Boşanma sürecinde çocuk velayeti ve uzaklaştırma ne yapmalıyım?

0 oy
654 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,600 puan) tarafından

Bugün boşanma dilekçesi e devlete düşmüş o görünce akşam bize geldi ben kapıyı acmadik annesi bacısı falan geldiler yalvardı yakardı ama ben istemedigimi söyledim kalkıp gittiler benim üvey abikerim var 2 tane ona gitmiler onlarla geldiler ben yine görüşmek istemedim annem kaynanam benim teyzem oluyor bibirleri laf soylemey başlayınca ben jandarmayı aradım onlar gelene kadar bunlar gitti kızimi istiyor bende vermem deyince kavga çıktı buralar karıştı millet toplandı iyice rezil etti beni ne yapacağım bilmiyorum uzaklaştırma aldım ama bu yine dinlemz dua edin kizlar seviyorum ayrılmam diyor eğer kızı verirsen anlasmaliya çekerim diyor bunuda ben kabul etmiyorum kizim zaten jandarmanın yanında bile yanına gitmedi okadar çok ağladı kızım için de ne yapabilirim herşeyin farkinda

12 Cevaplar

0 oy
önce (5,266 puan) tarafından

Bu süreçte biraz sabırlı ve güçlü olmak zorundasın canim dik duracaksın allahın izniyle atlatırsın rabbim kolaylık versin sana 

önce (3,600 puan) tarafından

Her ağızdan bı ses çıkıyor kimi egleniyor kimi uzuluyor ama ben ne yapacgimi bilmiyorum yaşadıklarımı görünce bisanmak istiyorum ama idare etsemiudim duzelirmiydi diye düşünüyorum 

Boşanma sorununuz nedir canım özel degilse

2 evliliğimiz şiddet küfür psikolajik şiddet aşırı derecede kiskanclik bu kiskanclikla birlikte namusuma kadar laf soylemsi geçmişi sürekli başıma kakma herşey var 

Ama beyefendi ben bişey yapmadım seviyorum diye beni yakan çıkarmaya çalışıyor 

Annesi bile şimdi bile yalan soyluyor eve erkek aldi diye 

Benimde 2. Evliliğin esim ayni anlattığınız gibiydi 9 sene olduk artık alıştık birbirimize 2. Evlilikler biraz zor oluyor aslında 

-Reklam-
0 oy
önce (13,328 puan) tarafından

Boşanırken bu çocukları kıymete biniyor sanki bakabilecekler hey allahım ya. Vercek anasına bakacak işe gitmeyip oturup evinde öocuk bakacaksa amenna. Allah sabır versin hakkında hayırlısı olsun

Anası bakacak bu çalışıyor bakmaz kızım ser sefil olacak zaten gidince badem gizlu olur yanindayken değer vermzler

önce (8,913 puan) tarafından

Hangi baba yapar onu . Anasına baktırcak sonra gidip biriyle evlenecek ona baktırmaya çalışacak tabi evlendiği kişi büyük ihtimalle istemicek

önce (13,328 puan) tarafından

Ya işte diyorum ya sırf annenin canını acıtmak için. Boşanma meselesi oldu mı hemen ver çocuğu sen çek git oldu canım ya ağaç kavuğundan çıktı öocuk sanki bakabilecekler gibi istemeleri yokmu 

Benim teyze oğlu öyle yaptı çünkü artistik yaptı çocuklarıma bakarım vermem dedi 2 çocuk teyzeme kaldı sonra evlendi evlendiği kişi bakmadı . Ama umurunda olmadı teyze oğlum hayatını yaşadı yeni karısıyla olan 2 çocuğa oldu . 2side ergenliğe girdi aşırı derecede kuşak çatışması yaşıyorlar teyzemle 

Bununda 3 erkek çocuğu var benimle ortak bı kziim var 

Beni öldürse kızımı onun eline vermem inşallah mahkemede öyle bı hata yapmaz 

0 oy
önce (1,830 puan) tarafından

Zor bir süreç dik dur devlet zaten kızını maddi imkan ve yaştan dolayı sana verme taraftarı olur gerekirse pedogog eşliğinde görüşülür korkma

Kızımın psikolojisi bozulacak daha çok küçük biran önce bitip gitsin istiyorum doğru bı kararmi verdim pişman olurmuyum bilmiyorim

