7 ve 2 yaşındaki çocuklarla evde çok bunaldım, ne yapmalıyım?

0 oy
270 göst.
önce Diğer kategorisinde (58 puan) tarafından

Hangisini isterdin çalısmak mı kolay evde çocuklara bakmak mı ben çalısşmak istiyorum galiba 7 yas ve 2 yas oğlum var evde çok bunaldım evde üstüme geliyo çok fena 

14 Cevaplar

+4 oy
önce (20,508 puan) tarafından

Çalışan anneyim. İş yüküm ×2. Herkes bizim ev koy sihirli degnekle temizlenip tencereler hokus pokus ile doluyor sanıyor. Ama işin aslı farklı tabi. Mesai sonrası ev hanimi gündüz çalışan olmaya ok diyosan çalışmak. Bana her türlü çalışmak. Ben kimseden para isteyemem. Fıtratımda yok. Hasılı çalışmak güzel ama yorucu yanları da var

önce (3,024 puan) tarafından
+1

Bu yorumunuza çok katılıyorum. Biz çalışıyoruz diye evdeki işi yapmıyoruz sanıyor millet 🥲

önce (20,508 puan) tarafından

Çalışınca kadın tutulur çalışınca her şey hazır alınır mantığı var çünkü. Hayır işte sen butceni de öyle ayarliyorsun giderin de ona göre oluyor. Kadın çalışsın her ne olursa olsun gençken yorulalim yaşlılıkta zaten çalışmak için gücümüz de olmayacak.

-Reklam-
+1 oy
önce (10,214 puan) tarafından

Tabiki çalışmak gençken çalışmak lazım 

+1 oy
önce (9,668 puan) tarafından

Bir mesleğin yoksa bir yerde elaman olursun anca ondada 28 30 bin maaş alırsın

Ee evdeki çocuklar nerde kalacak ya bakıcı gelecek yada özel kreşe 

Aldığın maaş hooopp onlara gidecek peki sonuç akşama yorulup geleceksin bide eve gelip yemek çamaşır ütüyle uğraşacaksın artııı çocuklar ilgi isteyecek okula giden çocuğun dersi olacak.  Eşin ayriyeten ilgi isteyecek. Sen pertt 

Otur evinde yaaa

0 oy
önce (10,631 puan) tarafından

Çalışmak güzel elbette erkeğe muhtaç kalmıyorsun geleceğin garanti oluyor Dünya hali sonuçta ama işte çocuklara kim bakacak kim bir anne gibi bakabilir kime emanet edilir. İşte bu yüzden mecbur çalışmıyorum ben. 

0 oy
önce (668 puan) tarafından

Çalışmak tabiki de 

Tabi ben hem ev hanımı hem evde iş yapıyorum yorucu mu evet ama kendin para kazanmak çok güzel bir şey 

önce (598 puan) tarafından

Evde ne işi yapıyorsunuz acaba bende evde iş yapmak istiyorum üç küçük çocuğum var 

önce (990 puan) tarafından
+1

Paranın ozgürlugu cok farklı bırsey kımseden bırsey ıstememek cok guzel bır duygu

önce (668 puan) tarafından

Benim evde dikiş makinesi var hazırlama işleri yapıyorum internet üzerinden satış yapıyorum ve örgüde yapıp satıyorum 

önce (990 puan) tarafından

Ellerıne emegıne saglık bol satıslar bol kazanclar

Ben baska bır ıs yapıyorum olta :))

0 oy
önce (3,024 puan) tarafından

Ekonomik durumunuz iyiyse, eşiniz sizden hiçbir şeyi kısmıyorsa, size ayrıyeten yeterince miktar para veriyorsa tabiki evinle çocuklarınla ilgilenmek çok güzel. Ben öğretmenim ve bebişimden dolayı izne ayrıldım. Mesleğimi çok sevmeme rağmen şuan çok rahat hissediyorum 

0 oy
önce (32,436 puan) tarafından

Çalışmak hiç kolay değil ev iş çocuk üçü arasında sürekli koşuşturma var. Ama ben kaderimi erkeğin insafına bırakmayı sevmiyorum o yüzden ekonomik özgürlük benim için önemli. 30 yaşında evlendim çok iyi kismetlerim de olmasına rağmen atanmayı bekledim.

