Eşimin ailesiyle yaşadığım sorunlar psikolojimi nasıl korurum?

0 oy
273 göst.
önce Diğer kategorisinde (5,367 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.burada  anlatıyorum ya hani  eşimin yaptıklarını kaynanamdan ayrı çektiğimden.bugün sabah eşimle tekrar tartıştık.sebebi kuaförden randevum vardı.akşam tamam gideriz çocuklarla dedi sabah babası arayınca götürmedi bizi.neyse haliyle gün boyu sinirliydim.aşağıya indiğimde kaynanamla ayak üstü konuştuk.ilkin bana dedi sen sabah çarşıyamı gidecektin diye,

Niye bana bırakmadın çocukları gider gelirdin dedi.oğlun bırakmadı dedim.biliyorsunuz kaynanam oğluna tövbe haşa tapar resmen.verme kızım kendi paranı sakla harçlığını dedi.meğersem günler öncesinden kocası olacak kişi dövmüş kadını.seni öldürürüm demiş.ayyaş alkolik kadını öldürse haberimiz olmayacakmış.karşımda ağladı,günlerdir eziyet ediyormuş.neden bize haber vermedin dedim.ben yukarıda olduğum için ses gelmiyor bizim eve.oğluna söylemiş sonradan.o da ses etmemiş.anlamıyorum bi insan nasıl göz göre göre annesinin acı çekmesine izin verir.istediği kadar babası olsun.bende ağladım sonra.oğlunda git gide babasına benziyor ondan bir farkı yok dedim.kaynanamı eşi dövdüğü günde eşim eve gece 3 de geldi alkollü şekilde.

Cidden benim bu insanların arasında sağlam bi psikolojiyle durmam imkansız.

4 Cevaplar

0 oy
önce (9,411 puan) tarafından

Alkol boşuna haram değil. Her türlü kötülüğü, huzursuzluğu beraberinde getiriyor. İçen adam herşeyi de yapar.

önce (9,411 puan) tarafından

Kafam güzel döveyim değil. Ne yaptıklarının farkında değiller. 

önce (9,346 puan) tarafından

Yok bacim oyle birsey değil herseyin farkindasin  herseyi biliyorlar emin ol ben hatirlamiyorum dediklerine inanma

önce (5,367 puan) tarafından

Bende bilmiyorum artık bu bütün ayyaşlar bizemi denk gelmiş hep.ama şunun farkındayım.alkol insanın içindeki kötülüğü çıkarıyor  ortaya.adam sinşr hastası zaten ayıkken kendini tutuyorsa alkollüyken tutmuyor.cesaret geliyor birden.kayınbabsm beni daha önceden alköyken evden kovdu demediğini bırakmadı.ha ama ayıkken onu yapmaya bi tarafı yemezdi.

Birde bazı insanlar içiyorsa edebiyle içiyor.bu adamın artık adı çıkmış.içerken asla durmuyor bayılacak kadar içiyor.

önce (9,346 puan) tarafından
+1

Birgun el birligi ile siz dövün onu bak nasil akillaniyor birdaha eli kalkarmi 

Geçen kocamı dövdüm şimdi sıra ona geldi.

-Reklam-
0 oy
önce (159 puan) tarafından

Benim panik atagım oluştu bu yaşta tetikte olmak yoğun stresten sende ilerde hasta olursun böyle fırsatıno buldun mu ayrılabiliyorsan ayrılman lazım

Çocuğum yokken ayrılmak istedim engel oldular.şimd ise 2 çocuğum oldu.ailem arkamda ddurmuyoryoksa çoktan topuklarına kıçıma vurup kaçmıştım

önce (159 puan) tarafından

İnşallah allah bir yol gösterir kurtulursun kardeşim

Amin canım inşallah

0 oy
önce (816 puan) tarafından

Benım kayınpederım aynı sekılde gece 12 zıl zurna sarhoş geldı eylül ayıydı sonra kaynanamı dövmek ve oldurme tehditleri ıle kaynanam evime cıktı yukarı kapıyı kitledin kayınpeder 3 el stes attı havaya bende polisi aradım o geceyi karakolda bitirdik mahkemeye cıktı para cezası verildi 

