Cildimdeki siyah noktalar ve lekeler için ne yapmalıyım?

+4 oy
690 göst.
önce Diğer kategorisinde (4,201 puan) tarafından

Şunu şöyle şu kadar süre yapıyorsunuz ve bana teşekkür ediyorsunuz dediğiniz özel sırlarınız var mı?

Benim var.

1. İnatçı siyah noktalar için Salisilik asidi bir peçete yardımıyla mevcut bölgeye koyup kuruttuktan sonra tüm siyah noktaları zahmetsizce çıkartabilirsiniz.

2. Sırtınızda, bacaklarınızda veya kalçanızda geçmeyen sivilce veya benzeri kırmızı izler varsa lazer tedavisi en kesin çözüm oluyor.

3. Glikolik asit veya Aha-bha asiti bir fısfıs yardımıyla gece vakti vücudunuzda kararan bölgelere sıkıp 5 dk bekletip silerseniz 1 aya kalmaz vücudunuzda açılmaları fark edersiniz.

4. Retinal, retinolden 10 kat hızlı sonuçlanır. Tüm cilt bakımına zaman ve masraf yapamayacak olanlar için en etkili içerik Retinal %0,025. Haftada 2 defa uyumadan önce bir bezelyeden az miktarı temiz olan yüzünüzde sorun olan bölgelere sürüp üstüne nemlendirici süreceksiniz. Bu ürün tüm ürünlerin birleşimi gibi ama çok dikkatli kullanmak ve kesinlikle güneş kremini aksatmamak lazım. Dozajı gitgide arttırabilirsiniz.

5. Saçları her hicri ayın ilk salısı keserseniz hızlı uzar. Son salısı da vücut tüylerinizi alırsanız hızlı uzamaz. Çünkü her Hicri ayın ilk 15’i verimli, son 15’i verimsizdir. İş yaparken de ilk 15’i içinde yapmaya gayret etmek gerekiyor.

Ben cilt bakımı için bildiklerimi söylüyorum, siz mutfak, giyim, ev ekonomisi, temizlik, konuşma vb her şey için söyleyebilirsiniz. Bizler de feyz alalım. 

18 Cevaplar

+7 oy
önce (13,751 puan) tarafından

En İyi Cevap

insanlara bir şeyleri açıklamaktan vazgeçtiğim andan itibaren bedenim hafifledi. 36 yıllık hayatımda vereceğim en önemli tavsiyedir✌🏻 

önce (4,201 puan) tarafından

İnanılmaz bir rahatlama.

O, o kadar anlayabiliyordu ve o kadar anladı. Herkes kendi kapasitesine göre algılıyor. Bunu fark edince gerçekten çok muazzam bir katmana çıkıyorsun. 

+2

zamanında insanların beni yanlış tanıyor olması korkutuyordu ama farkediyorsun ki o insanlar seni nasıl görmek istiyorlarsa, öylesin dağları devirsen değiştiremezsin. kendimi boşa yormuşum. bu seviyeye gelince tabi geçmiş için kendine kızıyorsun ama bundan sonrasında kafan rahat. az insan çok huzur

Ne kadar erken o kadar iyi işte, insan mezara da tek gireceğini idrak edince aynı bunun gibi bambaşka seviyede hissedip düşünüyor👍

önce (7,843 puan) tarafından
+6

Ben de bunu söylemeye geldim. vücuduma ruhuma toksik etki bırakan her insanı bırakıp hayatıma devam ettiğim günden bu yana yüzümde güzelleşti ruhumda hatta bedenim de iyileşti. Aslında atalarımız çok güzel öreneklemeler yapmış ama insan onun bilincine varamayınca hiçbir anlamı kalmıyor. Rabbim herkese bu bilince tez zamanda ulaştırsın. Geçen bir yazı okudum, çok hoşuma gitti. 

