İki çocuğum var ve kendimi çok yorgun hissediyorum, normal mi?

0 oy
286 göst.
önce Diğer kategorisinde (21 puan) tarafından

Hangisi daha kolay sizce ve kendinizi nasıl hissediyor sunuz benim 2 çocuğum var kendimi yorgun hissediyorum tek çocuk hiç çocuk muş ve ben daha sabırlıymısım ozaman 

12 Cevaplar

+1 oy
önce (8,701 puan) tarafından

4 çocuk şıkkı yokmu 😅

önce (2,942 puan) tarafından

🥳🥳🥳🥳 Bakırköy'de yerimiz hazır 🫶

önce (419 puan) tarafından

Hahahahah hadin sayımızı bilelim 

önce (1,741 puan) tarafından

Hunimi aldım gidiyorum supurgeden atimda altimda ayrıca 4 çocuk + birde kaynanamın doğurduğu çocukla🤣🤣

-Reklam-
0 oy
önce (2,073 puan) tarafından

cevap belli zaten ;))

0 oy
önce (5,768 puan) tarafından

İki çocuk tabi ki daha zor. Bütün sorumluluklar ×2 oluyor. Biraz çocukların fıtratı ile de alakalı. Tek çocuk olup bezdiren de var.

Ama ben 2 çocuğun güzelliklerinin daha fazla olduğunu düşünüyorum. Ki öyle de zaten. Benim çocuklarımda gördüğüm kadarıyla en azından. 

0 oy
önce (26 puan) tarafından

3 çocuk 😁

0 oy
önce (39,613 puan) tarafından

3 çocuk var. Gecem gece değil gündüzüm gündüz değil. Allah acılarını göstermesin. 

0 oy
önce (13,382 puan) tarafından

6 yaş olacak bir kızım var 2 olsa yetemezdim bence 

0 oy
önce (37 puan) tarafından

Tek çocuğum var hep öyle olsun istiyorum tek çocukla hayatım daha düzenli daha güzel bence he nasipse ikincisi varsa başımın gözümün üstüne ama isteyerek ikinci istemiyorum çünkü ben hayatımı yaşamak istiyorum tek çocukla gezmek eğlenmek hayatı yaşamak daha kolay 

Rabbim kimseye aratmasın evlat acısı çektirmesin 

0 oy
önce (171 puan) tarafından

Vallahi benim 3 tane kızım var şu an 4 de yolda 1 mi 2 miyi geçtim ben 😅😅

önce (21 puan) tarafından

Cennetliksin sen 😂

önce (171 puan) tarafından

İnşallah diyelim umudumuz o yönde ❤️😅

0 oy
önce (1,444 puan) tarafından

Suan tek cocukla bile cok zor ama ben akilsiz kurt ekşın isti galiba ikinciyi ostiyo😂😂

0 oy
önce (2,070 puan) tarafından

Bire bir beni anlattın sağol :))

0 oy
önce (3,143 puan) tarafından

Tabiki de tek daha kolay iki olunca herşey ikiye katlıyor ama çok şükür bin şükür rabbim bize onları vermiş bundan güzel bir duygu yok bence. Dünyanın en güzel hissi anne olmak ve kardeşin olması 

0 oy
önce (2,499 puan) tarafından

2 çocuk normalmiş 3 den sonra anladım tükenmişlik tam tamamına 😂😀geçecek inşallah zamanla 

önce (1,756 puan) tarafından

Benimde 3 perişan oldum ölü gibiyim. 1. Sınıfta var berbat geçiyor. Seninkiler kaç yaşındalar 

önce (2,499 puan) tarafından

Seneye bire başlıyacak ortanca 2 geçti diğeri 7 aylık büyük daha çok psikolojik yoruyor 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İki çocuklu annelerde kronik yorgunluk hissi nasıl geçer?
İki çocuklu annelerde kronik yorgunluk hissi, günlük rutinlerin planlanması ve destek mekanizmalarının aktif kullanılmasıyla yönetilebilir. İlk olarak, mükemmeliyetçi beklentileri bırakıp sadece temel ihtiyaçlara odaklanmak enerji tasarrufu sağlar. Çocukların uyku düzenlerini eş zamanlı hale getirmek, gün içinde kısa süreli dinlenme fırsatları oluşturur. Ayrıca, partner veya aile desteğiyle haftada en az birkaç saat kişisel vakit ayırmak, zihinsel tükenmişliği azaltmada en etkili yöntemlerden biridir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Tek çocuktan iki çocuğa geçişte sabır seviyesi neden düşer?
Tek çocuktan iki çocuğa geçişte sabır seviyesinin düşmesi, artan sorumluluk yükü ve uyku düzensizliği nedeniyle oluşan biyolojik stres tepkisidir. İki çocuk arasındaki çatışmaları yönetmek, bireysel ilgi ihtiyacını karşılamak ve ev düzenini sağlamak, tek çocuğa kıyasla iki kat daha fazla zihinsel efor gerektirir. Bu durum, sinir sisteminin sürekli alarm durumunda kalmasına neden olarak sabır eşiğini fiziksel olarak aşağı çeker ve daha hızlı tepki vermenize yol açar.
İkinci çocuk sonrası artan sorumluluklarla başa çıkma yolları nelerdir?
İkinci çocuk sonrası artan sorumluluklarla başa çıkmak için görev paylaşımını netleştirmek ve öncelik listesi oluşturmak gerekir. En önemli adım, ev işleri veya çocuk bakımı konusunda yardım istemekten çekinmemektir. Çocukların öz bakım becerilerini yaşına uygun şekilde destekleyerek kendi işlerini yapmalarına teşvik etmek, anne üzerindeki operasyonel yükü hafifletir. Rutinlerin sabit tutulması, belirsizliği azaltarak hem çocukların hem de ebeveynin stres seviyesini düşürür.
Çocuk sahibi olduktan sonra kendimi çok yorgun hissediyorum ne yapmalıyım?
Çocuk sahibi olduktan sonra hissedilen aşırı yorgunluk, genellikle uyku kalitesinin düşmesi ve sürekli tetikte olma halinden kaynaklanan bir tükenmişliktir. İlk adım olarak kan değerlerinizi kontrol ettirerek fiziksel bir eksiklik (demir, vitamin gibi) olup olmadığını anlamalısınız. Ardından, gün içindeki iş yükünü bölmek ve akşamları çocukların uyku saatiyle birlikte teknolojik arınma yaparak uykuya geçiş kalitesini artırmak, toparlanma sürecini hızlandıracaktır.
İki çocuk büyütmek tek çocuk büyütmeye göre neden daha zor?
İki çocuk büyütmek, lojistik planlama, duygusal dengeyi kurma ve çatışma yönetimi gerektirdiği için matematiksel olarak değil, operasyonel olarak daha zordur. Tek çocukta dikkat tek bir kaynağa odaklanırken, iki çocukta aynı anda farklı ihtiyaçları gidermek zihinsel yükü (mental load) ciddi oranda artırır. Ayrıca iki çocuğun farklı gelişim dönemlerinde olması, ebeveynin sürekli farklı stratejiler uygulamasına neden olur ve bu da zamanla artan bir yorgunluk hissine yol açar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 467 göst.
0 oy
23 cevap 1,673 göst.
0 oy
6 cevap 371 göst.
5 Ocak 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Elif.m.05 (1,540 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,443 soru

24,618,696 cevap

364,483 kullanıcı

...