Misafirler için hazırladığım yemek menüsü yeterli mi?

+1 oy
257 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (852 puan) tarafından

Merhaba kızlar, dayım İzmir'de yaşıyor. Yılda bir kere memlekete geliyor. Her geldiğinde de zamanın çoğunu annemlerde geçiriyor. Onu ve ailemi yemeğe davet etmek istiyorum. Sizce menüm nasıl olmuş?

Lahmacun

Kuru fasulye tavuklu pilav ( dayım çok sever)

Yeşil salata 

Mehir ( buraya özgü soğuk bir çorba)

İçli köfte 

Tatlı olarak soğuk baklava ve dondurma

Yeterli mi sizce? Ekstra birşeyler daha mı eklesem bilemedim

-

3 Cevaplar

+2 oy
(6,143 puan) tarafından

Fazla fazla yeter. Mehir ben de çok severim geçen arkadaşım kazanla getirmiş maşallah 🥲❤️

(852 puan) tarafından
+1

Sıcak havalarda çok güzel oluyor 

-Reklam-
+2 oy
(45,542 puan) tarafından

Soğuk baklava dondurma olmaz sanki canım normal baklava dondurma güzel gidiyor ama birlikte diğerleri güzel ellerine sağlık 

(852 puan) tarafından

Yaa aslında haklısın olmadı dondurma koymam. Ama soğuk baklavayı güzel yaparım hünerlerimi dayıma göstermeliyim 😄😄

(45,542 puan) tarafından
+1

Bende denemek istiyorum ama malzemeler ziyan olur diye vazgeçiyorum hazır yufkayla mi yapıyorsun 

(852 puan) tarafından
+1

Evet hazır yufkadan yapıyorum çok güzel oluyor. Bence denemelisin canım sadece şerbet miktarı ve şeker oranına dikkat et. Onun haricinde risk yok zaten 

(45,542 puan) tarafından

Tarifin varsa alırım canım 

(852 puan) tarafından

Nefis yemek tariflerindeki tarifi uyguluyorum canım sadece ben ve eşim tatlı sevmedigimiz için ölçünün yarısı kadar şeker ekliyorum. Şerbetini de hamur olmasın çıtır kalsın diye bir su bardağı eksilterek yapıyorum

+1 oy
(2,344 puan) tarafından

Yeterli canim maşallah Allah bereket versin. Önemli olan tatlı dil Güler yüz gerisi de Allah ne verdiyse ikram olur 

(852 puan) tarafından
+1

Kesinlikle haklısın canım 🩷 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Misafir için hazırladığım yemek menüsü yeterli olur mu?
Hazırladığınız menü içerik olarak oldukça doyurucu ve zengin bir çeşitliliğe sahip. Lahmacun, içli köfte ve kuru fasulye-pilav gibi ağır ve ana yemek niteliğinde olan seçeneklerin bir arada olması misafirleriniz için oldukça tatmin edicidir. Ancak menüdeki karbonhidrat ağırlığını dengelemek adına yeşil salatayı büyük bir kase yerine porsiyonluk tabaklarda servis edebilir veya yanına hafif bir yoğurtlu meze ekleyebilirsiniz.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Kalabalık akşam yemeği menüsü nasıl dengelenir?
Kalabalık bir davet menüsünü dengelerken ana yemeğin yanına mutlaka hafif yan lezzetler eklemeye özen gösterin. Sizin menünüzde lahmacun ve içli köfte gibi hamur işi yoğunluklu başlangıçlar olduğu için pilavın yanına başka bir nişastalı ürün eklemek yerine, sindirimi kolaylaştıracak turşu, bol yeşillikli bir çoban salata veya sirkeli bir meze tercih etmek çok daha doğru bir tercih olacaktır.
Misafirlere ikram edilecek tatlı seçimi nasıl olmalı?
Misafirler için tercih edilen soğuk baklava, ağır yemeklerin ardından ferahlatıcı bir dondurma ile eşleştirildiğinde oldukça ideal bir final oluşturur. Soğuk baklava, şerbetli tatlılar arasında daha hafif bir seçenek olarak kabul edilir ve özellikle yaz aylarında veya sıcak günlerde dondurma ile servis edildiğinde misafirlerin büyük beğenisini kazanır.
Davet sofrasında ana yemek tercihi nasıl yapılmalı?
Davet sofralarında ana yemek tercihi yaparken misafirlerin damak zevkini ön planda tutmak en önemli kuraldır. Kuru fasulye ve pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez bir ikilisi olarak hem ev sıcaklığını yansıtır hem de misafirlerin kendilerini özel hissetmelerini sağlar. Bu klasik menüye eşlik eden yerel bir çorba çeşidi ise sofraya ev yapımı ve özgün bir dokunuş katarak menünün kalitesini artırır.
Yemek menüsü hazırlarken nelere dikkat etmeliyim?
Yemek menüsü hazırlarken çeşitlilik kadar lezzetlerin birbiriyle uyumuna ve sunumun pratikliğine dikkat etmek gerekir. Özellikle çok fazla el oyalayıcı veya fırın gerektiren yemeği aynı anda hazırlamak yerine, önceden hazırlanabilen soğuk mehir gibi çorbalar veya önceden yapılıp kızartılacak içli köfteler zaman yönetimini kolaylaştırır. Menünüzdeki lezzetlerin birbirini tamamlaması ve sunumun ferah olması davetin başarısını doğrudan etkiler.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 367 göst.
2 Temmuz 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Buket masal (4,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 693 göst.
11 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Selma (25 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 288 göst.
+1 oy
12 cevap 682 göst.

Kategoriler

1,513,851 soru

24,688,445 cevap

368,191 kullanıcı

...