Bebeğim için farklı ve anlamlı isim önerilerine ihtiyacım var

0 oy
205 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (20 puan) tarafından

Cinsiyeti belli değil ama şimdiden isim bakmaya başladım aklımda bir isim yok güzel farklı birşey olsun istiyorum öneriniz var mı kız ve erkek isimleri ❤️❤️

11 Cevaplar

+2 oy
önce (988 puan) tarafından

Masal

Mısra

Öykü 

-Reklam-
+1 oy
önce (2,020 puan) tarafından

İki kızım var Miray ve Simay 🥰 

Erkekte olsaydı Umut  Arda Berkay Atakan düşünürdüm 

Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah 🤲 

önce (20 puan) tarafından

Allah razı olsun canım Rabbim evlatlarını sana bağışlasın çok güzelmiş isimleri ❤️

önce (2,020 puan) tarafından

Allah razı olsun cümlemizin inşallah 

+1 oy
önce (349 puan) tarafından

Kız Buse, Vera 

Erkek Oğuz

+1 oy
önce (1,198 puan) tarafından

Ali Kerem,Yusuf(Yusuflar çok güzel oluyor),

Ezgi,öykü,eflin

+1 oy
önce (469 puan) tarafından

Benim oğlum olacak eşim TUĞRUL diye tutturmuş bende diyorum ki TUĞRUL MUAZ olsun

Kızım var kızımın adı BETÜL

0 oy
önce (406 puan) tarafından

Kızımın ismi halime sude kizim sudeyi kullanıyor hamileyim kizim olursa buse koymayı düşünüyordum anlami öpücük olduğu icin vazgectim 

0 oy
önce (582 puan) tarafından

Erkek Feridun anlamı çok güzel çocuklara anlamı güzel isimler koymayi tercih ederim ben kız ise çiçek gibi olsun temiz olsun Manolya Yasemin Nergis 🥰

0 oy
önce (5,353 puan) tarafından

Oğalan olsa Güney. Kız olsa Güneş dedim. Kızım oldu Güneş ismi. Büyüğüm oğlan onun adı Cesur

0 oy
önce (1,448 puan) tarafından

Yağmur 🌸

0 oy
önce (10,358 puan) tarafından

Kızım Bilge oğlum kaan 

0 oy
önce (1,404 puan) tarafından

Erkek alaz efe ismine bayiliyorum yada ahlas efe 

Oglum olursa ilerde insallah boyle istiyorum 

Kizda Eylül erva kizimin adi

Arya

Buğlem

Efnan 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebek ismi seçerken dikkat edilmesi gereken kriterler nelerdir?
Bebek ismi seçerken en önemli kriter ismin soyadıyla uyumlu olması, kolay telaffuz edilebilmesi ve anlamının pozitif olmasıdır. Ayrıca ismin çocuğun ilerideki okul ve iş hayatında itibarını zedelemeyecek, resmiyete uygun bir yapıda olmasına dikkat edilmelidir. İsimlerin kökenine ve taşıdığı kültürel değerlere bakmak, ismin kalıcılığını artırır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Modern ve az duyulmuş bebek isimlerini nasıl bulabilirim?
Modern ve nadir duyulan isimleri bulmak için eski Türkçe kökenli isimleri, doğa temalı kelimeleri veya mitolojik karakterleri inceleyebilirsiniz. Güncel isim trendlerini takip eden platformlardan yararlanmak ve aile büyüklerinin isimlerinden esinlenerek modern yorumlar katmak, özgün seçenekler oluşturmanıza yardımcı olabilir.
Kız ve erkek bebekler için en popüler isim trendleri nelerdir?
Son dönemde kız bebeklerde kısa, öz ve doğayı çağrıştıran isimler; erkek bebeklerde ise geleneksel ama güçlü tınıya sahip isimler tercih ediliyor. Popüler isimler genellikle zamansız bir estetiğe sahip olup, telaffuz kolaylığı ve anlam derinliği ile öne çıkan seçeneklerden oluşmaktadır.
Bebek ismi seçerken ikili isim koymak avantajlı mı?
İkili isim koymak, hem aile büyüklerinin ismini yaşatmak hem de çocuğa modern bir ikinci isim vererek kimlikte özgünlük sağlamak için avantajlı olabilir. Ancak günlük hayatta kullanım zorluğu yaşamamak için iki ismin birbiriyle fonetik olarak uyumlu ve birbirini tamamlayan bir tınıya sahip olması oldukça önemlidir.
Çocuğuma isim koymadan önce anlamı neden önemlidir?
İsimler, bireylerin karakter gelişiminde ve özgüven algısında psikolojik olarak önemli bir rol oynar. Bir ismin anlamı pozitif ve güçlü değerleri temsil ediyorsa, çocuk büyüdüğünde bu isimle özdeşleşerek kendine dair olumlu bir kimlik inşası kurması daha kolay hale gelir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 225 göst.
19 Ocak 2026 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Gulnur (15 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 181 göst.
24 Aralık 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mutlu annee (5 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 308 göst.
3 Aralık 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Mutlu annee (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 1,697 göst.
24 Kasım 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Asya15 (1,337 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,646 soru

24,608,745 cevap

363,977 kullanıcı

...