Eşimle sürekli tartışmaktan duygularımın öldüğünü mü hissediyorum?

0 oy
113 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,830 puan) tarafından

Son zamanlarda eşimle sorunlarimiz oluyor ,surekli bir tartisma halindeyiz yada birbirimize laf sokma. Ben artik nasil hissettigimi bilmiyorum duygularim ölmüş gibi ,bugun disari ciktik fln ama cocuk uzerinden hep konuşma oldu sanki aramjza mesafe girmis gibiydi onada. Soykedim cok soguksun dedim hatta baska birimi var dedim sadecw aglamak istiyorum  gülemiyorum nedir bu ya birikmişlik mi kirginlik mi ,son zamanlarda cok kirdi beni istemedigim seyleri yapti hep belki de bu yuzden artik eskisi gibi olamiyorum suan bile sebepsiz agliyorum🥹icim cok doluu

3 Cevaplar

+1 oy
önce (1,036 puan) tarafından

Eş ilgisiz olunca kadında kendini bırakıyor yani bende böyleydim hep çabalardım istediğim olsun ilgilensin ailemden uzakta yaşıyorum kimse yok bende çok bunalımlara girdim ama eşimden artık beklentilerimi kesince gerçekten kafamı toparladım kendi kendime iyi geldim zor oluyor qma akışına bırqkmak lazım

önce (1,830 puan) tarafından

Evet :( ilgi cok onemli evlilikte onceden eve gelmesini heyecanla beklerdim simdi o gelmeden yataga girip uyiyorum:(( ama bunu o yapti duzelirmi blmiyorum naomam gerektginide blmiyorum defalarca konustum anlamiyor

önce (1,036 puan) tarafından
+1

Ne yaparsan yap anlamazlar bak sana tecrübemle konuşuyorum okadar ağladım okadar yıprattımki kendimi şimdi ne yapıyorum o yokmuş gibi davranıyorum arada kahveye giderdi çok kızardım tartışırdım şimdi tabii gidebilirsin diyorum eve geliyor açmısın nasılsın sorup hoop onun bana yaptığı gibi kendi kabuğuma çekiliyorum oğlumu uyutup çayımı çekirdeğimi sigaramı alıp film yadq belgesel açıp izliyorum şimdi o benim peşimde koşuyor beraber izleyelim yada gel benim odamda izle yanımda ol diyor başlarda benimle izlemeye gelince uykum geldi deyip gidiyordum yada odasına gitmiyordum rahatım burda diyordum şimdi o benden ilgi bekliyor sıkıldığı muhabbetime hasret bıraktım şimdi gelip muhabbet ediyor yok sayacaksın kendine vakit ayıracaksın sende onu ilgisiz bırakacaksın ozaman gör bak nasıl anlıyor değerini

-Reklam-
0 oy
önce (64,782 puan) tarafından

istemedigin sey ne mesela telafisi olmayacak birşey mi birazda kendini toparla mervis çok üstüne gidiyorsan bunaliyordur

Bilmiyorum ikbos ama cok mutsuz keyifsiz hissediyorum ,sisarda cok fazla vakit geciriyor arkadaslariyla bu beni cok yipratti 

insan eşinden gulmeyince.normal hayatina da yansiyor haliyle evde cocuk varken erkeklerin sürekli disarda takilmasini anlamiyorum ben zaten

Evet az once annemler burfaydi normal davrandim rol yaptim yani onlar gitti ben aglamaya basladim bilmiyorum niye boyle hissettgimi ama iyi olmadigim kesin

inşallah duzelir evde dualar ac surekli dinle

İnsallah ikbos bu hal beni bezdirdi hayattan tad almiyorum resmen

0 oy
önce (1,776 puan) tarafından

• Merve hiç aglama kuzum. Kendini yiprattiginla kalırsın. Güzel güzel konuş. Birazda bu mutsuzlugun çocukların Cok küçük ondan kaynaklı. Çok yıpranıyorsun ve gerekli ilgiyi göremeyince üzülüyorsun. Kendine vakit ayiramiyorsun. İşte burda eşinin desteği çok önemli. O desteği göremediğin için duyguların karışık. Allah yardımcın olsun. Hergun 1 cuma suresi okumaya gayret göster 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimle sürekli tartışmak duygularımın ölmesine neden olur mu?
Sürekli tartışma hali ve çözülemeyen çatışmalar, zamanla duygusal tükenmişliğe ve eşe karşı yabancılaşmaya yol açabilir. Bu durum genellikle duyguların ölmesi değil, uzun süreli kırgınlıklar, birikmiş öfke ve hayal kırıklıklarının yarattığı bir savunma mekanizmasıdır. Zihinsel olarak kendinizi korumaya aldığınızda hissizlik veya duygusal kopukluk yaşamanız oldukça olağan bir tepkidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte duygusal kopukluk ve soğukluk hissi nasıl geçer?
Evlilikte yaşanan duygusal kopukluğu aşmak için ilk adım, suçlayıcı bir dil kullanmadan kendi duygularınızı 'ben dili' ile eşinize ifade etmektir. Tartışmaların sadece çocuk üzerinden yürütülmesi yerine, baş başa vakit geçirmeye çalışmak ve beklentilerinizi net bir şekilde paylaşmak önemlidir. Eğer bu süreçte çok fazla kırgınlık biriktiyse, dışarıdan profesyonel bir destek almak iletişim kanallarını yeniden açmanıza yardımcı olabilir.
Sürekli tartışmaktan dolayı eşime karşı neden soğudum?
Eşinize karşı soğuma hissiniz, yaşadığınız yoğun tartışmaların ve karşılanmayan duygusal ihtiyaçların birikmiş bir sonucudur. Tartışmaların sıklığı, güven duygusunu zedeleyebilir ve partnerinize karşı duvar örmenize neden olabilir. İçinizdeki bu boşluk hissi, aslında biriken kırgınlıkların dışa vurumu ve artık bu tartışmalarla başa çıkamayacağınızı hissetmenizin bir yansımasıdır.
Eşimle aramdaki mesafe ve duygusal kopukluk belirtileri nelerdir?
Duygusal kopukluk belirtileri arasında, partnerinizle sadece zorunlu konularda (çocuk, ev işi vb.) konuşmak, beraberken bile yalnız hissetmek ve eşinizin yanında gülümseyememek en yaygın olanlarıdır. Ayrıca, eşinize karşı tahammülün azalması, sürekli bir eleştirel tutum içinde olmak veya yoğun bir hüzün/ağlama isteği, ilişkinizde bir mesafe oluştuğunun önemli göstergeleridir.
İlişkideki kırgınlıklar nasıl telafi edilebilir?
Kırgınlıkları telafi etmek için öncelikle yaşanan sorunların dürüstçe konuşulması ve partnerlerin hatalarını kabul etmesi gerekir. Biriken duygusal yükü boşaltmak adına, suçlamalardan uzak durarak sadece kendi hissettiklerinize odaklandığınız bir konuşma ortamı yaratın. Küçük de olsa pozitif paylaşımlar yapmak ve birbirinizin duygusal ihtiyaçlarını dinlemek, zamanla aranızdaki buzların erimesine katkı sağlayabilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+2 oy
29 cevap 1,395 göst.
16 Eylül 2025 Diğer kategorisinde curious (1,185 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 504 göst.
16 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Yasmengungor (2,505 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 209 göst.
0 oy
9 cevap 425 göst.

Kategoriler