Deprem korkumla nasıl başa çıkabilirim?

0 oy
476 göst.
önce Diğer kategorisinde (43 puan) tarafından

image

Ay Allah korusun Kızlar Şimdi korku başladı bende 🥺 Bende Balıkesir depremi çok gördüm Eşim cezaevindeyken Yalnızdım Annemlerde kalıyordum geceler daha çok sallaniyorduk Nerdeyse Soma'da Balıkesir arası 25 Dakika Sallandikca Sallaniyorduk Allah'ım beterinden korusun 🥺 Astrolog böyle paylaşım yapmış Allah bilir kimse bilemez 🥺🥺

7 Cevaplar

+9 oy
önce (2,676 puan) tarafından

Yani kusura bakma ama bilgisiz misin be bacım? Geleceği  yalnızca Allah bilir . Astrolog adı üstünde. Şirk koşuyorlar sende buna inanıyorsun 😐

-Reklam-
+2 oy
önce (1,745 puan) tarafından

Bu astrologlar keşke maraş depremini de bilseymiş. Orman yangınlarını çözülmeyen cinayetleri kayıp çocukların nerde olduğunu epstein olayını. Niye bilemediler acaba? Gaybı yalnızca Allah bildiği için olabilir mi?

0 oy
önce (1,226 puan) tarafından

İnanmayın şunlara hepsi birşey söylüyor. Bizde 3 senedir diyorlar Bingöl depremi eli kulağında çok şükür rabbim göstermedi inşallah gostermezde. Tabi yapay deprem yapmazlarsa 

0 oy
önce (30,600 puan) tarafından

En son bir astrolog Galatasaray iki maçı da kaybedecek Fenerbahçe şampiyon olacak diyordu 😅 

Hadi bilim insanı işin uzmanı dese neyse ki o zaman da korka korka yaşamanın kimseye faydası yok ama astrolog dedi diye tedirgin de olunmaz yani 

0 oy
önce (569 puan) tarafından

Astrolog dedi diye de uykun kaçmaz be gulum. Sadece Allah bilir

0 oy
önce (6,764 puan) tarafından

Ben astrolojiye inanıyorum ama böyle yazılardan da panik yapmam. Bi de özel tarih aralığı verilmiş saati de verseydi bari. 

0 oy
önce (34,516 puan) tarafından

O kadar cok var su olacak bu olacak fasa fiso gaybi Rabbim bilir inanmayin bu tur seylere ya

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Deprem korkusu ile nasıl başa çıkabilirim?
Deprem korkusuyla başa çıkmak için öncelikle yaşadığınız alanı güvenli hale getirmek, belirsizliği azaltan en etkili yöntemdir. Eşyalarınızı sabitleyin, acil durum çantanızı hazırlayın ve bir aile afet planı oluşturun. Bu hazırlıklar, zihninizde bir kontrol mekanizması kurarak kaygınızın somut bir plana dönüşmesini sağlar; korku anlarında bu plana odaklanmak paniği yönetmenize yardımcı olur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Deprem anında evde kendimi nasıl korumalıyım?
Deprem anında evde kendinizi korumak için çök-kapan-tutun yöntemini uygulamalı ve sağlam bir eşyanın yanına uzanmalısınız. Sarsıntı bitene kadar yerinizi değiştirmeyin, balkonlardan, pencerelerden ve devrilebilecek eşyalardan uzak durun. Binanın çıkışına yakın ancak güvenli bir alan belirlemek, sarsıntı durduğunda hızlıca tahliye olmanız için hayati önem taşır.
Deprem çantası içerisinde neler olmalıdır?
Bir deprem çantasında temel ihtiyaçlarınızı karşılayacak su, bozulmayan gıda, ilk yardım kiti ve önemli evrakların kopyaları mutlaka bulunmalıdır. Ayrıca el feneri, düdük, yedek pil, mevsim koşullarına uygun kıyafetler ve varsa sürekli kullandığınız ilaçları da çantaya ekleyin. Çantanızı herkesin kolayca ulaşabileceği bir noktada saklamanız, olası bir acil durumda hızlı hareket etmenizi sağlar.
Deprem tahminleri bilimsel olarak mümkün müdür?
Günümüz teknolojisi ve jeoloji bilimi, depremlerin tam olarak ne zaman, nerede ve hangi büyüklükte olacağını kesin bir tarihle önceden belirleyemez. Astrologların veya uzman olmayan kişilerin yaptığı tahminler bilimsel bir dayanak taşımadığı için bu tür bilgilere itibar edilmemelidir. Depremlerle ilgili en doğru bilgiyi AFAD ve Kandilli Rasathanesi gibi resmi kurumların duyurularından takip edebilirsiniz.
Evimdeki eşyaları depreme karşı nasıl sabitlerim?
Eşyaları depreme karşı sabitlemek için devrilme riski olan dolap, kitaplık ve vitrin gibi mobilyaları mutlaka L tipi metal bağlantılarla duvara monte etmelisiniz. Özellikle üst kısımlara ağır eşyalar yerleştirmekten kaçının ve porselen gibi kırılabilir objeleri dolap içlerinde kaydırmaz pedler kullanarak koruyun. Bu küçük yapısal önlemler, sarsıntı sırasında yaralanmaları önleyen en temel güvenlik adımıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 594 göst.
4 gün önce Aile & Aşk kategorisinde Melisguler (74 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 737 göst.
0 oy
12 cevap 489 göst.
29 Nisan 2026 Diğer kategorisinde Nurcan43 (211 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 214 göst.
17 Nisan 2026 Aile & Aşk kategorisinde _Lolan (16 puan) tarafından soruldu