O gun bugundur içmiyor kadınada karışmıyor cunku en az 10 motor kac araba polis gelmıstı 

Bana bıraksalar onu şikayet eder bütün köyede rezil ederim ama kaynanam arkamda durmaz.şikayetçi değilim der çekilir.oğlu gözünü korkutsa o b@ku yiyebilirmi.herkes alışmış sağır dilsizi oynamaya 

0 oy
önce (1,752 puan) tarafından

Ah canım benim balgelin Yağmur 🌸Neler yaptilarsada sana cok merhametlisin. Rabbim eşini doğru yola cevirsin inşallah 

Amin Tuğbacım teşekkür ederim🌺düzelirmi o yola girermi bilmiyorum.günden güne daha kötü oluyoruz.kendi annesi bile gelip bana kötülüyor 

İnşallah düzelir yoksa benden geriye sadece delirmiş ben kalacak.

önce (1,752 puan) tarafından

Allah yardımcin olsun canim benim 🌸 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Toksik aile üyeleriyle aynı evde yaşarken psikolojimi nasıl koruyabilirim?
Toksik aile dinamikleriyle başa çıkmak için öncelikle duygusal sınırlarınızı net bir şekilde belirlemeli ve kendinize ait bir alan yaratmalısınız. Profesyonel bir psikolojik destek alarak yaşadığınız stresin üzerinizdeki etkilerini azaltabilir, bireysel sınırlarınızı korumayı öğrenebilir ve bağımsız bir yaşam planı geliştirmeye odaklanarak ruh sağlığınızı güvence altına alabilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin ailesindeki şiddet olaylarına karşı ne yapmalıyım?
Aile içi şiddet durumunda öncelikle şiddet mağdurunun güvenliğini sağlamak için 112 Acil Çağrı Merkezi'ni veya ALO 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayarak profesyonel yardım almalısınız. Şiddetin devam ettiği durumlarda sessiz kalmak tehlikeli sonuçlar doğurabileceğinden, yasal haklarınızı öğrenmek ve bir şiddet önleme ve izleme merkezinden (ŞÖNİM) destek talep etmek kritik bir adımdır.
Alkol bağımlılığı olan eşle ve baskıcı kayınvalideyle nasıl başa çıkılır?
Alkol bağımlılığı ve sağlıksız aile ilişkileriyle mücadele ederken, partnerinizin davranışlarını değiştiremeyeceğinizi kabullenip kendi iyiliğinize odaklanmanız gerekir. Bu tür durumlarda uzman bir aile terapistiyle görüşerek ilişki dinamiklerini değerlendirebilir, kişisel sınırlarınızı güçlendirebilir ve kendinizi bu toksik döngüden korumak için gerekli olan öz-bakım stratejilerini uygulamaya koyabilirsiniz.
Eşimin ailesiyle olan sorunlar beni nasıl etkiler?
Aile içi çatışmalar ve sürekli maruz kalınan toksik davranışlar, kişide kronik stres, anksiyete, depresyon ve tükenmişlik sendromuna yol açabilmektedir. Bu durum uzun vadede bireyin karar verme yetisini, fiziksel sağlığını ve genel yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilediğinden, profesyonel bir destekle duygusal izolasyon sağlamak ve psikolojik dayanıklılığı artırmak büyük önem taşır.
Evlilikte huzursuzluk ve aile baskısı durumunda destek nereden alınır?
Evlilik ve aile içi huzursuzluk durumlarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı sosyal hizmet merkezlerinden, belediyelerin ücretsiz psikolojik destek birimlerinden veya özel aile danışmanlarından profesyonel yardım alabilirsiniz. Ayrıca şiddet içeren durumlarda KADES uygulamasını kullanarak emniyet birimlerine anında ulaşabilir ve koruma talep edebilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
18 cevap 1,078 göst.
4 Ocak 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 1,141 göst.
23 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Isteoylesine (375 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,509,789 soru

24,635,818 cevap

365,460 kullanıcı

...