Rahim kanseri teşhisi aldım, tedavi süreci nasıl işliyor?

0 oy
247 göst.
önce Diğer kategorisinde (2,070 puan) tarafından

Çevrenizde rahim kanseri geçmişi olan yani yeni teşhis koymuş olan kendisi yada tanıdığı var mı bana dönüş yapar mısınız 

9 Cevaplar

0 oy
önce (8,073 puan) tarafından

nenem rahim kanseriydi vefat etti ama onun son evreydi

-Reklam-
0 oy
önce (2,612 puan) tarafından

Annem rahim kanseriydi atlattı 

0 oy
önce (3,031 puan) tarafından

Kayınvalideme bu teşhis konuldu 

Tam karar kılınması için Ankara’ya felanda gitti 

Sonra Tokat medikal parkta lazer ile yakıla yakıla 3 delik ile rahmini aldılar 

Doktor eğerki sadece kanserli bölgeyi temizleyelim derseniz tekrar edebilir demişti 

Amelıyatı ve sonraki süreç çok güzeldi

0 oy
önce (3,282 puan) tarafından

Hayır olsun kız kim hasta Rabbım acil şifalar versin inşallah 

önce (5,144 puan) tarafından

Abla buşrada rahim kanseri olma ıhtımali varmış dun soyledı şok oldum :(

Demeeeee 🥺 bende şok oldum inanki Allah korusun yaa canım inşallah yanilmişlardir

İnsallah muayene gıdıcek o zmn bellı olur :((

Ne zaman gidecek bi  yazayım ayy çoktan konuşmadık vallahi haberim yok dünyadan 

Bilmiyorum unuttum 

0 oy

Yenı aklıma geldı bızım sınıfta bı abla rahim kanseriymiş rahmini almıslar 6 ay geçmiş ustunden suanlık ıyıyım bır sıkıntı yok dedi

0 oy
önce (346 puan) tarafından

Anneme yeni teşhis konuldu yumurtalık kanseri tedavi görüyor kemoterapi alıyor değerleri iyi şuanda ameliyat olacak onun için pet çekilecek endoskopi çekilecek onlarda temiz çıkarsa ameliyat ile alacaklar 

0 oy
önce (296 puan) tarafından

Teyzem rahim kanseriydi ama bilmiyorum şuan ne oldu gayet iyi çalışıyor ediyor

0 oy
önce (886 puan) tarafından

Korkmasın bir şey olmaz Allah'ın izniyle Benim ablam da teşhis aldığında daha 34 yaşında falandı rahmini aldılar Elhamdülillah bir şey yok çok şükür iyi şu an 42 yaşında 43 yaşında şu an

0 oy
önce (4,454 puan) tarafından

Teyzem ve aile dostumuz yakalandı. Rahimleri alındı,kemoterapi falan iyileştiler. 40 -43 yaşlarında. Bende 7 yıl önce yumurtalık kanserine yakalanmıştım. Eğer hasta sensen moralini yüksek tut,tek doktorla da kalma. Başka doktorlardan görüş al. Benim emar görüntümde yolcu sayılırdım,doktorumda bu bölümün Karadeniz deki en iyi doktoruydu. O bile her kontrolümde sürecin mucize olduğunu söyler. Rabbim şifa versin inşAllah 🤲🏻

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Rahim kanseri teşhisi konulduktan sonra tedavi süreci nasıl ilerler?
Rahim kanseri teşhisi sonrası tedavi süreci genellikle evreleme aşamasıyla başlar ve cerrahi müdahale ile devam eder. İlk olarak patoloji sonuçlarına göre tümörün yayılımı incelenir, ardından hastanın genel sağlık durumuna bağlı olarak cerrahi, radyoterapi veya kemoterapi seçeneklerinden biri veya birkaçı planlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Rahim kanserinin en yaygın görülen belirtileri nelerdir?
Rahim kanserinin en belirgin ve erken belirtisi menopoz sonrası yaşanan vajinal kanamalardır. Bunun yanı sıra menopoz döneminde olmayan kadınlarda adet düzensizlikleri, pelvik ağrı, cinsel ilişki sonrası kanama veya açıklanamayan vajinal akıntılar uzman bir jinekolog tarafından mutlaka değerlendirilmelidir.
Rahim kanseri teşhisi için hangi testler yapılır?
Rahim kanseri tanısında kullanılan temel yöntemler arasında pelvik muayene, transvajinal ultrasonografi ve biyopsi yer alır. Özellikle şüpheli durumlarda rahim içinden doku örneği alınması olan endometrial biyopsi, teşhisin kesinleştirilmesi için uygulanan en güvenilir yöntemdir.
Rahim kanseri evreleri tedavi başarısını nasıl etkiler?
Rahim kanserinde tedavi başarısı büyük oranda hastalığın yakalandığı evre ile doğrudan ilişkilidir. Erken evrelerde, yani kanser sadece rahim içinde sınırlıyken yapılan cerrahi müdahaleler çok yüksek oranda tam iyileşme sağlar; ileri evrelerde ise tedavi süreci disiplinli bir onkolojik takip gerektirir.
Rahim kanseri sonrası hayata dönüş süreci ne kadar sürer?
Rahim kanseri sonrası iyileşme süreci uygulanan cerrahi yönteme ve ek tedavilere göre değişiklik gösterir. Genellikle hastalar ameliyattan sonra birkaç hafta içinde günlük aktivitelerine yavaş yavaş dönebilirken, tam bir fiziksel toparlanma ve onkolojik kontrollerin rutine girmesi birkaç ayı bulabilmektedir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 209 göst.
0 oy
7 cevap 541 göst.
0 oy
9 cevap 653 göst.
5 Şubat 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Yigidinannesi (596 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 701 göst.
13 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zeynot (18 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,508,958 soru

24,625,808 cevap

364,821 kullanıcı

...