“Eskiden insanlar mal varlığını kıskanır ona nazar ederdi şimdi insanlar insanların yaşam enerjisini çekemeyip kıskanıyor nazar ediyor.” 

gerçekten çok doğru söyledin

enerjini azaltan insanlarla mümkün mertebe muhatap olmamak, zorundaysak da en asgari şekilde bunu devam ettirmek gerekiyor. bunu yapmazsak kendimize zarar veriyoruz 

-Reklam-
+6 oy
önce (3,928 puan) tarafından

En büyük püf noktam evimde az eşya kendimde mutsuzluga odaklanmama kafama hiçbirşey takmama asla umursamama evde az eşya olunca vücut yorulmuyor kafaya birşey takmayınca beyin yorulmuyor vücut ve beyin dinç olunca mutlu ve sağlıklı yaşanıyor 

Az eşya kafayı çok rahat ettiriyor ya. Temizliği kolay, görüntü kirliliği yok, minimal ve geçici dünya hayatına uygun bir yaşam tarzı. Hepimiz küçülmeye gitmeliyiz, neticede varacağımız yer 2 metre toprağın altı. 

+5 oy
önce (3,012 puan) tarafından

Korunun.      …

Özellikle erkekler

+3 oy
önce (1,762 puan) tarafından

Benim en net vereceğim püf nokta kocaları evden atin zaten kendi kendinize genclesirsiniz🤣

+1

😂😂 

Etrafımda bir sürü yaşlı teyze var yarı boşanmış yarısının eşi ölmüş ama hep ortak noktaları kafa dinlemeleri.

Birilerine hizmet ederken ne kadar yorulduğunu hizmet bitince daha çok anlıyor insan. 

önce (1,762 puan) tarafından

İnanki şuan mutfak beni bekliyor toplucam kızı uyutuyorum gün. Boyu misafir ağırladim yemek o bu kizimin doğum günü derken uyumamak için telefona sardım kafayi 

Aslında insanın bedeni değil Zihni görülüyor beden yorgunlugu çok çabuk geciyor

+1

apartmanda bir komşumuz var, 2 oğlu var biri evli diğeri başka şehirde, koca yok vefat etmiş. 

teyzemi ne zaman görsem şık şıkıdım giyinir kankalarıyla piknikler, geziler 😅 ve her daim enerjik

önce (8,729 puan) tarafından
+2

Aklıma Şoray uzun Yolda ki teyze geldi. 

Kocam öldü iyi oldu diyen teyze 🤣

+3 oy
önce (5,786 puan) tarafından

Benimki yağlar konusunda olabilir. Doğal yağları saça, vücuda kullanıp, çok güzel sonuçlar alabilirsiniz. İçeriği temiz, kimyasal olmadan hemde. Hasar almış, yıpranmış el derisinde aşırı iyi onarım sağlıyor. 

Elimde çok fazla yağ var aslında tam bilmiyorum ne işe yaradığını 

Genelde 1 şey duyar alırım

Çörekotu yağı udi hindi yağı kantaron yağı Gül yağı lavanta yağı nane yağı çay ağacı yağı ve çam ağacı yağı..argan yağı

Genelde hastalıklarda kullanırım

Yada buhurdanlık ve buhar makinesinde

Jojoba Yağına da bak çok iyi kullanım alanları var. 

önce (5,786 puan) tarafından

Her türlü yağı 2-3 damla elime ya da ayak topuklarıma sürüp, üzerine nemlendirici sürüyorum ve bayağı yumuşacık oluyor.

Buhardanlık da iyi fikirmiş. 

önce (1,084 puan) tarafından

Gül yağı manevi yağ her gün bir damla diline damlat ve salavat çek nazar değmez. Udi hindi yağı ile ağrıyan yere masaj yap. Çörek otu yağını baş ağrın olunca şakaklarına sürüp dairesel parmak haraketi yapıp ağrıyı hafifletebilirsin.

Gül yağı nı evet demiştin canım aklımdan çıkmış o .

Çörekotu nu genelde çocuklar öksürünce sırtına sürerdim . Benim baş ağrısı genelde arka tarafta oluyor niyeyse şakaklarda olmuyor.

+3 oy
önce (621 puan) tarafından

Canım çok güzel post ama direk retinal ile başlanırsa cilt çok tepki verir önce alıştırmak lazım. 

Doğru haklısın evvela haftada 2 kez aha-bha asitle başlayıp yıkayarak biraz alıştırmak lazım. Hiç yapmayan insan için çok dikkatli olmak lazım, bakım yapan için bile bazı ciltlere ağır gelebilir.

Centella serum kullanılabilir tabi, ben ablama Retinal başladığımızda centella da önermiştim. Genelde egzamalı ya da hassas ciltler için yatıştırıcıdır. 

