2.5 aylık bebeğime dil bağı operasyonu yaptırmalı mıyım?

0 oy
267 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (8,141 puan) tarafından

anneler bebeğinizde dil bağı olanlar kaçıncı ayda işlem gördü kızım 2.5 aylık yarın dil bagi kesilecek fakat bazı kisiler daha küçük diyor bide yapanlar nasıl bir işlem zormu 

3 Cevaplar

0 oy
(164 puan) tarafından

Hacer Tuğçe Malişli'ye randevu alın. O size ne zaman yapılacağını net bir şekilde söyler. Genelde dil bağı problemi olan çocuklara bu aylarda işlem yapılıyor geciktirilmiyor.

(164 puan) tarafından

Rahva'da. Tatvan'daki en iyi çocuk doktoru. 

(164 puan) tarafından

Şu an doktorlar arasında gözükmüyor. Geçen yıl doğum iznindeydi sonra başlamıştı eylülde ama şu an gözükmüyor. Ya cana falan geçti ya da tayini çıktı. 

(8,141 puan) tarafından

çocuk cehrahisi tek bir doktor vardı. cnm oda erkek doktor adı tahsin canda yok cnm çocuk cerrasi

(164 puan) tarafından

image

Eskişehir acıbademe gitmiş😅
(8,141 puan) tarafından

biliyorum cnm  çünkü gostermedigim doktor kalmadı  yarın işlem gorecek

-Reklam-
0 oy
(15,215 puan) tarafından

geciktirmeden halledilmesi en iyisi zaten basit bir işlem 

emmesinde de sorun çıkarabilir konuşmasında da ileride 

(8,141 puan) tarafından

yarın yapacaz korkuyorum bir yandan. 

0 oy
(5,227 puan) tarafından

2 buçuk aylıkken çocuk cerrahisi iğne ucuyla hemen müdahale de bulundu hani öyle ameliyat ortamı olmadan 5 dakka sürmedi 

(8,141 puan) tarafından

sonrası nasıl oldü cnm kanama filan huzursuzluk yemesinde icmesinde sıkıntı oldumu

(5,227 puan) tarafından

Steril bezle baskı uyguladım bir 5 dakka falan az bir miktar kanadı hemen geçti kanaması doktor 10 dakka sonra besle yanıma gel dedi güzel beslendiyse sorun yok dedi. Zaten biberon kullanıyoruz biz ben hiç emzirememistim ondan sonra emmesi de düzeldi 

(5,227 puan) tarafından

O gün çok huzursuz oldu çünkü 2 aylık aşısı da o zamana denk gelmişti o 

(8,141 puan) tarafından

bende hem emziriyorum ama meme ucu silikonla hemde mama veriyirum

(5,227 puan) tarafından

Dil bağından sonra çok daha iyi emecek merak etme . Düzelecek emmesi. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde dil bağı kesimi işlemi kaç aylıkken yapılmalı?
Dil bağı operasyonu, bebeğin emme ve beslenme zorluğu çektiği durumlarda teşhis konulduğu andan itibaren her yaşta yapılabilir. Uzmanlar, emzirme sorunlarını önlemek adına dil bağının erken dönemde, hatta bebek birkaç haftalıkken fark edilip müdahale edilmesini genellikle daha uygun görmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
2.5 aylık bebeklerde dil bağı operasyonu zorlu bir işlem mi?
Dil bağı kesimi (frenotomi), oldukça kısa süren ve genellikle anestezi gerektirmeyen basit bir işlemdir. Uzman hekim tarafından uygulanan bu işlemde bebek kısa süreli bir ağrı hissedebilir ancak işlem sonrası bebek genellikle hemen emzirilerek sakinleştirilebilir ve iyileşme süreci oldukça hızlı gerçekleşir.
Dil bağı olan bebeklerde işlem yaptırmazsam ne gibi sorunlar olur?
Dil bağı tedavi edilmediğinde bebekte emme güçlüğü, memeyi çabuk bırakma, yetersiz kilo alımı ve annede meme ucu ağrısı gibi ciddi emzirme sorunları yaşanabilir. İlerleyen dönemlerde ise dilin hareket kısıtlılığına bağlı olarak konuşma bozuklukları ve telaffuz problemleri ortaya çıkabilir.
Bebeklerde dil bağı operasyonu sonrası emzirme nasıl devam eder?
İşlem hemen ardından bebeklerin büyük çoğunluğu emzirilmeye devam edebilir. Hekimler, işlem sonrası dokunun iyileşmesini desteklemek ve bölgenin tekrar yapışmasını engellemek için annelere bebeği sık sık emzirmelerini ve doktorun önerdiği dil egzersizlerini yapmalarını tavsiye eder.
Bebeklerde dil bağı belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır?
Bebeklerde dil bağı, dilin ağız tabanına fazla yakın olmasıyla karakterizedir ve emme sırasında şaklama sesi, memeyi ısırma, huzursuzluk ve kilo alımında yavaşlama gibi belirtilerle kendini gösterir. Bebeğin dilini dışarı çıkaramadığı veya dilinin ucunun kalp şeklini aldığı durumlarda mutlaka bir uzmana başvurulmalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 467 göst.
0 oy
4 cevap 367 göst.
20 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde muallime.hanim (300 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 660 göst.
6 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 195 göst.
24 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Kizlarimmmm21 (1,313 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,514,309 soru

24,695,102 cevap

368,596 kullanıcı

...