25 yaşımda 6 dişimi çektirdim, diş sağlığımı nasıl korurum?

+2 oy
233 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (276 puan) tarafından

Kızlar bugün diş çekimi yaptırdım 6. Dişimi çektirdim yaşım 25  ve 2 sene önce 12 diş kanal tedavi dolgu vs oldu bugünde 6. Dişimi çektirdim doktor bana dedi ki ne yaşamış olabilirsin bu kadar dişini çektirerek dedi güldüm sadece sonra eşim vardı yanımda doktora dedi ki yaşadıkları yaşanmışliklarini telafi etmek için buradayız hocam çekelim kurtulalım eskilerden dedi ben hiç kolay bir hayat geçirmedim çocukluk desen öyle birşey yaşamadım 14  yaşımda ortaokuk bittiğinde meslek yapmaya başladım 18 yaşımda evlendim hayat bitti sandım ama eşimle yeniden başladım o hayata oda benim gibiymis okuduğunuz için teşekkür ederim kısaca anlatmak istedim doldum analtacak derdimi kimsem yok 

1 cevap

+1 oy
önce (5,708 puan) tarafından

Hayata erken atılmak zorunda kalmışsın, tabi ki seni yorar, yormuş ama şu gencecik yaşında bir şeylerin farkına da erken varmışsın. Bu seni yaşıtlarından çok ileri götürür. Hayattaki bu tecrübelerinden ders alıp, kendi lehine çevirmek senin elinde 💜 

önce (276 puan) tarafından

Güzel mesajınız için teşekkür ederim evet çok güzel birşey önde başlamak hayata çocuklarımla büyüdüm ben 

-Reklam-

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

25 yaşında arka arkaya 6 diş çektirmek diş sağlığı için riskli mi?
25 yaşında kısa sürede 6 diş çektirmek, ağız içindeki genel diş dizilimini ve çiğneme fonksiyonunu ciddi şekilde bozabilir. Çok sayıda diş kaybı, zamanla diğer dişlerin boşluklara doğru kaymasına ve çene eklemi problemlerinin başlamasına neden olur. Bu süreçte diş hekiminizle mutlaka bir tedavi planı oluşturmalı ve eksik dişlerin yerini dolduracak implant veya protez seçeneklerini değerlendirmelisiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sık diş kaybı yaşayanlarda kanal tedavisi ve dolgu başarısı nasıl artırılır?
Sık diş kaybı yaşayan kişilerde kanal tedavisi ve dolguların uzun ömürlü olması için düzenli ağız hijyeni ve 6 aylık rutin kontroller şarttır. Kanal tedavili dişlerin kırılganlığı daha fazla olduğu için, diş hekimleri genellikle bu dişlerin üzerine kuron (kaplama) yapılmasını önerir. Beslenme düzeninde şekerli gıdaların azaltılması ve doğru diş fırçalama tekniklerinin uygulanması, mevcut dişlerin korunmasında en etkili yöntemdir.
Stres ve zorlu yaşam koşulları diş kaybına neden olur mu?
Stres ve zorlu yaşam koşulları, diş gıcırdatma (bruksizm) gibi alışkanlıkları tetikleyerek dişlerin aşınmasına ve erken kaybedilmesine doğrudan zemin hazırlayabilir. Gece uykusunda farkında olmadan yapılan sıkma işlemi, diş minesine zarar vererek çatlaklar oluşturur ve diş kayıplarını hızlandırır. Bu durumda diş hekiminizden bir gece plağı temin ederek dişlerinizi koruma altına almanız önemlidir.
Çok sayıda diş kaybından sonra gülüş estetiği nasıl geri kazanılır?
Çok sayıda diş kaybından sonra gülüş estetiğini geri kazanmak için eksik dişlerin yerine implant tedavisi veya zirkonyum kaplama gibi kalıcı çözümler uygulanabilir. Tedavi süreci, öncelikle diş etlerinin sağlığına kavuşturulması ve çene kemiğinin implant için uygunluğunun değerlendirilmesiyle başlar. Modern diş hekimliği uygulamaları sayesinde, doğal görünümlü ve fonksiyonel bir ağız yapısına kavuşmak mümkündür.
Diş kaybı yaşayan genç yetişkinlerde diş koruma yöntemleri nelerdir?
Genç yetişkinlerde diş kaybını önlemek için ilk adım, diş çürüklerini ilerlemeden tedavi etmek ve diş taşı temizliğini düzenli yaptırmaktır. Diş ipi kullanımı ve florürlü diş macunu tercih etmek, çürük oluşumunu engelleyen temel koruyucu uygulamalardır. Ayrıca, diş hekiminizin önereceği remineralizasyon tedavileri, diş minesini güçlendirerek daha dirençli bir ağız yapısı oluşturmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 1,390 göst.
0 oy
6 cevap 457 göst.
6 Kasım 2023 Diğer kategorisinde Mslcns (6,390 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 1,813 göst.
23 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde Dil ek (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 375 göst.
3 Mart 2025 Diğer kategorisinde Prensesp (11,980 puan) tarafından soruldu