Katıklı kabak dolması yaptım, içini nasıl değerlendirebilirim?

0 oy
169 göst.
önce Yemek-Tarifler kategorisinde (8,710 puan) tarafından

Katıklı kabak dolması yaptım . İçini ne yapsam acaba

Yağda kavurup yoğurtmu döksem ki .başka fikri olan varmı..

Sizlerde neler var akşam yemeğinde

image

5 Cevaplar

0 oy
önce (285 puan) tarafından

Rendelencek sekildeyse eğer zorla rendeler mücver yapardım sabah kahvaltısına 😇

önce (8,710 puan) tarafından

Evet mücver aklıma hiç gelmedi ama kaldırdım yarına birşeyler yapayım artık onuda

önce (13,740 puan) tarafından

rende zor olur belki de ama rondoda azıcık çekilirse olur mücver için

-Reklam-
0 oy
önce (5,770 puan) tarafından

Ben genellikle başka bir kaç sebze de ekleyip, kırmızı mercimek de koyup çorba yapıyorum. Dolma yanına çorba iyi gidiyor. Ya da dediğin gibi kavurup, sarımsaklı yoğurt ve sos dökebilirsin. Ya da kavurup omlet yapabilirsin.

Ellerine sağlık bu arada 🌸 

Çorba bizim evde içilmiyor ya keşke içilse

Teşekkür ederim canım 🩷 

0 oy
önce (39,613 puan) tarafından

Dünden musakka ve pilavim arttı. Bugün okulda velilerle beraber piknik tarzı bir şey yaptık çok karistirdigim için akşama bişey yemeyecem ben. Buzlukta içli köftem vardı ondan çıkardım biraz. Kaynatacam. Dünden kalanlarla beraber eşime çocuklara yeter .

Afiyet olsun canım 🤗 

0 oy
önce (2,950 puan) tarafından

Bir tane soğan ve sarımsağı yağda Kavur varsa bir tatlı kaşığı biber salçası ekle kabak iclerini koy pissin çok güzel oluyor kabak kavurma deriz biz 

Onuda yarın yapayım bari bugün kabağa doyarlar 😅

önce (2,950 puan) tarafından

Yap yarın yersiniz kararmasin 

0 oy
önce (743 puan) tarafından

Bebegin ya da kucuk cocugun varsa derin donduruca kaldirip corbalarina ekleyebilirsin

3 yaşında varda çorba hiç içmiyor canım

Tek içtiği tarhana çorbası 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşalttığım kabak içini değerlendirmek için en iyi tarif nedir?
Kabak içlerini değerlendirmenin en pratik yolu onları zeytinyağında soteleyip sarımsaklı yoğurt ile servis etmektir. Tavaya aldığınız kabak içlerini suyunu çekene kadar yüksek ateşte kavurursanız, karamelize bir lezzet elde eder ve yoğurtla çok daha uyumlu bir kıvam yakalarsınız.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kabak dolması içiyle hazırlanan mücver nasıl yapılır?
Kabak içlerini değerlendirmek için en popüler yöntemlerden biri mücverdir. Kabak içlerinin suyunu iyice sıktıktan sonra içine bir adet yumurta, birkaç kaşık un, ince kıyılmış dereotu, taze soğan ve beyaz peynir ekleyerek tavada kızartabilir, akşam yemeğiniz için hafif bir eşlikçi hazırlayabilirsiniz.
Kabak içini kavururken lezzetini artırmak için neler eklenir?
Kabak içlerini kavururken lezzetini artırmak için taze nane, dereotu ve bir miktar pul biber eklemeniz önerilir. Ayrıca içine ekleyeceğiniz bir tatlı kaşığı domates veya biber salçası, kabak içlerine daha yoğun ve zengin bir aroma kazandırarak yoğurtla birleştiğinde mükemmel bir denge sağlar.
Kabak içinden yapılan yemekler nasıl daha hafif olur?
Daha hafif bir seçenek arıyorsanız kabak içlerini yağda kavurmak yerine fırında biraz zeytinyağı ve baharatla pişirebilirsiniz. Fırınlanan kabak içlerini servis tabağına alıp üzerine süzme yoğurt gezdirmek, kızartma işlemine göre çok daha düşük kalorili ve sağlıklı bir alternatif oluşturur.
Kabak içleri saklanabilir mi yoksa hemen mi tüketilmelidir?
Kabak içleri su oranları çok yüksek olduğu için bekletildiğinde çabuk kararabilir ve sulanabilir. En iyi sonuç için içleri çıkardıktan hemen sonra pişirmeniz veya en fazla 24 saat içerisinde buzdolabında hava almayan bir kapta saklayarak değerlendirmeniz önerilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 298 göst.
28 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde Aysenr42 (334 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 273 göst.
24 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Yasmengungor (2,505 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 286 göst.
13 Mart 2025 Diğer kategorisinde Hicrannn (2,380 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 243 göst.