Kız kardeşimin yanlış biriyle evlenmesini nasıl engellerim?

0 oy
505 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (406 puan) tarafından

Benim bi tane kız kardeşim var onun sevdiği mi artık aşık olduğumu biri var geçen babamı aramışlar işte kızınızı istemeye gelecez diye çok şükür ailem varlıklı durumları güzel ama biz bunları ne tanıyoruz ne biliyoruz köyde yaşıyorlar hayvanları var durumları yok çocuğun işi yok gücü yok ev üstüne istiyorlar bizde kız kardeşimi edemiyoruz söylüyoruz söylemiyoruz sen yapamazsın sen kaldıramazsın bize olmazlar hayvan mı görmüşsün evet benim ailemde köyde yaşar ama asla hayvan tarla işleri falan yoktur biz bunu nasıl vazgeçirebiliriz ya :(( fakirlik allahın emri evet ama işi yok gücü yok ev üstüne olmaz çünkü ben yaşıyorum biliyorum ama ben kendime ev alacam allah izin verirse gidecem bizim yaptığımız hatayı sen yapma diyoruz 

16 Cevaplar

0 oy
önce (13,446 puan) tarafından

Kardeşin kaç yaşında 

önce (406 puan) tarafından

Ahlakını bilmiyoruz çünkü tanımıyoruz etmiyoruz 

Herkes tanıdığı insanla evlenmiyor zaten ben hataylıyım kocam Erzurumlu iki ailede birbirini tanımıyordu soruşturmak zor değil gelsinler tanışın insan zaten kendini azda olsa belli eder baban annen ne diyor duruma senin tek başına olmaz demen kardeşini ikna etmezki sende ev üstünesin der çıkar 

Araştırdık az çok babam istemiyor aslında verme taraftarı değil diyo ki hani bilsem ki konuşmuyor ben yok diyecem 

Hakkında hayırlısı olsun 

önce (2,140 puan) tarafından

kafasini daglara taslara vurur . kucuk 20 yas belliki akli bes karis havada. bu sartlarda asindan deli divane oluo kul kopk olacaklarini bilsemde evlenmem sahsen. davul bile dengi dengine onu gec neden yanii. turk filmi yesilcam pembe dizi cekmiyoruz.  aklini basina alamiosa gerekirse eve kapatin yani biyle bir slklik etmemesi icin

baci adamin ahlaki tiyniyeti surdan belki durumlarinyok ama isi gucu de yok evlenmey klakio. koynuna kari aldimi yasam olur sanio demekki. durumu olmayan kisi gece gunfuz calisir gunduz hayvan bakiosa gece de ek is yapar. malak gibi yatmayi tercih edip ana babasina hizmet etsin diye koynuna kadin almaya kalkmaz

-Reklam-
0 oy
önce (5,144 puan) tarafından

Kız kardesıbe soyle kendıne sabıt iş guzel iş bulur evı ayrı olursa anca o zmn verırız dıyın belkı oda ıkna olur ama guzellıkle soyleyın zorlamayın ustune cok gıtmeden anlatın

Anlatmaya çalışıyoruz ama anlamıyo neymiş efendim amcamın kızı intihar etti geçen sene çocuk yanında durmuş ona destek olmuş yoksa kafayı yiyecekmiş 

önce (2,513 puan) tarafından

Vicdan yükü var belki vazgeçmiyor demekkii 

0 oy
önce (7,560 puan) tarafından

Hemen ilk gelmede ne istemesi bir tanışılsın bakalım konuşulsun.

İlk gelmede istemeye geliyorlarmış

0 oy
önce (699 puan) tarafından

Bende kız kardeşin gibi   seviyorum dedim gitim köye.  Bi tane postum var eğer silmemişsem bak neler neler çektim. Kız kardeşinin inşallah bi an önce gözleri açılır  ben çok çektim şimdi iyim çok şükür  ama bu iyliğimin üzerine sağlığımı verdim  5 aylıkken bebeğimi kaybettim kaza yapıp ölümlerden döndüm   dün Bi tane arkadaşımla dertleştik kız dedi sende baya sabırlıymışsın ben olsam babamın evine gelirdim diyo ama bnm dilimi bağladılar gelemedim  şimdi yerden göğe kadar Hamd olsun inşallah Rabbıme çok şükür bu gün Bi parça kuru ekmek yesem bile hamd olsun kimse laf etmiyor kimse söz etmiyor sofrayı kurunca istediğim kadar yiyiyorum kimse beni sofra dan kaldırmıyor ama asla hakım helal değil hiç birine  

