Bebeğim kafasını parkeye vurdu, acile gitmeli miyim?

0 oy
240 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,038 puan) tarafından

Lavin bi yarım saat önce düştü koltuğu tutup ayağa kalktı geriye doğru kafa üstü parkenin üstüne düştü çok kötü ağladı sakşmleyip uyudu şimdi annem bişi olmaz diyo ama bn de kötü oldum elim ayağım titriyor hala napim bilmiyorum acile gitmeli miyiz

13 Cevaplar

0 oy
önce (5,157 puan) tarafından

En az 3 saat uyutmayıp gozlemleseydiniz keşke 

önce (1,038 puan) tarafından

Uyutmamak için çabaladım ama kucağımda uyudu direkt 

-Reklam-
0 oy
önce (1,066 puan) tarafından

Canım gecmiş olsun kusma bayılma hereketlerinde değişiklik falan oldumu?

Keske uyumadan acile gitseydiniz için rahat ederdi en azından.

Çünkü lavin daha küçük.

Sağolun çok teşekkür ederim o kadar çok ağladı ki nefesi bile tuhaf oldu korktu bide çünkü şuan uyandırmaya çalışıyorum kalkmıyor uyumasın diye de uğraştım oyun oynatmaya çalıştım istemedi babam aldı bnden beni isteyip ağladı  kucağıma gelince de uyudu 

önce (1,066 puan) tarafından

Kıyamam ya kuzum 

0 oy
önce (416 puan) tarafından

Yanlız kafa çarpmasından sonra uyutman çok yanlış en az 12 saat gözlem  yapman gerekirdi bnmde oğlum  kafasını çarptı  kan geldi az biz acile götürmedik 1 kaç saat en son ben dayanamadım götürdüm doktor benle eşimi azarlamıştı  direk tomografi çekildi  çok şükür bişey yoktu

Ben kasıtlı olarak uyutmadım uyutmamak için de uğraştım şuan uyandırmaya çalışıyorum da kalkmıyor sert davransam anca uyanır ama zaten canı acıdı çok ağladı ağlatmak istemiyorum 

0 oy
önce (977 puan) tarafından

Benimki geçen koşmaya çalıştı kapının en sert yerine kafasını bir çarptı alni kocaman oldu ömrümden ömür gtti Şükrü bişey olmadı ama sende takip et bu düşmeler carpmalar çok oluyor bide anlattigin gibi düşmeler bizdede çok oldu bide o düşme sesi varyaaa taaaak diye çok kotu ama bişey olmuyor  

Keşke alnı falan olsaydı kafasının arkası olduğu için daha çok korkuyorum şişlik var gibi ama annem yok kafatası öyle olur diyo ve güm diye ses geldi gerçekten düşerken 

önce (977 puan) tarafından

Kız benmkide dimdik ayakta dururken babasına tutunmak mı istedi ne olmadı dediği gibi yere yapsti jafasi direk yere geldi arkası bayanda ses çıktı bizde çok korktuk ama bişey olmadı mesela uyuyorsa saat başı uyandır kontrol et bak 

0 oy
önce (601 puan) tarafından

Canım aklında olsun böyle durumlarda uyutmak. Fışkıracak kusma ya da gözde kayma vs şeyler olursa gitmen lazım. 2 saat takip etmen gerek uyutmadan

Yoruldu baya derin uykuda o yüzden bn uyutmadan kendi kendine kucağımda uyudu uyanmıyoda anca cimcikllcem ağlatıcam öyle uyanır onu da yapmak istemiyorum bilmiyorum napğm bnde iyi değilim kumandayı almak için düştü sinirimden kumandayı kırdım 

0 oy
önce (14,342 puan) tarafından

Kafasını bir yere çarptığında en az 2 3 saat uyutmaman gerekiyor canım.kusma gözlerde kayma kizariklik falan yoksa bişey olmaz. 

Ama aklinda olsun kesinlikle başını kafasını bir yere çarpınca uyutma 

0 oy
önce (293 puan) tarafından

İnşallah biseyi yoktur minik kuşun. 

Sorduğun için teşekkür ederim canım uyandı zorla uyandırdık ve uyandığından beri durduk yere dudak büzüyo mutsuz ya canı acıyo yada korktu diye normali öyle değil kızımın 

0 oy
önce (2,591 puan) tarafından

Uyutmasaydin keşke kafa üstü düştüğü için takip etmen gerekli kusma bayılma gözler de kayma hareketlerinde değişiklik var mı takip etmen lazım kaç aylık 

Bi yaşında lavin uyandı ama zorla uyandırdım ve uyandığından beri kendi kendine dudak büzüyo korktu diye mi canımı acıyo diye bilmiyorum ama normalinden farklı bi şekilde mızmız mutsuz 

