Eşimle sorunlar yaşıyorum, bir süreliğine uzaklaşmalı mıyım?

0 oy
447 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (204 puan) tarafından

Selamlarr dostlar❤️

Bugün bir karar aldım evimden uzaklaşıyorum bir süreliğine...🥹 Bir yanım buruk, bir yanım ise belki sana daha iyi gelir,git diye tetikliyor beni. Şu son 1 aydır gerçekten çok yoruldum kızlar. Hem ruhen,hem bedenen,hem de zihinsel olarak nasıl olacak,ne yapmalıyım diye düşünmekten zihnim bile yoruldu artık. Bir süredir eşimle anlaşmazlık var aramızda  artı buna geçim sıkıntısı eşlik ediyor yaklaşık 2 aydır. Ve bunlar hepsi elimizde olan sebeplerden kaynaklanıyor işte bu beni çok yıpratıyor. Aslında bazı şeyler sadece değer vermek ve çaba ile ilgili bununda bilincindeyim. Uzun lafın kısası kızlar bayramdan bayrama çıktığım evimden çıkıyorum,bir süreliğine çıkıyorum ama keşke bu şekilde olmasaydı. Eşim şuan  şehir dışında iş sebebiyle fakat aramızda ciddi bir iletişimsizlik var. Birbirimizin halini hatırını bile sormadığımız bir dönemdeyiz. Az önce aradım Ben bir süreliğine ailemin yanına gitsem olur mu dedim,sen bilirsin git  dedi. Ben de şimdi çantamı hazırlıyorum çocukları falan giydirdim evi toparlayıp çıkacağım. Öyle doluyum ki böyle buraya yazmak istedim...🥺🫶

10 Cevaplar

+1 oy
önce (1,955 puan) tarafından

Rabbim gönlünü ferahlatsın canım bizde eşimle benzer durumdayız ama farklı sebeplerden 

önce (204 puan) tarafından

Cümlemize amin canım.🤲🏻🥹

-Reklam-
+1 oy
önce (8,114 puan) tarafından

Herşeyin hayırlısı olsun rabbim gonlunuze farahlik versin amin 

Çok sağ ol canım. Amin inşallah 🤲🏻 🌸 

0 oy
önce (6,475 puan) tarafından

Eşler arasında iletişimsizlik ilgisizlik umursanmama cok fazla bunlar benim icinde gecerli zaten insani en çok mahveden şeyler bunlar belki iyi gelir 

Evet öyle ne yazık ki ama insan yıpranıyor. Rabbim hepimize sabır,yüreklerimize ferahlık versin...💖

0 oy
önce (2,933 puan) tarafından

Rabbim gönlüne ferahlık versin gerçekten sevgisiz bir ev yuva olmuyor bende bazen içimden ölse de kurtulsam diyorum düşün yani okadar sıkıntılı Allah büyük napalim

Elhamdülillah öyle büyük büyük problemlerimiz yok. Sevgisizlik,ihanet vs. asla olmadı. Umarım hiç de olmaz. Ama dediğim gibi bir süredir anlaşamıyoruz birtakım problemler var ve ikimiz de birbirimizle konuşmayarak bunu çözeceğimize inanıyoruz. Ve bu süreç böyle uzayıp gidiyor bende bunaldım evde artık 🥺

önce (2,933 puan) tarafından

Konuşmadığın ne varsa insanın içinde büyüyor bana göre sonrada aşılmiyor ya duvar olup devam ediyorsun yada ayrılıyorsun dinlenin bakalım hayırlısı olsun inşallah 

Aynen öyle canım. Amin inşallah bakalım...💗

0 oy
önce (827 puan) tarafından

Yolun açık olsun 💟 Ailen yanındaysa hiç durma sana en ıyı gelen şeyi yap 🩷 

Teşekkür ederim canım. Çok şükür ailem hangisi sana daha iyi geliyorsa öyle yap dediler. Hani küserek veya kızarak gitmiyorum ama eşimle iletişimde falan değiliz diye üzülüyorum.  Biraz düşünmeliyim orada her şeyi...💗

Çok şanslısın ailen konusunda keşke banada gel deseler şu dakıka durmazdım

Belkı bıraz ayrılık özlem iyi gelır en azından  bu yoluda denedım dersın 

Ailene sadece bir süre yanınıza kafa dinlemeye geleceğim desen de kabul etmezler mu?

Aynen öyle canım. Belki bana ve çocuklarıma iyi gelir artık psikolojimiz bozuldu dört duvar arasında.

Babam kabul eder belki ama annem kesinlikle kabul etmez

0 oy
önce (1,206 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım 🌺 eşinle neden böyle oldunuz 

Amin,Allah razı olsun canım.

Eşimle neden bu hale geldik; Parayı çar çur ediyor bende buna kızıyorum. Çünkü benim çocuklarımın, benim evimin rızkından gidiyor. Maaşını alıyor maaş geldiği gibi hopp fasa fiso şeylere çar çur oluyor. Yani artık evin ihtiyacını,çocukların temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak bir hâle geldik. 

Hani ben bilsem ki şu an bir krizde  işsizlik krizi iş bulamıyor vesaire onun yanında dururum,destek olurum. Yani yoksulluktan kızacak bir kadın hiç değilim o beni çok çok iyi tanır. Fakat onunki çalışıp çalışıp parayı boş şeylere yatırmak. Rabbim ıslah etsin...