Bence kız kardeşin  aklını başına alsın asla köyde yaşamasın en azından sevdiği çocuk bari güzel Bi işi olsun merkeze kiraya taşınsın ikiside çalışsın çabalasın Allah doğru yolu göstersin  inşallah 

Canım bende neler neler çekiyorum bi ben bilirim bi allah benimde kimseye hakkım helal değil asla dinlemiyo da bi arada bi derede kalmışım

önce (699 puan) tarafından

Vala üzücü  bir durum gerçekten  yaşayan bilir Vala. İnşallah kız kardeşin pişman olmaz 

0 oy
önce (723 puan) tarafından

Nye kız kardeşin de köy de yaşyor az çok köy nasl bı yer biliyor , bırakın evlensin noolck 

Bende köy de büyüdüm 

2013 yılında ist a geldim biraz calştm gezdim tozdum vs köy e geri döndüm ailemle birlkte 

Eşim de İst da büyümüş yani 

İstemeye geldiler 2016 yılında bende İst u görmüştüm zaten evet dedim ailemde arkmdaydi 

Belki de böyle hayrlı bilemzsinz

Evet köyde yaşamış ama bizim köyümüz onların köyü gibi değil ki ondan istemiyoruz

Kız olsun alışır nolck , amcamın gelini İst da köy e gitti yapmadığı iş kalmadı 

Ben köy de büyüdüm hiçbir is bilmezdm , yemek temizliği bile sen düşün 

Yapan yapyor 

Şunu da ekliyim gerçekten ev üstüne bu devirde evlenen var mı 

Şuan gezmeye bile gidince bikac saaten fazla duramyrm kendi evimi kendi düzenim I aryrm 

Kaynvldm iyi dir hakkını yemm ama herkes kendi evinde daha bı rahat 

Pijama yi üstüme cekiyrm istediğimde iş yapyrm istemedigimde yapmyrm vs vs 

Ama illa evlencm diyorsa ayrı ev kesinlikle istesin kendi duzeni olsun 

önce (1,278 puan) tarafından

Sizin köyünüz onların köyünden daha zengin olabilir sizin kisasiniza göre de o zaman hiçbir şehirli erkek de köyden kız almasın bizden kötü durumları diye.Cok günah madem durumunuz iyi ailen de yardım eder kardeşinin durumuna evlendikten sonra 

0 oy
önce (1,278 puan) tarafından

Anlamadığım ne var tarlada çalışsa.Sonucta kendi ürettiğini yiyecek kendi cocuguna yedirecek.Hayvana gelince ne var bir yem bi rsu verecek sütünü alacak kaldı ki süt sağım makinesi var.Herkes şehir hayari sevmek zorunda değil ben en büyük ve güzel şehirde yaşayan biri olarka yazıyorum keşke köyde yaşasam tarım arazim olsa tarım ve hayvancılıkla uğraşsam bir kurbanlık inek 500.000 TL olmuş.

önce (599 puan) tarafından

Tamam da hiç ugrasmayan biri bunalri yapamaz ben köyde büyüdüm . Ama hayvan bakacaksın köyde yasacaksin üstelik aynı evde oturcaz deseler asla kabul etmezdim üstelik ailem varlikli iken

önce (323 puan) tarafından
+1

@Renklihatira Evet kendi üretiyor ama uretene kadar içtiği sut burnundan geliyor. Hayvana sanki öyle yem verip geliyorsun bu tarafa, suyu  hastalanmasi altının temizliği.. Bir çuval yem kaç para olmus senin haberin varmi?

500 bin lira diyorsun ama kurbanlık. 10 tane kurbanlıklar belki bir tanesi 500 bin eder oda belki. Harcadığın ilacı yemi bakımı osu busu çık bak ne kalıyor sana. Ortalama kurbanlık fiyatları 200 ila 250 bin lira civarı. Çokta para etmiyor yani. Tarlaya tapana gelince sanki öyle toprağa tohumu atıp, birde gidip topluyorsun. O mahsul o kıvama gelinceye kadar çiftçiler sakatlanıyor. En basiti bel fıtığı oluyor. Genç yaşta. Hele bi güneşin altında 100 dönüm araziyi sula. Göreyim seni. Aksama nasil hastanelik oluyorsun. Çiftçilik zor zanaat.