+3 oy
önce (2,140 puan) tarafından

Saçtaki kepeğe elma sirkesi sürüp biraz bekleyip yikarsak kepek azalirmis bende bunu duydum bir iki kez tekrarlanmaliymis . Bide patatesi ortadan ikiye bölüp cildinizdeki lekeli yere surerseniz sabah akşam oda ciltteki çil lekeleini azaltıyor.

Son olarak doğum yaptıktan sonra göğüs yara oluyor ya kimisi gümüş kapak kullanıyor göğsünüzün yada olmaması için çocuğu emzirdikten sonra soğanı ortadan ikiye bölüp bir yarısını  suyunu yani  göğsüne cevresine sürüp uygularsanız göğüs yarası yaşamazsın kanama vb. İki hamileleigimde de denedim bence ise yarıyor 💕😄❤️

Keşke daha önce bilseydim doğumdan sonra çok yara oldu bende. 

önce (1,464 puan) tarafından

Göğüs yarasina tahinin üzerine cikan yagi sürerseniz pda cok ise yariyo onerdim kim varsa hep ise yaradini soylediler

+1 oy
önce (30,682 puan) tarafından

Beni eleştiren herkese Sultan Süleyman edası ile Ben öyle uygun gördüm diyorum verdiği huzur paha biçilemez 

+1

Yankılandı kulağımda

+1 oy
önce (744 puan) tarafından

Benim tavsiyem insan iliskileri hakkinda olabilir zeka seviyemi,iletisim seklimi karsimdakinin seviyesine göre ayarliyorum anlamayacak kisilere derin olan yönümü belli etmiyorum artik. :)

Altını sarraf anlarmış, hurdacı için her şey hurda. 

önce (744 puan) tarafından

Kesinlikle.

+1 oy

Retinal deyince veriyormu eczacılar? Yada bir marka varmı 

Bu hafta dib bucak temizliğe girdiğim için temizlikden vereyim.

*Beyaz kapı yada pervazlardaki çizikler siyah lekeler için Selsil pak krem temizleyici muhteşem herşeyi çıkartıyor

*Duvarları homm bitkisel oxi beyaz toz detarjan ve sıvı beyaz sabun katarsan duvardaki isi kiri lekeyi söküyor par par parlıyor 

*Küçük buhar makinesini içine lavanta yağı yada ortam tazeleyici koku eklersen ev mis gibi kokuyor

*Cam silerken suyuna damla iyonize ve bulaşık Makinesi parlatıcı katarsan yağmur izi yapmıyor camlar

*Perde ve tüllere aktisoft beyaz sabun yumuşatıcı katarsan ev uzun süre beyaz sabun kokuyor 😅

Ohhh temizlik en sevdiğimmmm

Retinal ben doakozmetik kullanıyorum ama tabi %0,025 olanla başlamak lazım sonra yükseltilir. Yalnızca gece kullanılır ve MUTLAKA her zaman güneş kremi. Eğer ben güneş kremi kullanamam diyorsan sakın başlama. Aksine yakar yüzünü güneş. 

Güneş kremim var evdedemi sürmek gerekir. Peki her abdesten sonrada sürüyormusun canım . Yoksa etkisi kalıyormu bir kere sürünce

Güneş kremini hep tazele. Retinal sadece yatmadan önce. Çünkü karanlık ister o. 

+1 oy
önce (5,111 puan) tarafından

Bunalımdayımm temızlık yapıyom guya doktugum an arkamı donup gıdıyorum boguluyorum mıdem bulanıyo banada püff nokta verinnn

önce (1,596 puan) tarafından
+2

Bismillahirrahmanirrahim.. Rabbi yessir vela tuaassir rabbi temmin bil hayr..

+1

Cook tesekkurler ❤️❤️

Çok ufak yerlerden başlamak ve kendine gerçekçi bir temizlik listesi yapmak gerçekten çok işe yarıyor.

Mesela listeye çamaşır atmakla başla, o yıkanana kadar mutfağı temizle. Yemeği yap çık.

Ardından salon, odalar ve koridoru topla, süpür, sil, toz al. En son tuvalet banyoyu temizle. Çamaşırları ya as ya da kurutmaya at. Çamaşır makinesine varsa yenileri koy.

Ben en son güzel kokulu bir yüzey temizleyiciyle tekrar bir toz alma yer silme işlemi yapıyorum ev mis kokuyor. 

