Dünya hayatının geçiciliği ve imtihan dünyası hakkında

+1 oy
508 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (18 puan) tarafından

Herşey imtihan Allah herkesi görüyor biliyor insanlar yavaş yavaş ölüyorlar ve böyle gelmiş böyle gitmiyor Allah dünyayi bir sallıyor bir anda bir deprem bir anda bir sel bir anda bir hastalık çikiyor bu yüzden Allah'tan başka kimsemiz yok kul kulu bişey zannetmemeli Herşeyin bir hesabı vardır sadaka çok önemlidir dünya yalandan ibaret 

6 Cevaplar

+1 oy
önce (706 puan) tarafından

Böyle düşünemiyorum malesef hiçbir zaman :) hayatımdan keyif almak, her bir saniyesini iyi değerlendirmek benim için çok önemli

önce (18 puan) tarafından

Ama bu hayat bitecek elbet üzülmeye düşünmeye asla değmez 

önce (706 puan) tarafından
+1

Film bitecek nasılsa diye film de izlemeyelim.  Nasılsa acıkacağız diye yemek de yemeyelim. Akşam nasılsa tekrar yapacağız diye yatağımızı da toplamayalım. Her şeyin bir sonu var. Her şey insana dair. Üzülmek de, gülmek de, ağlamak da hatta sevinçten ağlamak da, hata yapmak da, yeniden başlamak da... Her şey...

önce (13,521 puan) tarafından

Bence hayattan kopmaktan değilde anı yaşamayı geçmişe takılıp sürekli üzülmemeyi  kastediyor post sahibi ben öyle anladım

Evet dogru

-Reklam-
0 oy
önce (9,397 puan) tarafından

Dünya yalan diye dünyaya kuselim mi zaten sadaka olsun veriliyor sen sürekli öteki dünyayı düşünerek yaşayamazsın 

Öyle yaşarsan günahların az olur herşey boştur 

Ah canım sen simdi günahsız sanıyorsun kendini😂😂 peygamber hariç herkes hesap verecek bir iğnenin bile hesabı varken kendinden bu kadar emin olmak🤷

Asla günahsız saymıyorum ama agır günahlarım yok yani allah bilir

Cennete hosgeldiniz diyorsunuz yani ne demişler böbürlenme padişahım senden büyük Allah var😉

0 oy
önce (1,159 puan) tarafından

Carpe diem/anı yaşa. Ben anda kalıyorum.  

0 oy
önce (20,001 puan) tarafından

Tamam sen öyle yaşa. Bu dünyadan tamamen vazgeçemezsin imtihanı akışta vermek önemli olan. Allah dünyevi zevkleri helal dairede kafi olarak sunmuş, ticaret yapan, eşleriyle şakalaşan, tebaasıyla istişare eden bir peygamberi önder olarak göndermiş. Peygamber dahi elini eteğini çekip bu dünya boş dememiş. Biz beşeri, kul nefsine galebe çalıp her iki tarafı da ayakta tutmakla mükellef. Yoksa siz eşiniz evladınız bu dünya zaten zorken daha da zorlaşır. 

Evet doğru ama ölüyoruz yani ölüm çok acı bişey herşeyi bitiren şey dünyada amellerimizi bize gösterecek tek gerçek ölümdür

önce (20,001 puan) tarafından

Aksini yazmadım ölüyoruz diye yaşamayacak değiliz. 

0 oy
önce (1,932 puan) tarafından

Negatif enerji aldım bu postan hatırlattığın için teşekkürler ama rabbimin kanunu bu mutlaka birgun olecegiz herseyin bi sebebi var kimi depremden kimi hastalıktan 

Evet çok üzücü hayat bize resmen ölümde var unutmayın diye mesaj veriyor 

0 oy
önce (492 puan) tarafından

Seni anlıyorum canım yakın zamanda kaynanan vefat etti belki de ondan etkilendin. haklısın da insanız sonuçta o an ölümü unutmak ve hayatı yaşamak fıtratımizda var

Aniden öldü bayrama hazırlık yapıyordu ama öldü gitti aniden ve iyi bir kadın değildi arkasından konuşmak gibi olmasın hani derler ya kötüler ölmez oda öldü benim Babannem çok kötüydü 90lı yaşlarda öldü dedemde öyle bende kaynansm ölmez baya yaşar sanıyordum ama öldü sürekli nefesi kesilirdi astımdan dolayı insan üzülüyor ve şaşırıyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Dünya hayatının geçiciliği ve imtihan dünyası kavramı ne anlama gelir?
Dünya hayatının geçiciliği, Kur'an'da yer alan ayetlerle dünyanın bir oyun ve eğlenceden ibaret olduğu, asıl yurdun ahiret olduğu gerçeğini ifade eder. İmtihan dünyası ise insanın bu hayatta karşılaştığı zorluklar, doğal afetler veya hastalıklar karşısında sabır ve tevekkül göstererek Allah'a olan bağlılığını koruması süreci olarak tanımlanır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Zorluklar ve doğal afetler karşısında tevekkül etmek nasıl olmalıdır?
Zorluklar ve doğal afetler karşısında tevekkül etmek, öncelikle tedbirleri alıp sonrasında sonucu Allah'tan beklemek anlamına gelir. İslam inancına göre her olayın bir sebebi vardır ve yaşanan her sıkıntı, kulun manevi olgunluğa ulaşması için bir sınav vesilesi olarak görülür; bu durum Allah'a olan güveni artırır.
İslam'da sadaka vermenin manevi önemi ve faydaları nelerdir?
İslam'da sadaka, sadece bir mal yardımı değil, aynı zamanda manevi bir temizlenme ve şükür aracıdır. Hadis-i şeriflerde sadakanın kaza ve belaları önlediği, kalbi dünyevi hırslardan arındırdığı ve Allah katında kulun derecesini yükselttiği vurgulanır; bu nedenle darda olan birine yardım etmek kulun üzerindeki ilahi korumayı artırır.
Dünya hayatındaki imtihanlar neden zorluklarla dolu olabilir?
Dünya hayatındaki imtihanlar, insanın gerçek kapasitesini ortaya çıkarmak ve manevi derecesini belirlemek için çeşitli zorluklarla çevrilmiştir. Hastalıklar, kıtlıklar veya doğal felaketler, insanın acziyetini anlayıp Allah'a yönelmesi için birer hatırlatıcı olarak işlev görür; böylece insan dünya malına olan bağlılığını azaltarak asıl hedefi olan ahirete yönelir.
Dünya hayatının yalan ve geçici olduğu nasıl idrak edilir?
Dünya hayatının yalan ve geçici olduğunu idrak etmek, ölüm gerçeğini her an hatırlayarak ve dünyaya aşırı değer vermemekle mümkündür. İnsanlar yavaş yavaş ölüme yaklaştıklarını ve dünyadaki her şeyin bir gün sona ereceğini fark ettiklerinde, asıl olanın geçici zevkler değil, Allah'ın rızasını kazanmak olduğunu anlarlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 336 göst.
8 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 888 göst.
2 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 888 göst.
1 Aralık 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 1,363 göst.