Belki bi kesime gore kazaniyor ama kazandiginin cogunu tohuma gubreye ilaca biçme parasina su  parasina yatiriyir. Öyle klavyeden yazmak kadar basit değil. 

@Yenianne12. Kiz kardeşine söyle aklını başına seslesin. Otursun oturduğu yerde. Ev ustune ev olmaz. Ha cok istiyorsa gitsin cefa çeksin o zaman

Hakkında hayırlısı olsun yinede.

0 oy
önce (19,888 puan) tarafından

Deli mi kız kardeşin ya aşk biter elinde hayal kırıklığı kalır birlik oturulmaz bu devirde 

0 oy
önce (2,127 puan) tarafından

Ya kaderdir diyecek yada büyü falan yapılmış diyecek çünkü aklı başında biri böyle bir hayatı istemez 

Hakkında hayırlısı olsun inşallah güzel yerlere gelir 

0 oy
önce (599 puan) tarafından

Kardeşin ***** çünkü suN gözü görmüyor evlenince ah diyecek dönüşü yok ah şu gençler 

0 oy
önce (30,753 puan) tarafından

Köyde yaşamaya itirazım yok ama kendi işi yok babası ile bir tarım hayvancılık yapacaksa ekonomik özgürlüğü de yok birlik yaşayınca özeli olmayacak sürekli maddi manevi hayatına müdahale edilecek evlenilecek insan Kıvanç Tatlıtuğ Burak Özçivit olsa çekilmez o hayat 

0 oy
önce (2,918 puan) tarafından

Birini sevıyrsun diye neden başkanlarıyla yaşayasın ki?

eşinin neden maddi özgürlüğü olmasın? Neden ne yıyeceğine başkası karar versin? O sevdiğin adam ailesinden çekiniyor diye senınle baş başa dışarı çıkmasın. Köy hayatında canın istedi diye hadi dondurma yemeye gidelim, ya da dışarda yemek yiyelim diyemezsin. Neden diyemiyesin ki? Mesele para gibi görünse de sosyal yaşam şartları. Ve hayvan bakıyorlarsa o hayvanların artık bakıcısı kardeşin olacak bunları göze alabiliyor mu akıllı olsun bence otursun oturduğu yerde.

0 oy
önce (1,483 puan) tarafından

Burda dediğiniz köy kısmı iyi anladim her köy iyi degil mesela bende koyde büyüdüm ama bizim oldumuz yerde evler hep yeni yapı gibi hayvancilik var ama koy kokmuyor ona gore yapiliyor herkez lafci değil heryer bakimli yollar hep yapili milletin oldugu yerler hep beton market bile var ama bazi koyler var afedersiniz tezek kokusundan yurunmuyo heryer çamur gibi insanlari tuhaf lafçı evler kotu kimse ilgilenmiyor dogru düzgün bakkal bile yok

0 oy
önce (20 puan) tarafından

Karşıdaki isteyen aile çok uyanikmis önce tanısma olur aileler anlaşır sonra isteme olur böyle scamalik olmazki durumunuzun iyi olduğunu biliyorlardı kıssadan hisse hemen istemeye geliyoruz diyorlar başka açıklaması yok. Damat aday adayida kızın gözünü iyi boyamış 😂 baksana ev üstüne anamın dibine gelirsin demesine rağmen sizin kızın aklı uçmuş bişey demiyor sebep bellide evlenince gözü açılır ama geç olucak yazikki ama yinede bilemeyiz hayirlisi 

0 oy
önce (3,984 puan) tarafından

Yapacagınız tek şey inada bindirmeyin olmaz demeyin gelsin istesinler gerekirse yüzük takılsın ama şart koşun en az 2 sene sonra evleneceksiniz diye yüzükten sonra iş ciddiye bineceği için kardeşiniz kör değilse gercekleri görür

