Dışarıda sevgi bağı kullanan var mı, tuhaf karşılanıyor muyum?

0 oy
424 göst.
önce Diğer kategorisinde (7,102 puan) tarafından

Kizlar benim büyük kiz okula gidiyor ve küçük çok yaramaz oluyor dışarı cikarinca aşırı bunaltiyor sağa sola gidiyor söz dinlemiyor 

Bende çözüm olarak bu sevgi bağını aldim 

Ama disarda görenler tuhaf tuhaf bakıyor 

Sanki kötü bisey yapiyormusum gibi 

Bende tuhaf hissetmeye başladım 

Kullanan varmi merak ediyorum 

Diğer türlü baş gelemiyorum çünkü 

image

11 Cevaplar

0 oy
önce (2,890 puan) tarafından

Çok haklısın valla başa çıkılamıyor. Tuhaf bakışlar olur aldırma sen. Nasıl kullanışlı mı? Ben de düşündüm bir ara ama almadım

önce (7,102 puan) tarafından

Aslında kilitli olanı daha güçlü, bu yapışkanlı da şimdilik bunu alabildim fiyati daha uygun diye 

Bugün çıktık dışarı hiç ayrılmadı yanımdan 

Yoksa markette filan kovalamacilik oynuyorduk :)))

Bence iyi bisey canım yoksa bas gelinmiyor tükeniyorum valla 

Buyuk kızım okula gidince evde tutamiyorum küçüğü 

Mecbur cikiyoruz disari

önce (2,096 puan) tarafından

Ben oğluma almak istedim de annem bir ton kızdi beni dövecekti çocuğa köpek yerine koyma diye😂😂😂😂 vazcaydik almadim

önce (2,890 puan) tarafından
+1

Vazcaydık ne kız 😂 kendin mi türettin ilk kez duyuyorum bu şekilde bir kullanım 

Ne alaka kopekle boynuna tasmami takiyormusuz acaba 

Iki gun sonra bisey olsa kimse yanmaz biz yanariz

önce (2,096 puan) tarafından

aynn iste i mantaliteyle yaklasio herkes . 😂

aynn vazgecmek ile caymanin birlesimi vaz caymak😂😂

-Reklam-
0 oy
önce (1,763 puan) tarafından

Ben kullanmadım 4.cocugum var benimki de hareketli ama gerekirse kesinlikle kullanırdım Allah korusun fırlayıp arabanın altında vs kalsa o tuhaf tuhaf bakan insanlarin canı mi yanacak kimse kusura bakmasın hiçte görme bile o bakışları sen sonuçta çocuğunu korumak için takıyorsun hareketli çocuğa bakmayı bakmak kolay degil

İlk kızım çok sakindi hala da öyle ama bu tam bi fırlama 

Bugün çıktık tuhaf tuhaf bana bakıyor herkes 

Yanımdan ayrilamadi hoşuma da gitti valla 

Kilitli olanı varda şimdilik bunu alabildim 

Dediğin gibi canım kimse bilmiyor ne kadar mücadele ettigimi

0 oy
önce (186,957 puan) tarafından

cocugu olan tuhaf bakmamali her anne bilirki cocuk buyutmek kolay degil gayette guzel bisi aslinda elini tutmayan yola atlayam cocuklar icin ideal bi ürün 

Aynen canım ablası varken yapmiyor ama tek çıkınca inan bas edemiyorum 

Geçen yola kostu zor tuttum 

Kalabalık ortamlarda taksam yeter 

Millette tuhaf tuhaf bakıyor sanki mahkum götürüyorum yanimda

önce (15,968 puan) tarafından

Kız benimki 6yasında olacak nerdeyse hala aynı bende alacam yakında 😂

0 oy
önce (7,530 puan) tarafından

Ben kullanmıyorum çünkü kızım dışarda elimi hiç bırakmaz. Ama başa çıkamasaydım tasma gibi olanlar var ondan alacaktım. Milletin bakışı dediği umrumda olmaz takılma sende boşver

Parkta hastanede filan sorun yok ama yolda başka ortamlarda marketlerde laftan anlamıyor 

Ablası yanındayken iyi hoş ama tek kalınca baş gelemiyorum 

Bende bi deneyim dedim 

Kilitli olanlari da varda şimdilik bunu aldim bakalim

önce (7,530 puan) tarafından

Amcamınoğlunu küçükken bu sebepten araba çarpmıştı . Sağa sola koştuğu için bundan 35 sene önce doğru dürüst araba olmayan zamanlarda. Şimdi her yer araba ,insanlar kötü çocuğu saniye gözünün önünden ayırmaya gelmiyor artık.

