Muhtarlıktan yardım alabilir miyim, ne yapmam gerekiyor?

0 oy
98 göst.
önce Diğer kategorisinde (60 puan) tarafından

Selamunaleykum kızlar muhtarlıklar yardım verıyor mu onların elınde öyle ımkan varmı çok zaman önce gittiğimde sonuç alamamıştım aslında ımkanları varmış ama vermıyorlarmıs herhalde bazısı yakınlarına verıyormus eşim çalışmıyor ıssız suan ıkı tane çocuk var ıhtıyacları yığıldı bez alacak ımkanım olmuyor bayrama kadar bayram sonrasına kadar bu durum böyle gıdecek malesef yine de Hamd olsun ama muhtarlığa Gıdıp ızah etsem market kartı gıbı bısey verırler mı sızın orda muhtarlıklar ne hizmet verıyor böyle hızmet veren var mı 

2 Cevaplar

0 oy
önce (1,750 puan) tarafından

Belediyeye kaymakamlığa başvurabilirsin gelir tespiti sonrası yardım yaparlar. Ama kişi başına düşen gelir hesaplanır yeterliyse vermezler

önce (60 puan) tarafından

Şuan hiç gelir yok haneye o zaman verırler rahat 

-Reklam-
0 oy
önce (1,741 puan) tarafından

Muhtarlık sadece kömür ve belirli aylar da mesela Ramazan ayında erzak verir diğer şeyler için kaymakamliga basvurman gerek onlar gerekli araştırmayı yapıp veriyor 

Üstünüze herhangi bir tapu arac ruhsatı veya evde sigortalı kimse varsa kolay kolay vermez

Gerçi alan alıyor bende hayretle bakıyorum ihtiyacı yok. Niye alıyor diye 

önce (60 puan) tarafından

Üzerimize Hıc bısey yoktur sıgorta da yoktur gelır de yok umudum yüksek benımde alırım ınsallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Muhtarlıklar maddi durumu kötü olan ailelere yardım ediyor mu?
Muhtarlıklar doğrudan nakdi yardım dağıtan kurumlar değildir; ancak mahalledeki ihtiyaç sahiplerini belirleyerek onları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yönlendirme görevi görürler. İhtiyaç sahibi kişiler muhtarlıktan alacakları fakirlik belgesi ile SYDV üzerinden gıda yardımı, yakacak desteği veya market kartı gibi sosyal yardım programlarına başvurabilirler.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Muhtarlıktan sosyal yardım almak için izlemem gereken adımlar nelerdir?
Öncelikle muhtarlığa giderek durumunuzu anlatıp mahalledeki yardımlardan haberdar olup olmadıklarını sormalı ve fakirlik belgesi talep etmelisiniz. Ardından, muhtarın yönlendirmesiyle veya doğrudan e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına resmi başvuru yapmanız gerekmektedir.
Eşi çalışmayan ve çocuklu aileler ne tür devlet yardımlarından yararlanabilir?
Eşi çalışmayan ve çocuklu aileler, Aile Destek Programı, çocuk destek bileşeni, şartlı eğitim ve sağlık yardımları ile gıda yardımlarından faydalanabilir. Bu yardımlar, ailenin gelir durumu ve çocuk sayısı gibi kriterlere göre Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından değerlendirilerek verilmektedir.
Muhtarlıklar tarafından verilen market kartı veya alışveriş desteği var mı?
Muhtarlıkların kendi bütçelerinden doğrudan market kartı dağıtma yetkisi bulunmamaktadır, ancak bazı belediyelerle koordineli olarak yürütülen sosyal yardım projelerinde aracı rolü üstlenirler. İhtiyaç duyduğunuz market kartı desteği için yaşadığınız ilçenin belediyesinin sosyal hizmetler birimine veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfı'na doğrudan başvuru yapmanız en sağlıklı yoldur.
Neden muhtarlıktan yardım alamıyorum ve nereye başvurmalıyım?
Muhtarlıklar yardım dağıtım merkezi değil, sosyal yardımlara erişimi kolaylaştıran bir köprü kurumdur. Yardım alamamanızın sebebi muhtarlığın yetki sınırları içerisinde doğrudan yardım bütçesi olmaması olabilir; bu nedenle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı ilçe vakıflarına başvurarak resmi inceleme sürecini başlatmanız şarttır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 181 göst.
12 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Kuzey19 (459 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 325 göst.
1 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Damla berna (3,652 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 293 göst.
26 Şubat 2026 Diğer kategorisinde Meteberra (30 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 237 göst.
10 Şubat 2026 İnternet & Teknoloji kategorisinde Elifylmz0660 (2,191 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,453 soru

24,618,777 cevap

364,493 kullanıcı

...