önce (2,591 puan) tarafından

Uykusu olduğu için de mızmız olabilir hastaneye götürsen ya takip ederler uyutmazlar ya da tomografi çekerler bize doktor düşmenin şekli çok önemli demişti benim kızım da düşmüştü merdivenden yuvarlandı şükür birşey olmadı çok geçmiş olsun birşey olmaz İnşaAllah hastaneye götüremezsen bile ara ara takip et ilk 24 saat çok önemli 

0 oy
önce (9,183 puan) tarafından

Eğer kismasi bayılma tarzi şey yoksa bencede birsey olmaz ama bazen kafatasında catliyabiliyor benim.oglanda düşmüştü hemde yatak odasindan yataktan birazda kustuydu hatta hemen gittik birsey cikmadi cocuklar hep düşüyor 

Benim psikolojim mi iyi değil annelik böyle bişey mi bilmiyorum panik atak hastası olucam bu gidişle ya bişi olduysa diye düşündükçe kötü oluyorum 

0 oy
önce (10,378 puan) tarafından

Benim kızımda yerleri siliyordum ayağı kaydı parkeye kafa üstü sert vurdu çok şükür bir şey olmadı

Kusma gözlerde kayma bilinç kaybı hareketlerinde anormallik olmadıysa için rahat olsun canım 

0 oy
önce (10 puan) tarafından

İki saat içinde herhangi bir şey olmadıysa daha da bir şey olmaz. Dudak buzup mizmizlanmasi muhtemelen uyumak istediği için. Korkmustur kuzucuk çok ağlamış bir de gözleri yanlıştır aciyordur uyumak istiyordur. Kusma vs de olmamış yorumlarınızdan anladığım kadarıyla. Bununla geçmiş olsun inşallah Rabbim beterinden korusun esirgesin meleklerimizi

0 oy
önce (41,911 puan) tarafından

Çok agladiysa belli ki canı yanmış çocuğun 3 4 saat uyutmaman gerekiyordu bişey olmaz diyip geçiştirmek ne kadar doğru su durumda bilemiyorum 

0 oy
önce (15 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun bunun cevabını en güzelini doktor verir YouTube de arama kısmına yaz çok güzel açıklama yapıyor doktorlar ona göre hareket edersin telaş panik yapma

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Bebeklerde kafa travması sonrası acile ne zaman gidilmelidir?
Bebeklerde kafa travması sonrasında bilinç kaybı, fışkırır tarzda kusma, sürekli uyku hali, anormal göz hareketleri veya kafada gözle görülür bir şişlik ve çökme varsa vakit kaybetmeden acil servise başvurulmalıdır. Ayrıca bebeğin düşme anından sonra normalden daha huzursuz olması veya ağlamayı kesmemesi de bir doktora danışılması gereken ciddi belirtiler arasındadır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeğim kafasını vurduktan sonra uyuması tehlikeli midir?
Kafa travması sonrası bebeğin hemen uyuması her zaman tehlikeli olmasa da, uyandırıldığında zor uyanması, uyandırılınca tepkisiz kalması veya kafa karışıklığı yaşaması acil bir durumun habercisi olabilir. Bebek uyuduktan sonra ilk birkaç saat boyunca nefes alışverişi ve genel durumu düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir.
Bebeklerde kafa çarpması sonrası evde ilk müdahale nasıl yapılır?
Bebek kafasını çarptığında bölgeye temiz bir bezle sarılı buz torbasını 10-15 dakika boyunca aralıklarla uygulamak şişliği azaltmaya yardımcı olur. Bu esnada bebeğin genel durumu, hareketleri ve bilinç düzeyi yakından gözlemlenmeli; herhangi bir olağan dışı davranış sergilemesi durumunda uzman bir hekime başvurulmalıdır.
Bebeklerde düşme sonrası gözlenmesi gereken tehlikeli belirtiler nelerdir?
Düşme sonrası en önemli tehlikeli belirtiler arasında; fışkırır tarzda kusma, kulak veya burundan berrak sıvı gelmesi, bebekte denge kaybı, konuşma veya yürümede anormallik ve göz bebeklerinin birbirinden farklı büyüklükte olması yer alır. Bu belirtilerden herhangi biri mevcutsa bebeğin derhal tıbbi muayeneye alınması hayati önem taşır.
Bebek kafasını parkeye vurduğunda iç kanama riski nedir?
Bebeklerde kafa travması sonrası iç kanama riski, darbenin şiddetine ve çarpma bölgesine göre değişiklik gösterir. Düşme sonrası kısa süreli ağlama normal kabul edilse de; bebeğin ağlamasının uzun süre durmaması, sürekli kusması veya nöbet geçirmesi gibi durumlar kafa içi bir sorun ihtimalini artırır ve mutlaka tıbbi görüntüleme ile değerlendirilmelidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 184 göst.
25 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Balbazar (1,068 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 441 göst.
30 Temmuz 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Birkoalaannesi (513 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 942 göst.
10 Ocak 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde OgretmenAnnee (1,686 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 209 göst.
11 Ekim 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Amour (1,760 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,202 soru

24,615,819 cevap

364,335 kullanıcı

...