Açıktan üniversite okumaya karar verdim, nasıl hazırlanırım?

0 oy
80 göst.
önce Diğer kategorisinde (16,299 puan) tarafından

Ve sınava nasıl hazırlandınız? 

2 Cevaplar

0 oy
önce (5,472 puan) tarafından

Ben çocuk gelişimi okudum açıktan ama ikinci üniversite kapsamında girdim. Üniversite sınavına girmeden. Derslerede zamanım olursa düzenli notlar çıkararak çalışıyordum. Yoksa çıkmış sorulara bakıyordum. 4 yıllık bitirdim şükür. Başlayınca bir şekilde bitiyor. 

önce (16,299 puan) tarafından

Günlük düzenli çalışma yaptın mı nasıl ilerledin? Benim önümde 1 sene var bır kaç temel matematik ve Türkçe hazırlık kitabı buldum ama önerin varsa lütfen söyler misin çok heyecanlıyım sen bide 4 yıllık diyince ne soracağımı şaşırdım :D 

Eğer üniversite sınavına gireceksen telegram indir orada gruplar oluyor bir sürü şimdiki sınavın adı ne bilmiyorum tyt ayt mi o gruplara girip kitap pdfleri bulabilirsin. Günlük düzenli çalışma yapabilirsen senin için çok iyi olur. YouTube da ders anlatım videoları da var onları da izle. Azda olsa hergün çalışmaya çalış. Az da olsa çalışmak hiç calismamaktan daha iyidir.

Evet sınava gireceğim Allah razı olsun bakıcam o gruplara 

Allah işini kolaylaştırsın 🤲

-Reklam-
0 oy

???????????? 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Açıktan üniversite okumaya nasıl karar veririm ve hangi bölümleri seçmeliyim?
Açıktan üniversite okumaya karar verirken öncelikle kariyer hedeflerinizi ve mevcut çalışma koşullarınızı değerlendirmeniz gerekir. İşletme, çocuk gelişimi, halkla ilişkiler ve adalet gibi bölümler iş imkanları açısından en çok tercih edilen alanlar arasındadır. Seçim yaparken ilgi alanlarınızın yanı sıra mezuniyet sonrası iş piyasasındaki talebi de göz önünde bulundurmak başarı şansınızı artıracaktır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Açıktan üniversite sınavlarına en verimli şekilde nasıl hazırlanabilirim?
Açıktan üniversite sınavlarına hazırlanırken ilk olarak düzenli bir çalışma programı oluşturmalı ve çıkmış sorulara odaklanmalısınız. Günlük en az 2 saatlik konu tekrarı ve ardından gelen soru çözümü, konuların kalıcı olmasını sağlar. Ayrıca online eğitim platformlarından faydalanarak zorlandığınız dersler için video destekli kaynaklardan yararlanmak öğrenme sürecinizi ciddi oranda hızlandıracaktır.
Açıköğretim sınavları için hangi kaynaklar ve çalışma yöntemleri tercih edilmeli?
Açıköğretim sınavlarında başarılı olmak için üniversitelerin kendi yayınladığı ders notları ve geçmiş yıl sınav soruları en temel kaynaklardır. İlk olarak ders kitaplarındaki özet kısımları bitirip ardından deneme sınavlarıyla kendinizi test etmeniz oldukça etkilidir. Disiplinli bir şekilde her ünite sonundaki testleri çözmek ve yanlış yaptığınız soruların doğrusunu öğrenmek sınav başarısı için kilit rol oynar.
Çalışan biri olarak açıköğretim sınavlarına hazırlanırken nelere dikkat etmeliyim?
Çalışırken açıköğretim okumak istiyorsanız en önemli nokta zaman yönetimi ve sürdürülebilir bir çalışma disiplinidir. Günlük rutinlerinize 1 saatlik kısa ve odaklanmış çalışma blokları eklemek, iş ve eğitim dengesini korumanıza yardımcı olur. Özellikle işe gidip gelirken sesli notları dinlemek veya molalarda kısa konu özetlerini okumak, sınav hazırlık sürecinizi çok daha verimli hale getirecektir.
Açıköğretim bölümleri mezunları için iş imkanları nelerdir?
Açıköğretim bölümleri mezunları, örgün öğretim diplomalarıyla aynı haklara sahiptir ve kamu ile özel sektörde geniş iş imkanlarına erişebilirler. Özellikle adalet, sosyal hizmetler ve işletme gibi bölümlerden mezun olanlar, hem KPSS ile devlet kurumlarına atanabilir hem de özel şirketlerin idari birimlerinde görev alabilirler. Diplomaların denkliği sayesinde mezuniyet sonrası kariyer basamaklarını tırmanmak tamamen sizin edindiğiniz yetkinliklere bağlıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 121 göst.
15 Eylül 2024 Diğer kategorisinde noluyokk (316 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 399 göst.
26 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde cnsn (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 557 göst.
25 Eylül 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (3,803 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 345 göst.
16 Eylül 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,077 soru

24,627,452 cevap

364,917 kullanıcı

...