Ailem gece geç saatte çıkmama neden sürekli sorun çıkarıyor?

0 oy
292 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (5,753 puan) tarafından

Selamlar,

Geçen bir videoda izledim, kadın ailesinde ki tuhaf durumu açılıyordu. 

" İş çıkışı arkadaşlarla dışarıda görüşüp, akşam 11 de eve gelsem sorun olmaz ama, akşam 10 da çıkıp, 11 de eve gelsem ne işin var bu saatte dışarıda derler" dedi. 😇

Aynısı bizim evde de geçerliydi 😅 Gündüzden çıkıp geç gelince tamam, ama gece geç çıkınca olmazdı.

Sizde de buna benzer tuhaf aile kurallarınız var mı? 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (13,310 puan) tarafından

Yani saat 10 olmuş artık  dışarı çıkıp napcan o saate. Gündüzden çıktığında zaten çıkmış oluyorsun ki bişeyler yapmaya vakit olabiliyor ama 10 da çıktığında bi anlamı yok bence zaten yatma saati.Anlatabildim mi bilmiyorum da 😂

önce (5,753 puan) tarafından
+1

Ahaha anladım ne  demek istediğini 😅 

-Reklam-
0 oy
önce (13,693 puan) tarafından

babama garip gelirdi akşam 5ten sonra dışarı çıkmak 😅 zamanla öğrettik 😅

akşam çıkınca dışarı artık ne düşünüyor aileler bilmiyorum ama bu durum bizde de oluyordu, bakalım bizim çocuklar büyüyünce nasıl olacak bu işler 😅 

Eşim ile bu konularda papaz olacağımız kesin ama dönemin şartlarına göre daha korumacı olacağımız kesin 🤗 

0 oy
önce (2,880 puan) tarafından

Benim babam hiç hoşlanmazdı ben kendim bile akşam dışarı çıkarken iki kere düşünürüm siz çıkmayın derdi gündüz her yere gitmemize izin verirdi ama akşam asla izin vermezdi bi yönden haklı da gündüz bile çıkmaya korkar hale geldik gece düşünemiyorum 

O zamanlar bu kadar pislik yoktu gibi, o yüzden rahattık yine. Gece gittiğimiz yerler de belliydi, öyle sorunlu yerlere gitmezdik. Ama şu dönemde korkusuz dışarı çıkmak hak getire. 

önce (2,880 puan) tarafından

Ben 24 yaşındayım babamda 3 buçuk sene önce vefat etti en büyük çocukları da benim yani bundan 6.7 sene öncesi için diyordu babacım da belki daha önceki senelerde çıkmak daha risksiz daha güvenli olabilirdi ama benim ergenliğim de lise üni de hep kötü zamana denk geldi işte :₺ 

Doğrudur, aslında nerede yaşadığın da önemli. Bazı bölgelerde daha rahat oluyor. Bazı yerlerde gündüz bile çıksan sorun oluyor. 

0 oy
önce (9,203 puan) tarafından

Oyle oluyor gerçekten ya ben bekarkende eve geç gelcem deyince tamam ama saat 10 cikcam desem.nereye bu saate olurdu😂 anca tanıdıklara cikinca sorun yok.

Evlenincede geç gitsem zaten eşim.bilir nerde ama o saate çıksam tabiki der hayirdir  diye😆

Anam hepsi aynı😇 

0 oy
önce (101 puan) tarafından

Bu kural bizim evde de geçerliydi. Evlenmeden önce üni yıllarımda rahattım yurtta kaldığım için problem etmiyorlardı en fazla 11'de yurtta oluyordum zaten😅 

Çocuklar olduktan sonra bizde de akşam ezanı kuralı gelişti kendiliğinden😂 gündüz ne yapacaksak yapıyoruz akşam ezanından sonra hava karanlamaya başladığında mutlaka evde oluyoruz🤣

Ben bir aralar yürüyüşe çıkıyordum akşam. Artık ne olduysa eşim akşam da çıkma yeter ki diyor gerekirse ben izin alıyım bir iki saat sen yürüyüşünü yap gel ben çocukla dururum diyor o da imkansız. Yürüyüş için böyle bir hakkında girmek istemeyiz. Diğer kızım okulda ikisiyle birden baş edemez kimse de😅 Daha var illa ki ama şu an daha tam ayılamadım:) 

Karanlık çökmeden evde olmak kuralı bizde de var şuan 😇  Devir de eskisi gibi değil ki, sürekli tetikte, korkuyor insan. 

