18 haftalık gebelikte bebeğim neden sürekli sağa gidiyor?

0 oy
141 göst.
Diğer kategorisinde (373 puan) tarafından

Kızlar iki gündür bebeğin karnımda hafif sağ tarafa yöneldiğini hissediyorum tekmeler oradan geliyor hissediyorum ilk zamanlar hep sol tarafta hissediyordum şimdi yavaş yavaş ortalıyor kendini sağa doğru gidiyor bu şekilde hissediyorum bu cinsiyetle bir alakası var mı

3 Cevaplar

+1 oy
(15,196 puan) tarafından

hayır canım zaten karnın büyüyor, her yerde hareket eder artık 

-Reklam-
+1 oy
(3,440 puan) tarafından

Benim hep sağdaydı hala da sağda ve cinsiyeti kız bence alakası yok ilk kızım da hep soldaydı 🤗

0 oy
(436 puan) tarafından

İki kızım da sol tarafındaydı .bunu sağda hissediyorum.doktor kıza benziyor dedi tam göremedi ilk önce sağlıklı olsun sonra gelişimini tamamalayıp afiyetle huzurla kucağımıza almak nasip oldun inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

18 haftalık gebelikte bebeğin sürekli sağ tarafa toplanması normal mi?
18 haftalık gebelikte bebeğin sürekli sağ tarafa yönelmesi genellikle bebeğin o anki pozisyonu ve rahim içindeki hareketliliği ile ilgilidir. Bebekler bu haftalarda hareketli oldukları için sırtlarını veya bacaklarını karnın bir tarafına yaslayabilirler, bu durum çoğu zaman tamamen normal bir gelişim sürecidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Bebeğin karnın sağ tarafına gitmesi cinsiyetle ilgili bir belirti mi?
Bebeğin karnın sağ veya sol tarafına yönelmesi ile cinsiyeti arasında hiçbir bilimsel bağlantı bulunmamaktadır. Bebeğin hangi tarafta daha aktif olduğu veya nerede toplandığı tamamen bebeğin duruşuna, hareket alanına ve plasentanın konumuna bağlı olarak değişen fiziksel bir durumdur.
18 haftalık gebelikte bebeğin yer değiştirmesi nasıl hissedilir?
18. haftadan itibaren bebek büyüdükçe ve hareket alanı genişledikçe, yer değiştirmelerini karnınızın farklı noktalarında sertleşme veya seğirme şeklinde net bir şekilde hissedebilirsiniz. Bebek rahim içinde dönerken veya pozisyon değiştirirken karnın bir bölgesinde geçici bir tümseklik oluşması çok sık rastlanan ve beklenen bir durumdur.
Bebeğin hareketlerinin tek bir tarafa odaklanması ne anlama gelir?
Bebeğin hareketlerinin tek bir tarafta yoğunlaşması, genellikle bebeğin o bölgeye yaslanmayı sevdiğini veya o anki pozisyonunun oraya baskı yaptığını gösterir. 18. haftada amniyon sıvısı miktarı arttığı için bebek rahim içinde daha rahat hareket edebilir ve kendini daha geniş bir alanda konumlandırabilir.
Gebeliğin 18. haftasında bebek hareketleri ne zaman düzenli hissedilir?
Gebeliğin 18-20. haftalarında bebek hareketleri genellikle hissedilmeye başlansa da tam düzenli bir hal alması 24. haftayı bulabilir. Bu dönemde hareketlerin sağa veya sola kayması, bebeğin henüz küçük olması ve rahim içinde rahatça dönebilmesi sebebiyle oldukça doğaldır ve endişe edilecek bir durum değildir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 687 göst.
11 Ağustos 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Nur ela (3,799 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 159 göst.
14 Şubat 2024 Diğer kategorisinde veraaa (2,470 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 233 göst.

Kategoriler

1,514,217 soru

24,694,196 cevap

368,531 kullanıcı

...