Ya benım bı duzenım var temızlıge ılk once secmeden vaslıyorum baza altı koltuk altı dolap içleri hepsını derleyip duzenlerim sonra halıları kaldırır her yerı sıl supur yaparım işte baya aksıklık ustune aksılık oldu dıger odaları temızledım mutfakta dolap ıcı duzen kalmış ora arada tuvaletı yıkadım camasır suyu yapmıstım nasıl yuvaletten cıktım makıneye yenı camasır atmaya gıttım hoop kızz tuvalete gıttı tıvaletını tutamadıgı ocın halıya az işemiş bende halıyı aldım orayı tekrar temızledım dahada uxandım belim koptu dışarda yol calısması var hava vok guzel ama camsırlar ıslak olunca tozu kapıyor asamıyorumda durunca anca asıyorum :(

+1 oy
önce (3,934 puan) tarafından

Ben glikolik asiti saclarima 4-5 haftada bir sürüyorum.Saçlarım çabuk yağlanır. Hem yumuşacık yapiyor hem de çabuk yağlanmıyor. ( bunuda elidor reklamında görmüştüm. Glikolik iceren elidorla saclara parlaklik vs.diye reklamı izliyordum. Neden denemeyeyim ki dedim öyle keşfettim. )

Bir de tencerelerde bazen siyah noktacık gibi yanıklar oluyor. Ciflesende geçmiyor. Ince zımparayla hafiften zımparalıyorum. Pırıl pırıl oluyor.

Hiç saça sürüldüğünü duymamıştım işe yarıyorsa ne ala, her cilde uygun mudur acaba

önce (3,934 puan) tarafından

Bilmem ki ben kendime uyguladim memnun kaldim. Saclarim ince telli cabuk yaglananir. Ben ilk duşa girmeden önce sürdüm kasınti yanma olursa hemen yikayim diye baktim birsey olmuyor. Sonralari dustan yarim saat evvel surmeye basladim. 

+1 oy
önce (26,942 puan) tarafından

Çocuklarım öksürükleri için kekik yağı, elma ysğı ve zeytinyağını katıştırıp sırtına göğsüne göbek deliğine sürdüğünüz zaman öksürüğü büyük oranda geçiyor. Yaklaşık 10 dk ya etki ediyor. 

ÇOK ÖNEMLİ PÜF NOKTA: kekikyağını çok koymamak lazım. Ben göz kararı hazırlıyoeum. Ama mesela kekik yağı 1 tatlı kaşığı koyduysam karışıma zeytinyağını 4 tatlı kaşığı koymak lazım. 

Ss aldım

+1 oy
önce (229 puan) tarafından

Yüzümüze olur mu glikolik asit

Olur. Ama aha-bha diye geçen ve %2 gibi az asit içeren ürünleri kullanmak lazım. Zaten 5 dk sonra yıkıyoruz. Ölü deriyi atıp cilt tonu eşitliyor. Ayrıca gözenekleri de küçültür. Haftada 2

+1 oy
önce (17 puan) tarafından

Banyoda aynanızı sarıgüçle silin buhar tutmuyor.

Por çöz lavabo klozet gibi yerlerdeki sarı lekeleri söküp atıyor.

Deneyeyim bunları, bakalım buhardan çok dertliyim bu aralar. 

+1 oy

Hiç bir şeyin geçirmediği haftalar hatta aylar süren migren baş ağrımı 15dk içinde geçiren bir şey buldum.

1. Migren için defne yaprağı çayı
  2. Kabızlık için zencefil çayı. 
  3. Karın çevresi yağlarını eritmek için biberiye yağı. (Göbeğe  sürüp streç sarıyorsun gece yatmadan yada egzersiz esnasında)
  4. Balgamdan şikayeti olana MİSVAK. 
  5. İleri burun tıkanıklığı 5 cc serum fizyolojik içine 8 damla iyot koyup burna sıkıyorsun oh 1 ay kadar yaptım burnumdaki kistten kurtuldum. 3 senedir nefes alamıyordum.

İyottan sonra da ara ara burun tıkanıklığım oluyor sabah işk iş misvaklıyorum dilimi ve dişlerimi hop o balgamı atıyorum. Mükemmel bir rahatlama. Oğlum da astım onada misvak kullanıyor.

Biberiye harbi işe yarıyor mu? Deneyeyim ben de. 