0 oy
önce (1,756 puan) tarafından

Rabbim hayırlı bir kapı açsın. İnşallah düzelir 

Allah razı olsun,amin inşallah canım 🫶

0 oy
önce (27,731 puan) tarafından

Yaa canim benim inşallah her şey gönlünce olur. Erkekleri gecim sıkıntısı morellerini bozuyor. Genel olarak stresli oluyorlar. Umarım sorunlarınız çözülür. Ayrı kalmak iyi geliyor çoğu zaman. Özlüyorsunuz bir birinizi ve toparlaniyorsunuz. Hakkında hayırlısı olur inşallah ✨❣️

Teşekkür ederim canım.🫶

Biz zaten bir süredir ayrıyız iş sebebiyle şehir dışına çıktı ama yinede iletişimsizlik falan var işte. Bakalım inşallah iyi gelir canım.🫶💗

0 oy
önce (9,191 puan) tarafından

Zaten kocan yokmuş yanında niye annene gidiyorsun evinde otursana annede çaremiz olcak

Olsun veya olmasın postumda yazdığım gibi ben ondan kızdığım için değil, bunaldım artık evde otura otura değişiklik olsun diye gideceğim. Kocam evde olsa da ben biraz aileme gideceğim deyip giderdim.

0 oy
önce (34,516 puan) tarafından

Rabbim gonlune ferahlik versin insAllah duzelir hersey gonlunce olur iyi gelir

Amin çok teşekkür ederim. 🫶🤲🏻

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evlilikte iletişimsizlik ve geçim sıkıntısı ile nasıl başa çıkılır?
Evlilikte yaşanan iletişimsizlik ve finansal sorunları aşmak için öncelikle sakin bir ortamda dürüst iletişim kanallarını yeniden açmak gerekir. Geçim sıkıntısı gibi ortak sorunlarda suçlama yapmak yerine, bütçe planlaması üzerine odaklanarak çözüm odaklı bir yol haritası belirlemek önemlidir. Eğer iletişim tamamen koptuysa, çift terapisi gibi profesyonel destek almak, duygusal ihtiyaçların doğru şekilde ifade edilmesine ve aradaki mesafenin sağlıklı bir şekilde kapanmasına yardımcı olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimle yaşadığım sorunlar sonrası bir süreliğine uzaklaşmak iyi gelir mi?
Eşle yaşanan ciddi anlaşmazlıklar sonrası bir süreliğine uzaklaşmak, zihinsel ve ruhsal olarak sakinleşmek adına kişiye ihtiyaç duyduğu alanı sağlayabilir. Ancak bu süreç bir kaçış değil, duyguları gözden geçirme ve kendinize odaklanma süreci olarak değerlendirilmelidir. Uzak kalma süresince tarafların birbirini özleme ve durumu daha objektif değerlendirme şansı artarken, bu sürenin uzunluğu ve beklentiler eşler arasında netleştirilmelidir.
Evlilikte ruhen ve bedenen yorulduğumu nasıl anlarım?
Evlilikte ruhen ve bedenen yorulduğunuzu; sürekli kaygılı hissetme, günlük işlere karşı isteksizlik, uyku düzeninde bozulmalar, tahammülsüzlük ve sürekli bir çıkış yolu arama isteği gibi belirtilerle anlayabilirsiniz. Zihinsel yorgunluk, çözüm üretemediğiniz sorunların sürekli zihninizde dönüp durmasıyla kendini gösterir. Bu belirtiler, kendi ihtiyaçlarınızı ihmal ettiğinizin ve kendinize vakit ayırmanız gerektiğinin en önemli sinyalleridir.
Eşimle şehir dışındayken iletişimi nasıl güçlendirebilirim?
Şehir dışında olan eşle iletişimi güçlendirmek için gün içinde sadece sorunlardan bahsetmek yerine, anlık duyguları ve küçük günlük olayları paylaşmak aradaki bağı tazeleyebilir. İletişimsizlik dönemlerinde suçlayıcı ifadeler yerine ben diliyle duygularınızı ifade etmek, karşı tarafın savunma mekanizmasını azaltır. Düzenli olarak kısa görüntülü görüşmeler yapmak ve birbirinizin halini hatırını sormayı bir rutin haline getirmek, fiziksel mesafeye rağmen duygusal yakınlığın sürmesini sağlar.
Geçim sıkıntısı yaşayan çiftler için aile desteği önemli midir?
Geçim sıkıntısı, evliliklerde yoğun stres ve çatışmaya yol açan en önemli faktörlerden biridir. Bu süreçte aile desteği almak, maddi yükün hafiflemesi veya çocukların bakımında kolaylık sağlaması açısından geçici bir rahatlama sunabilir. Ancak bu desteği alırken evliliğin mahremiyetini korumak ve aileye verilen kararın eşler arasında şeffaf bir şekilde konuşulmuş olması, sürecin daha sağlıklı yönetilmesi için oldukça kritiktir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 627 göst.
0 oy
2 cevap 160 göst.
14 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Huzeyfem (156 puan) tarafından soruldu
+1 oy
8 cevap 722 göst.
9 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Cicekanne (1,184 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 188 göst.
8 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Aysekubramutlu (19 puan) tarafından soruldu