0 oy
önce (2,434 puan) tarafından

Aynısı benim ailem yaa 12de gelebilirim ama 9da çıkamam😁😁

Hepsi öyle sanırsam 😇 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ailelerin gece dışarı çıkma konusundaki katı kurallarının temel sebebi nedir?
Ailelerin gece geç saatlerde dışarı çıkmaya karşı katı kurallar koymasının temel sebebi genellikle güvenlik endişeleri ve toplumsal algılardır. Ebeveynler, gün içinde dışarıda olmayı normal bir sosyal aktivite olarak görürken, gece saatlerini riskli veya kontrol edilemez bir alan olarak tanımlarlar. Bu durum, aile içindeki kuşak farkı ve korumacı ebeveynlik tarzından kaynaklanan bir güvenlik önlemi refleksi olarak gelişir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Gece geç saatte eve dönmek aile içinde nasıl çatışmalara yol açar?
Gece geç saatte eve dönmek, aile bireyleri arasında güven eksikliği, otorite çatışması ve sınırların aşılması gibi sorunlara yol açar. Aileler genellikle çıkış saatinin geçliği üzerinden olayı yargılar ve bu durum birey üzerinde baskı hissi yaratır. Bu kısıtlamalar, aile içi iletişimde savunmacı bir tavrın gelişmesine ve bireysel özgürlük alanı ile aile kuralları arasında gerginliğe neden olur.
Ailelerin gündüz ve gece dışarı çıkma saati ayrımı yapması ne anlama gelir?
Ailelerin gündüz ve gece ayrımı yapması, saat kavramının sadece zamanı değil, toplumsal güvenliği ve ailenin geleneksel değerlerini simgelemesinden kaynaklanır. Gündüz vakitleri genel kabul görmüş bir 'sosyal saat' iken, gece saatleri 'özel alan' veya 'riskli bölge' olarak görülür. Bu durum, ailenin zihninde gece dışarı çıkmanın belirli bir amaçla (iş veya acil durum) değilse gereksiz olduğu algısını pekiştirir.
Kısıtlayıcı aile kuralları karşısında nasıl bir iletişim kurulmalıdır?
Kısıtlayıcı aile kuralları karşısında en etkili yöntem, sakin ve açıklayıcı bir dille beklentileri paylaşmaktır. Öncelikle ebeveynlerin güvenlik kaygılarını anladığınızı gösteren bir tutum sergileyin, ardından gittiğiniz yerin güvenilirliği ve arkadaş çevreniz hakkında bilgi vererek endişelerini azaltın. Karşılıklı güvenin inşası, kuralların esnetilmesinde ve aile içi çatışmaların yapıcı bir şekilde çözülmesinde anahtar rol oynar.
Gece dışarı çıkma yasağı gibi kurallar genç yetişkinlerde nasıl bir etki bırakır?
Gece dışarı çıkma yasağı gibi katı kurallar, genç yetişkinlerde özgüven eksikliği, sosyal izolasyon veya gizli davranış sergileme eğilimi yaratabilir. Birey, kendi sınırlarını belirleme konusunda zorluk yaşayabilir veya otoriteye karşı aşırı tepkisel bir tutum geliştirebilir. Aile içi katı yasaklar, bireyin bağımsızlaşma sürecini geciktirerek evdeki huzursuzluğun temel sebeplerinden biri haline gelebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
41 cevap 2,025 göst.
6 Kasım 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 362 göst.
+1 oy
4 cevap 408 göst.
30 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 621 göst.
21 Haziran 2025 Aile & Aşk kategorisinde Semizotu (461 puan) tarafından soruldu