+1 oy
önce (802 puan) tarafından

image

Şu Renk esıtsızlıgını nasıl esıtlıcem yazın oluyor ama suan cok erken oldu 

Güneş kremi. Sen kışın beyazlayan yazın güneşe çıkmasan bile sıcaktan esmerleşen bir cilde sahipmişsin gibi duruyor. Sabah akşam devamlı yenileyerek güneş kremi sürmen lazım. Tabi temiz cilde. 

önce (802 puan) tarafından

Bıraz gunes cıksın hemen kararıyorum ya :(

Hangisini alayım gunrs kremi acaba

Temiz içerik eczanelerde vardır. Ya da ben doakozmetik kullanıyorum. En güvendiğim o. 

+1 oy
önce (1,464 puan) tarafından

Çaydanlıkta limon tusu koyup kaynatirsaniz kireçten eser kalmaz

Eklem kemik agriniz varsa hibiskus cayi icin agri gecer zamanla

Sac cok hizli uzamasi icin bi cay bardagi zeytinyağ 7 adet sarimsak bir sogan dograyip icine korsaniz bi tatli kasigida hindistan cevizi yagi ekleyip bunu bir ay duzenli kullanip surdukten iki saat sonra saclarini yikarsanoz saclariniz cok hizli uzar

Cam yuzeylerde Bebek sanpuaniyla silerseniz cok parlak iz kalmaz

Eger cocugunuz gecmeyen ishal olursa karanfili sicak suya koyup 10 dakka sonra sadece suyundan icerse gecer 

Buyuklerde ise hap gibi bir adet yutarsa gecer

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İnatçı siyah noktalar salisilik asit ile nasıl temizlenir?
İnatçı siyah noktaları temizlemek için salisilik asidi bir peçete yardımıyla ilgili bölgeye uygulayıp kurumasını bekledikten sonra nazikçe bastırarak çıkartabilirsiniz. Bu yöntem gözeneklerdeki tıkanıklığı açarak siyah noktaların zahmetsizce temizlenmesine yardımcı olur. Uygulama sonrası cildinizi temizlemeyi ve bölgeyi nemlendirmeyi ihmal etmeyin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Vücuttaki kararmalar glikolik asit ile nasıl açılır?
Vücudunuzdaki kararan bölgelere glikolik veya AHA-BHA asitlerini bir fısfıs yardımıyla sıkıp 5 dakika bekledikten sonra silerek açılma sağlayabilirsiniz. Düzenli kullanımda yaklaşık 1 ay içerisinde renk tonunda belirgin bir açılma fark edilir. İşlem sonrasında cildin güneşten korunması ve nemlendirilmesi oldukça önemlidir.
Retinal kullanımı cilt bakımında nasıl sonuç verir?
Retinal, retinolden yaklaşık 10 kat daha hızlı sonuç veren güçlü bir içeriktir. Haftada 2 gece, temiz cilde bezelye tanesinden daha az miktarda uygulanmalı ve üzerine mutlaka nemlendirici sürülmelidir. Etkili sonuç almak için düşük dozla başlayıp cildin toleransına göre dozajı zamanla artırmalı ve gündüzleri güneş kremi kullanımını asla aksatmamalısınız.
Sırt ve bacaklardaki inatçı sivilce izleri nasıl geçer?
Sırt, bacak veya kalça bölgesinde geçmeyen inatçı sivilce ve kırmızı izler için en kesin ve hızlı çözüm lazer tedavisidir. Lazer uygulamaları, cilt yüzeyindeki leke dokusunu hedef alarak hücre yenilenmesini hızlandırır ve izlerin görünümünü azaltır. Uygulama öncesinde bir dermatologdan görüş alarak cilt tipinize en uygun lazer yöntemini belirlemeniz önerilir.
Hicri takvime göre saç kesimi ve tüy alma nasıl yapılır?
Hicri takvime göre saçların hızlı uzaması için ayın ilk salı günü kesilmesi, tüylerin ise ayın son salı günü alınması önerilmektedir. Hicri ayın ilk 15 gününün verimli, son 15 gününün ise verimsiz olduğu inanışına dayanır. Bu geleneksel yöntem, özellikle saç ve vücut bakımı rutinlerinde ayın döngüsüne göre hareket etmek isteyenler tarafından tercih edilmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 709 göst.
16 Mayıs 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Nurella (1,014 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 677 göst.
10 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
28 cevap 1,124 göst.
27 Ocak 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+5 oy
12 cevap 906 göst.
6 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Alaska (4,150 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,637 soru

24,621,272 cevap