Kazalar çoğaldı arabalar motosikletler çoğaldı 

Geçenlerde bi çocuğa araba çarptı dedesi parka götürmüş dönüşte yola koşuyor cocuk, araba çarpıyor öldü 

Onlari gördükçe, sonradan pişman olmak istemiyorum 

Bana da küçükken karşıdan karşıya geçerken çarpmış traktörmustu 

Elimde Domates varmisti Allah'tan çok bisey olmamış 

0 oy
önce (3,015 puan) tarafından

2si büyük artık ergenlik yaştlae küçük kızımda 6buçuj yaşında elimi hiç bırakmaz bilmiyorum bunlar saçma geliyor bana 

Seninkiler büyükmüş canım 

Benim küçük kiz 33 aylık bildiğin firlama çok yaramaz 

Geçen yola fırladı zor tuttum 

Sonradan pişman olmaktansa aliyim dedim 

0 oy
önce (5,442 puan) tarafından

Canım sen diğer insanları boşver onlardan sorumlu değilsin çocuğundan sorumlusun. İki gün sonra Allah korusun başına birşey gelse ay ne biçim anneymiş diyecekler o tuhaf bakanlar. Yani onlar diyecek birşey illaki bulacaklar. Ben çok mantıklı buluyorum bunu. 

Teşekkür ediyorum canım çok sagol 

İçimi rahatlattiniz:))

Millet tuhaf tuhaf baka dursun bakalım:)))

önce (5,442 puan) tarafından

Rica ederim canım 🥰 

0 oy
önce (13,752 puan) tarafından

ben bunu 15 sene önce kadar bir akrabamızda gördüm, ne yapayım İstanbul kalabalığında korkuyorum dedi. çok da haklıydı.

çocuğunu sen biliyorsun, bununla güvende hissediyorsan boşver başkalarını 

Demi haklısın canım 

Bugün ilk kez kullandım yanımdan ayrılmadı valla 

Alabilirsem kilitli olanından da almayı düşünüyorum 

En azından sürekli kızım gel, kızım yanımdan ayrılma demiyorum 

0 oy
önce (2,605 puan) tarafından

Bende düşünüyorum 3 yaşında kızım asla elimi tutmuyor geçenler de avm içinde bu yüzden kaybettik kaşla göz arasında kayboldu çocuk ömründen ömür gitti resmen 

Bende aynıyım canım 

Geçen yola koştu bi anda, arkasından koştum Allah'tan durdu yoksa Allah korusun araba carpacakti 

Bi an gözümün önünden kayboluyor anlamiyorum 

Eşim kızım olunca sorun değilde, ikimiz çıkınca hiç söz dinlemiyor

önce (2,605 puan) tarafından

Bırak milletin ne düşündüğü hiç önemli değil çocuğun canı daha önemli 

0 oy
önce (9,740 puan) tarafından

Aman garip bakanlara bilecek ben birini görsem takarken gayet de güzel gülümserim yani Allah etmansın elinden kayıp gitse bir şey olsa daha mı iyi

Bizim milletimiz bi tuhaf bence, sanki tutuklu götürüyorum 

Valla umrumda degil pişman olmaktansa bi ömür vicdansız azabı cekmektense 

Hadi kızım gel kızım gitme kızım demekten yoruldum 

Geçen çöpü atacaktım bekle kızım dedim apartmanin önüne arkama koştu bi an 

O günden beri düşündüm bunu aldim ortam zaten kotu 

Bakarlarsa baksınlar umrumda değil valla 

0 oy
önce (3,563 puan) tarafından

34 aylik kizimada ben düşünüyorum çarşıda yurumek zulüm hemide markette ve caddede

Al canım mutlaka al 

Anahtarli kilitli olanı da varda acikcasi anahtarı kaybedersem dusurursem diye de korktum 

Bu yapışkanlı şimdilik idare ederim diye düşünüyorum 

0 oy
önce (5,795 puan) tarafından

Eltimde var. Çok büyük ve kalabalık yerlerde kullanıyor. Hatta yakın zamanda bir diğer eltime de ödünç verdi havaalanında kullanması için. Çocuklar o kalabalıkta durmuyor, oraya buraya koşuyorlar diye iyi bir çözüm oldu. Birebir aynı model mi bilmiyorum ama. 

