çaydan kahveye sıra gelmıyor 😂 kendı aılem çok çay içmezdi kahvaltıda ve aksam içerdik ama eşimin ailesi kahvaltı öğlen yemekten sonra ve gece yatmadan önce 🤭
Bu tam olarak benim de ailem😅
bayburt veya erzurum mu memleketi esinin 😊
ağrılılar @ikbal
ben cayi oldum olasi küçüklugumden beri cok severim Bayburtlu arkadaşım limonlu cays alistirdi 😊 onlarda kocaman çaydanlık var sürekli cay yaparlar
Gece makarna yemek😂😂😂
Ay evet bu da varrr😅
kahvaltı caysiz olmaz ramazanda sahurda ee aksamlari da çay cekirdek partisi olmali 😊 ben illede vatanim derim ya başka ülkede yasayamam en Türk ozelligim bu olsa gerek 😊
Çay candır 😇 Başka ülkede yaşamak gerçekten efor isteyen bir şey.
Doğuştan at sürmeyi, ok atmayı bilmek. Kanımızda varsa demek ki (Kıpçak Türküyüm)
Çarşafım var diye ulu orta binip Ok atamam ama kabiliyetim çok yüksek. Benden de rahatça bir Mete Gazoz çıkarmış
Maşallah diyelim o zaman😌 Genetik yatkınlık olması önemli tabi.
Kahvaltı ve çay sevmek olabilir. Genelde Türklerde oluyor böyle kahvaltıya özen göstermek ve çaysız kahvaltıya oturmayız
Çay hepimizin ortak çizgisi diyebiliriz 😌 Kahvaltı konusunda da haklısın biliyor musun. Mesela eltilerim sürekli soruyorlar, kahvaltıda ne hazırlıyorsun, neler yiyorsunuz, bana da söyle, ben de öyle yapayım vs diye😇 ne onlarda, ne fransızlarda kahvaltı kültürü bizim gibi yok.
Yabancı program çok izlerim TLC yada nat geo wıld gibi bakarım sabah kalkarlar herkes kendine bi tabak alıyor yumurtayı çırpıp omlet yapıyor üzerine birşeyler dolduruyor onu yiyorlar 😅 hiç bizlik değil ya günlük kahvaltı bile çeşitli olur
Gelen misafire mutlaka yemek pişirmek etli tavuklu ve olmazsa olmazı pilav 😂 sonrası çay tabi ki
Annem hep şunu derdi bize, "aç mısın" diye sorulmaz, sen yemeği getir, ister yesin, ister yemesin 😌.
En Türk özelliği olmayabilir ama simit ayran yada gazoz yemek😊
Bence simit ayran tam bir Türk özelliği🤗
Misafiri kapıdan geçirirken yarım saatte orda sohbet etmek
Temizlikçi gelmeden önce evi temizlemek
Kapı çaldığında "kim o" sorusuna "ben" diye cevap vermek
Düğünde kimin ne taktığını not almak
Binada elektrikler gidince diğer binalarda var mı diye cama çıkmak
Gaz kaçağını çakmakla kontrol etmek
Bence bunlar bize hastır 😁
Ahahah hepsi biz olabilir gerçekten 😂
Bu arada, kapı önü sohbetine bayılırım 😇
1,510,691 soru