0 oy
önce (2,513 puan) tarafından

Yorumlar şaka gibi hiç öyle köy hayatı kolay değil köyümüz de var eşimle ayrı kalmak zorunda.kaldm evim ayrı olduğu halde ailesi hizmetçi sanıyorlar köyde anlamış değilim yılda iki defa gidiyoruz köyde hizmetçi geliyor kafası anlamıyorsun köyden köye bile fark var bzm köyde market bişey Yok eşimin köyünde var aielsi hayvanla uğraşıyor  hayvan üstümuze çıkmıştı oğlumla çocuğumun benm travmamdi öküz gbi de bakmıştı eşimn babası olmaz bacım olmaz aynı evde hele hiç yirmi yaş büyük demesin kimse gayet de bu devirde küçük ben 26 da eğlendim ses edemiyordum halada birz öyleyim ayrı ev şart öncelik hadi köy hayatını geçtim de bilmeyen yapamaz herkese birşey begendiremzdin psikolojin bozulur eleştiren olur ettiğin ise kulp takan çok çıkar acemisi olunca 

0 oy
önce (110 puan) tarafından

Aşk gecıyor valahı sonra sorumluluk ilar baslıyor eşin olacak ınsan bıle basta cok iyiyken oda degşiyor hakkında hayırlısı olsun

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Kız kardeşimin istemediğim biriyle evlenmesini nasıl engelleyebilirim?
Kardeşinizin evlilik kararına doğrudan müdahale etmek yerine, endişelerinizi sakin ve yargılayıcı olmayan bir dille paylaşmanız en sağlıklı yoldur. Ona kendi yaşam tecrübelerinizden örnekler vererek, ekonomik ve sosyal uyumun uzun vadeli ilişkilerdeki önemini somut bir dille anlatmaya çalışın. Zorlayıcı bir tavır takınmak genellikle karşı tarafın inat etmesine yol açar; bunun yerine finansal sorumluluklar ve aile düzeni beklentileri üzerine açık bir diyalog kurmayı deneyin.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ailem istemediğim biriyle evlenmek istiyorsa nasıl bir yol izlemeliyim?
Aile üyeleriyle bu durumu konuşurken duygusal tepkiler yerine mantıksal gerekçelere odaklanmak önemlidir. Kardeşinizin sorumluluk alabileceği bir işi veya düzeni olup olmadığını araştırmasını isteyin ve bu süreci birlikte değerlendirin. Karşılıklı saygı çerçevesinde, karşı tarafın yaşam tarzının kardeşinizin gelecek planlarıyla ne kadar örtüştüğünü sorgulayan sorular sormasına yardımcı olun.
Kardeşimin evliliğinde yanlış karar verdiğini düşünüyorsam ne yapmalıyım?
Kardeşinizin hayatına dair duyduğunuz endişeleri, onu suçlamadan 'senin iyiliğin için kaygılanıyorum' yaklaşımıyla dile getirin. İletişim kopukluğu yaşamamak için kardeşinizin bu ilişkiye neden değer verdiğini anlamaya çalışın ve ardından kendi gerçekçi beklentilerinizi ifade edin. Bir karar vermeden önce, kişinin kendi ayakları üzerinde durabilme potansiyelini ve evlilik sonrası sorumlulukları alıp alamayacağını detaylıca düşünmesini teşvik edin.
Evlilik öncesi çiftler arasındaki uyumsuzluklar nasıl fark edilir?
Çiftler arasındaki uyumsuzluklar genellikle finansal durum, çalışma disiplini, aile yapısı ve gelecek hedeflerindeki belirgin farklarla ortaya çıkar. Özellikle sosyal ve ekonomik beklentilerin uyuşmaması, evlilik sürecinde çatışmaları artırabilir. Bir tarafın düzenli bir işinin olmaması ve aile desteğine bağımlı bir yaşam sürmesi, ileride yaşanabilecek geçim sıkıntılarının erken bir göstergesi olabilir.
Kardeşimle evlilik kararı hakkında nasıl sağlıklı konuşabilirim?
Kardeşinizle bu konuyu konuşurken 'sen' dili yerine 'ben' dili kullanarak, kendi deneyimlerinize dayanan gözlemlerinizi paylaşın. Örneğin, 'işsizlik ve ev üstüne ev kurmanın zorluklarını ben yaşadım, bu yüzden senin aynı zorlukları çekmeni istemiyorum' şeklinde bir yaklaşım sergileyin. Amacınızın onu kısıtlamak değil, olası zorlukları daha net görmesini sağlamak olduğunu vurgulayın ve kararı onun vermesine fırsat tanıyın.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
41 cevap 2,105 göst.
0 oy
29 cevap 1,281 göst.
13 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde Sena Ensar (77 puan) tarafından soruldu
0 oy
38 cevap 1,947 göst.
16 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
11 cevap 868 göst.
3 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu