Hamilelikte görüşmek istemediğim kayınvalideme haksız mıyım?

0 oy
353 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (1,007 puan) tarafından

Arkadaşlar eşimin annesi eşimi zamanında aramayan sonradan biz evlenince ortaya çıkan hamilelik sürecimde gelicem destek olurum kızım diyip sonra bir anda yok olan en kötü süreçlerimizde bile yanımızda olmayan bir kadın. Neyse biz geçen seneden bu seneye ara, ara görüşmeye başladık bahaneleri vardı eşime de asla demedim görüşme etme diye annesi sonuçta. Ben hamileyim şuanda ve görüştüğümüz süreçlerde çok rahatsızdım mide bulantılarım öyle böyle değildi çocuklara bakamaz durumdaydım bunu bildiği halde beni 1 kere aradı sonra gene aylarca yok oldu şimdi dün eşime demiş ki geline söyleme sürpriz olsun ben gelicem size bende dedim ki eşime gelmesin yani benim için gelmesin en kötü zamanımda gene yoktu varmı birşeye ihtiyacın demedi şimdi bana keyfi gelmesin dedim haksız mıyım sizce? 

Böyle yapıyor sonra ortadan kayboluyor bir var bir yok bir kadın. Ama eşime dedim sen gitmek istersen git annene o senin annen. 

11 Cevaplar

0 oy
önce (1,007 puan) tarafından

En İyi Cevap

Şuda var oğlum 5 yaşında yani bir arayıp ta demez ki torunu göreyim görüntülü konuşayım öyle hayırsız bir babaanne. 

-Reklam-
+1 oy
önce (30,532 puan) tarafından

Sürpriz yapılan kişinin görünce yaşayınca mutlu olduğu şeylerdir bu kesinlikle sürpriz değil olsa da kötü sürpriz olur 

önce (2,040 puan) tarafından

he yani ne niyetle supriz olacagini zannedio acaba kapiyi acacam zaaarrttt kaynana amanda aman ne buyuk supriz

Biz buna emrivaki diyoruz ama neyse 

0 oy
önce (2,040 puan) tarafından

hayir sana sanki iyi bir suprizmi olacak  sanki😂kapiyi acacan zartttt kaynanayla karsilasmak😂 sevincten havalara ucacan mi sanio acaba. yoksa fesatligina haber verme sok olsun dumur olsun mantigindami kimbilir. bi insan kendi vocuguna supriz yapar. yada sevdigi gorunce sevinilecegini bildigi kisiye. 

Kesinlikle engel olmasın diye söyleme sürpriz olsun diyor 

0 oy
önce (1,458 puan) tarafından

Allah kolaylık versin canim. Hamilelikte en zor dönem benim için bulantı dönemidir. Çok zorlanmistim. İnsan o gün bir tabak yemek yapanida unutmuyor . Yüzüne bile bakmayanida. Eğer eşinle aran iyiyse sana da değer veriyorsa Allah rızasıni niyetlenerek annesini kabul et. Esin için daha da değerli olursun emin ol.

0 oy
önce (1,255 puan) tarafından

Bazı insanlar sadece iyi günde ortaya çıkar sıkıntılı zamanlarda hep onlarında başka sorunları vardır nedense senin zor günlerin bitince onları da bitiyor benim kaynanamda öyle eltimin çocuğuna bakarım dedi Bi bahanelerle gitmedi kızın yanına bakıcı büyüttü sonra bahanesi kalmayınca mecbur gitti orda da kavga dövüş çıkarmış valizini toplayıp geldi bana böyle böyle ettiler diye benim beynimde kitle çıktı nice hastalık geçirdim kapımı açmadı aramadı sormadı göğüsümde bişey çıktı biyopsi oldum hastaneden geldim Allahın bi tas çorbasını göndermedi şimdi de eşime diyomuş ki millet soruyo gelini hiç görmüyoz niye gelmiyo diye milletin ağzına laf vermeyin diyomuş 

0 oy
önce (14 puan) tarafından

Huzur bozar sadece sen bak bemce

0 oy
önce (724 puan) tarafından

Epey uyanikmis yalniz sen duyup kabul etmezsin diye de supriz diyor şark kurnazı 😂bence kabul et ve gelince ev işlerini kitle en azindan tamamen yok olur daha gelmez aramaz.

0 oy
önce (557 puan) tarafından

tum dogumlarimda eşimin ailesi hiç biri yanima bile gelmedi kendi kiz kardeşlerim geldi baktı bunlar kötü günümde gelmez gelincede olay çıkarıyor kavga ediyor gidiyor dogumdan SONRA evime geldi eşimle birbirimize sokup giti 

0 oy
önce (1,031 puan) tarafından

Haklısın canım ne işi var ya yanınızda 

0 oy
önce (41,703 puan) tarafından

Oğluna eşime söyleme sürpriz olsun demesi .. 

Pardon canım ne sürprizi kaynanadan sürpriz mi olur 🤣🤣

0 oy
önce (384 puan) tarafından

Vala sana yük olacaksa hiç gelmesin bnm kaynanam geldi gebeliğimin ilk haftasında ne misafiri biti ne işi yükümü hafifketmedi ne Bi yemek yaptı ne de Bi iş en iyisi kabul etme 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelikte eş ailesiyle ilişkiler nasıl dengelenmelidir?
Hamilelik süreci fiziksel ve duygusal açıdan hassas bir dönemdir, bu yüzden eşinizle net sınırlar belirlemek en sağlıklı yaklaşımdır. İlişkilerde mesafe koymak veya görüşme sıklığını belirlemek tamamen sizin konforunuza ve psikolojik sağlığınıza bağlıdır. Eşinizle bu durumu açıkça konuşarak, kendinizi nasıl hissettiğinizi ve beklentilerinizi net bir şekilde paylaşmak, aile içi huzurun korunması için temel adımdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sürekli ilgisiz kalan kayınvalide ile nasıl iletişim kurulmalı?
İhtiyaç duyulan zamanlarda destek olmayan veya tutarsız davranan aile üyeleriyle iletişim kurarken beklentiyi düşük tutmak stresi azaltabilir. Kendi sınırlarınızı belirleyerek, sadece kendinizi iyi hissettiğiniz düzeyde bir ilişki sürdürmek en doğrusudur. Eğer kişinin tutarsız davranışları sizi olumsuz etkiliyorsa, eşiniz üzerinden dolaylı iletişim kurmak veya görüşmeleri kısıtlamak kişisel alanınızı korumanıza yardımcı olur.
Hamilelik döneminde ailevi stresle nasıl başa çıkılır?
Hamilelik döneminde stresle başa çıkmak için öncelikle kendi fiziksel ve ruhsal sağlığınızı önceliğe almanız gerekir. Sizi rahatsız eden ailevi görüşmeleri ertelemek veya sınırlandırmak tamamen sizin hakkınızdır. Eşinizle ortak kararlar alarak, size destek olmayan kişilere karşı hayır demeyi öğrenmek ve sadece huzur veren ortamları tercih etmek, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için oldukça önemlidir.
Eşin ailesine karşı mesafe koymak haklı bir davranış mıdır?
Kendi özel hayatınızda, özellikle zor zamanlarınızda yanınızda olmayan veya destek sunmayan kişilere karşı mesafe koymak haklı ve doğal bir tercihtir. Kişisel sınırlarınızı belirlemek bencilce değil, kendinizi ve ailenizi koruma altına almaktır. Eğer bir ilişki sizi manevi olarak tüketiyorsa, o ilişkiyi sınırlandırmak veya görüşmeyi azaltmak sizin en doğal hakkınızdır, bu konuda kendinizi suçlu hissetmemelisiniz.
Hamilelikte istenmeyen misafirler için nasıl sınır çizilir?
Hamilelikte kendinizi yorgun veya halsiz hissettiğinizde, sürpriz ziyaretleri kabul etmek zorunda olmadığınızı eşinize net bir dille ifade etmelisiniz. Sınır çizmek için nazik ama kararlı bir tavır takınmak, ziyaretlerin sizin uygun olduğunuz zamanlarda yapılması gerektiğini belirtmek önemlidir. Eşinizin ailesiyle olan ilişkisinde onu engellemeden, kendi evinizdeki huzur ve düzen için net beklentilerinizi ortaya koymanız süreçteki stresi ciddi oranda azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 394 göst.
11 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 419 göst.
21 Aralık 2022 Aile & Aşk kategorisinde Busra y (1,109 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 282 göst.
10 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nur5555 (181 puan) tarafından soruldu
+1 oy
16 cevap 697 göst.
23 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde linaaminaramin (34 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,507,832 soru

24,611,510 cevap

364,101 kullanıcı

...