Çalışmak en iyisi 

0 oy
önce (7,471 puan) tarafından

Çalışmak . 2 yaş kızım var dört duvar arasında duruyorsun ya park ya market en azından ise gidince saygı görüyorsun birşeyler yapabildigini kendi emeğinle çalışıp para kazandığını görüyorsun kimseye muhtac değilsin canın ne isterse alabiliyorsun diğer türlü eşinin verecegi harçlığa muhtacsin ee birde sigortan yatıyor ilerde emekli olma ihtimalin oluyor 

0 oy
önce (4,892 puan) tarafından

Kesinlikle çalışmak diyorum. Öğretmenim, 1.5 aydır evdeyim, tabii arada tatile, gezmeye vs gittik ama bunalmaya başladım. Bir de ben haftada 3 gün çalışıyorum o yüzden keyfim yerinde. Çok aşırı yoğun bir çalışma hayatım olsaydı tabii ki de çalışmaya bu kadar hevesli olmazdım.

0 oy
önce (14,568 puan) tarafından

Çalışırken evde dursam derdim 7 yıldır ev hanımıyım şuan çalışmak istiyorum 🤣

0 oy
önce (4,427 puan) tarafından

Baba parası yemek

0 oy
önce (27,426 puan) tarafından

İkisinde zor. Çalışan kadın olmak daha zor olabilir. Tecrübe etmedim çocuklarla hiç. Bakarken evet gelip yatardım. Şimdi öyle bi imkan olmaz. Hem dışarda hem evde çalişmak daha zordur. Ama enazından para kazanırsın

0 oy
önce (1,181 puan) tarafından

Evde iş bölümü olmayacaksa eve gelip bir de evin işini sirtima alacaksam evde cocuklara ve eve bakarim zaten su an oyle yapiyorum. Mental olarak çöküyorum bazen boşuna okumuşum kendi gelecegimi yakmisim gibi hissettigim oluyor ama benim eşim ev işi sorumlulugunu özveriyle yapmaz sallar baştan savar cogu erkekte boyle e eve gelince de canim cikacak hic gelemem calişsin kazansin yiyelim zaten hayat yipratici cocuklarim buyurse belki calisirim evin is yuku de azalmis olur.

0 oy
önce (475 puan) tarafından

bence çalışmak kendı ihtiyaçlarını gıdermek kımseden beklememek gibi özgurluk yoktur . Eşim çok çok anlayışlı maddı anlamda yetiyorda ama ben çalışmaya alıştıgım için evde kalınca ne yapcagımı bılemıyorum. Raporluyken bi bitsede işe gtsem dıyorum. İşteykende bi hafta sonu gelse evde kalsam diyorum. Değişik :)

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

7 ve 2 yaşındaki çocuklarla evde bunalınca ne yapmalı?
Evde çocuk bakarken bunaldığınızı hissettiğiniz anlarda kendinize gün içinde 30 dakikalık kişisel alanlar oluşturun. Özellikle 2 yaşındaki çocuğun uyku saatlerini kendinize vakit ayırmak için kullanın ve 7 yaşındaki çocuğunuzu ev işlerine veya basit oyunlara dahil ederek sorumluluğu paylaşın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çalışmak mı evde çocuk bakmak mı daha zor?
Her iki durumun da kendine özgü zorlukları vardır ancak evde çocuk bakmak duygusal ve fiziksel olarak sürekli bir efor gerektirdiği için daha yorucu olabilir. Çalışmak dış dünyayla bağ kurmanızı sağlarken, evde olmak aile içi dinamikleri yönetme konusunda daha fazla sabır ve disiplin gerektirir.
Çocuklardan bunaldığımda psikolojik olarak nasıl rahatlarım?
Çocuklardan bunaldığınızda hissettiğiniz suçluluk duygusunu bir kenara bırakın ve bu durumun geçici bir süreç olduğunu kendinize hatırlatın. Haftada en az birkaç saat ev dışına çıkarak veya bir hobiyle uğraşarak ruh sağlığınızı korumanız hem sizin hem de çocuklarınızın iyiliği için oldukça önemlidir.
2 ve 7 yaşındaki iki çocuğa tek başına nasıl bakılır?
İki farklı yaş grubundaki çocuğa bakarken en önemli kural rutinler oluşturmaktır. İkisi için de ortak oyun saatleri belirleyin ancak 7 yaşındaki çocuğun bağımsız oyun kurabildiğinden emin olarak 2 yaşındaki çocuğun ihtiyaçlarına daha fazla odaklanacak bir plan yapın.
Evde çocuk bakmaktan sıkılan bir anne ne yapmalı?
Evde kalmaktan bunalan bir anne, çalışma hayatına dönmeyi bir seçenek olarak değerlendirebilir veya yarı zamanlı işleri araştırabilir. Eğer çalışmak şu an mümkün değilse, çocuklarla dışarıda vakit geçirmek, kreş desteği almak veya yakın çevreden yardım isteyerek sosyal bir çevre kurmak tükenmişlik hissini azaltır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 438 göst.
13 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Tomatimm (58 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 566 göst.
0 oy
23 cevap 1,837 göst.

Kategoriler

1,517,006 soru

24,730,156 cevap

370,758 kullanıcı