Bi yapışkanlı var, bi de kilitli var 

Şimdilik bunu aldim bakalım 

En azından pişmanlık yaşamamak icin 

keşke dememek icin kullanmaliyim 

Kızım çok atık yerinde durmuyor söz de dinlemiyor 

Bugün markette yanımdan ayrılmadı bence iyi bisey 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Çocuklar için sevgi bağı kullanmak güvenli mi ve ne işe yarar?
Sevgi bağı, kalabalık ortamlarda veya dışarıda çocuğun elini bırakıp uzaklaşmasını önleyerek güvenlik sağlamak amacıyla kullanılan bir emniyet aracıdır. Özellikle hiperaktif veya sürekli hareket halinde olan çocukların kontrol altında tutulmasına yardımcı olurken, ebeveynin dışarıda çocukla daha rahat hareket etmesini destekleyen bir güvenlik önlemidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuk güvenlik tasması veya sevgi bağı kullanırken çevreden gelen tepkilerle nasıl başa çıkılır?
Çevrenin bakışları veya eleştirileri çoğu zaman bilgi eksikliğinden kaynaklanır ve çocuğunuzun güvenliği sizin dış dünyanın yargılarından çok daha önceliklidir. Çocuğunuzun o anki güvenliği için bu yöntemi kullandığınızı bilmek ve çocuğunuzun dışarıdaki hareket kabiliyetini kısıtlamadan ona bir alan yaratmış olduğunuzun farkında olmak bu konuda kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.
Dışarıda söz dinlemeyen yaramaz çocuklar için sevgi bağı dışında hangi yöntemler uygulanabilir?
Sevgi bağına alternatif olarak çocukla dışarı çıkmadan önce kurallar belirlemek, el tutma oyunları oynamak veya çocuk için özel dikkat dağıtıcı aktiviteler geliştirmek denenebilir. Eğer çocuk dışarıda sürekli kaçıyorsa, güvenlik için sevgi bağı kullanmak veya daha kontrollü alanlarda vakit geçirmek, olası kaybolma veya kaza risklerini minimize etmek adına tercih edilen etkili bir yöntemdir.
Sevgi bağı kullanmanın çocuk üzerinde psikolojik bir olumsuz etkisi olur mu?
Doğru ve doğru amaçla kullanıldığında sevgi bağı, çocuğun özgürlüğünü kısıtlayan değil, onun güvenli bir şekilde keşif yapmasına olanak tanıyan bir araçtır. Önemli olan, tasmanın bir ceza gibi değil, çocuğun yanında kalmasını sağlayan bir güvenlik önlemi olarak kullanılmasıdır; böylece çocuk bunu bir kısıtlama değil, anne veya babasıyla güvenli bir etkileşim olarak algılar.
Çocuklar için sevgi bağı alırken nelere dikkat edilmelidir?
Sevgi bağı satın alırken ürünün bilek veya göğüs kısmındaki pedlerinin yumuşak olmasına, kayışın dayanıklı malzemeden üretilmesine ve çocuğun hareketini kısıtlamayacak esneklikte olmasına dikkat edilmelidir. Güvenlik sertifikası olan ve çocuğun konforunu ön planda tutan ergonomik tasarımları tercih etmek, hem sizin hem de çocuğunuzun dışarıdaki deneyimini çok daha kaliteli hale getirecektir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 738 göst.
23 Ocak 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
3 cevap 509 göst.
0 oy
8 cevap 443 göst.
29 Nisan 2021 Diğer kategorisinde Bayanmerakli (1,539 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 1,179 göst.
1 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Miss.Berna (4,176 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,671 soru

24,621,676 cevap

364,638 kullanıcı

...