21 günlük bebeğimde Sab Simplex gaz damlasını nasıl kullanırım?

0 oy
46 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,272 puan) tarafından

21 günlük bebeğim için aldım. Eczacıya kullanımını sormamış eşim. 10 damla tek doz şeklinde yazıyor kullanma talimatında. Bu damladan kullanıp fayda gören var mı? Damla sizce nasıl ve bebeğinize kullanıyorsanız kaç damla şeklinde 

3 Cevaplar

0 oy
önce (13,961 puan) tarafından

sabah akşam 15er damladan toplam 30 damla olarak kullandım

doktorum bu şekilde kullanımı önermişti

-Reklam-
0 oy
önce (9 puan) tarafından

1 ay kullandim 5 saatte bir 7 damla önermişti doktor çok bı verim alamadım ben bıraktım 

0 oy
önce (42,203 puan) tarafından

Ben o damlayı asla bulamadım gezmedigim eczane kalmadı sabah akşam 10 damla şeklinde kullanıyordum ben ama başka gaz damlası sonrasında damladan verim alamadik surubuna geçtik onun faydasını görmüştüm 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

21 günlük bebeğimde Sab Simplex gaz damlasını nasıl kullanmalıyım?
Sab Simplex gaz damlasını 21 günlük bebeğinizde kullanırken mutlaka doktorunuzun önerdiği dozajı takip etmelisiniz. Genellikle her beslenme öncesinde veya sırasında doğrudan bebeğin ağzına ya da bir miktar anne sütüne karıştırılarak verilir. Ancak her bebek farklı olduğu için prospektüste yazan genel dozaj yerine, yenidoğan bebeğiniz için en doğru miktarı belirlemesi adına çocuk doktorunuza danışmanız en güvenli yoldur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Sab Simplex damla bebeklerde gaz sancısına ne kadar sürede etki eder?
Sab Simplex damla, içeriğindeki simetikon sayesinde mide ve bağırsaklardaki gaz kabarcıklarını parçalayarak etkisini kısa sürede gösterir. Kullanımdan sonraki 15 ila 30 dakika içerisinde bebeğin gaz çıkarmasının kolaylaştığı gözlemlenebilir. Ancak bu etkinin kalıcı olması ve bebeğinizin rahatlaması için ilacın düzenli kullanımı ve doktorunuzun belirlediği doz aralıklarına sadık kalınması büyük önem taşır.
Bebeklerde Sab Simplex gaz damlası günde kaç defa verilebilir?
Sab Simplex gaz damlasının günlük kullanım sıklığı bebeğin beslenme düzenine göre belirlenir. Genellikle günde en fazla 4-6 doz olacak şekilde her öğünde kullanılması önerilse de, toplam günlük dozu aşmamak şarttır. Bebeğinizin yaşı ve kilosu kullanım sıklığını etkileyeceğinden, eczacınızın veya doktorunuzun belirttiği günlük toplam doz sınırını asla geçmemeniz gerekmektedir.
Yenidoğan bebeklerde gaz damlası kullanırken nelere dikkat edilmelidir?
Yenidoğan bebeklerde gaz damlası kullanırken en önemli kural, dozaj konusunda doktorunuzun talimatlarına uymaktır. Damlayı vermeden önce şişeyi mutlaka çalkalamalı ve bebeğinizin yutkunma refleksini gözlemleyerek uygulamalısınız. Ayrıca damla kullanımıyla eş zamanlı olarak bebeğinize gaz masajı yapmak ve beslenme sonrası dik pozisyonda tutarak gazını çıkarmasına yardımcı olmak tedavinin etkinliğini artıracaktır.
Sab Simplex damla kullanan anneler nelere dikkat etmeli?
Sab Simplex kullanan anneler, ilacın bebekte yarattığı etkileri günlük olarak takip etmelidir. Eğer bebeğinizde damla sonrası aşırı huzursuzluk, döküntü veya farklı bir yan etki gözlemlerseniz kullanımı durdurup vakit kaybetmeden bir çocuk hekimine başvurmalısınız. Ayrıca gaz damlalarının tek başına mucizevi bir çözüm olmadığını, bebeğin beslenme tekniği ve annenin beslenmesinin de gaz sancıları üzerinde etkili olduğunu unutmamalısınız.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 876 göst.
23 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Sevimli7472 (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 386 göst.
6 Şubat 2024 Diğer kategorisinde NM 2018 (1,096 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 392 göst.
12 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Halime tonka (185 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 625 göst.