0 oy
önce (482 puan) tarafından

Her boku yapıp evliliğin içinden geçip daha bir de çocuk istiyorlar oda blof baktı gelmiyorsun çocukla seni kullanmaya çalışıyor dimdik dur Allah yardımcın olsun bak bende evi dağıttım bir mobilya kaldı yurt dışına gidecek iki gündür evde muhattap dahi olmuyorum cocuklairmi alıp kayınvalideme gidicem oradan anneme sonra kendime yeniden bir ev tutucam tabi en büyük şansım onun ailesinin benim arkamda olmasi

Ben o evden bişey almadım sadece çocuk kiyafelerini aldım hiç biseyini istemedim 

Çocuğu ben geri döneyim diye istiyor zaten yoksa kızı istediğinden değil zaten bakamaz 

Bide sinir olduğum sey anası kızı sana bırakmam diye bağırıyor sen kimsin de benim kızımı Alcan 

Senin içinde hakkind ne hayirlisiysa o olsun canım 

önce (482 puan) tarafından

Sonuçta insan var insan var benimkiler de kızım sen buraya gel geldiğinde de telefondan onu engelle o çocukların yüzünü bile hak etmiyor bundan sonra onları göremeyecek babası öyle söylüyor yüzüne de söyledi bunu yanımda sen o çocukları hak etmiyorsun görmeyeceksin onları dedi bunu söyleyen de benim kayınvalidemle kayınbabam

0 oy
önce (9,399 puan) tarafından

Boyle böyle gerçeğe alışacak inanki 3 sene sonra diyeceksin iyiki gitmis 

İnşallah canım 

0 oy
önce (10,466 puan) tarafından

Şiddet küfür kıskançlık varsa düzelmez hiç acaba deme bacım üstüne baksana iftiralar atılıyor iyice boku çıkıyor inşallah tez zamanda biter 

İnşallah canim ama bitecek gibi gözukmuyor 

0 oy
önce (14,075 puan) tarafından

kızını gerçekten almak için ya da onu çok sevdiği için ortaya sunmuyor amacı seni bezdirmek, yıpratmak. sakin kalmak zorundasın. annede anormal bir durum olmadıktan sonra da çocuğu babaya vermez kimse.

Allah sabır versin 

Anlim açık ona karşı bı yanlışım olmadı onuda kendi bak gibi biliyor 

Kizida alirsam onsuz duramaz bana geri diye düşünüyor sanırım 

0 oy
önce (47 puan) tarafından

Canım senin başın dik dursun eğilme 

Ve sakın vazgeçme kararlı ol inan yaparsın kızın için

Dua eder dualarda buluşalım 

Dik durmak zorundayım ama çok yıprandım yoruldum bu süreçte ve sahada devem ediyor 

0 oy
önce (706 puan) tarafından

Nefret ediyorum, tiksiniyorum şu boşanma aşamasında çocuğu isteyen heriflerden.  Sırf anneye acı çektirmek için o çocuğu alıp babaanneye baktıracaklar. İğreniyorum ya

Hani diyorlar ya boşanabilceğin erkeklerle evlenin die

Önce saçma geliyordu bi insan evlenmeden niye boşanmayı düşünür die

Burda okuduğum postlardan anladım sebebini

Çoğu boşanmayı bile düşünemiyor peşime düşer kesin rahat bırakmaz die 

önce (706 puan) tarafından

Aynen öyle balım. 

Babanne bakamaz kızımı delirdir bunu yaşadım gördüm ölsem vermem 

0 oy
önce (3,160 puan) tarafından

Benim avukatım daha ilk görüşmede beni dinledi ve abla dikkat et bu çocukları kaçırır dedi hemen geçici velayeti aldı bana ama böyle yazıldığı gibi kolay bir süreç değil karakola gittim çocuklarımı kaçırdı dedim oda babası bişey yapamayiz dediler bende eşek gibi geri döndüm ama ailen var senin ve emin ol yaparsın sadece kendini ve kızını iyi koru çok dikkat et çünkü gözleri döndüğü zaman neler yaparlar goruyoruz 😔Allah tez vakitte kurtarsın 

Evet dünde jandarma bana dedi o da onun babası alsa bile suç değil diye bende zaten bı sonuç çıkana kadar vermem kızımı 

0 oy
önce (1,953 puan) tarafından

Bu zor zamanlarında Allah yardımcın olsun inşallah 

+1

Amin inşallah canım 

0 oy
önce (10,003 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canım 🩷🌸

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Boşanma davasında çocuk için uzaklaştırma kararı nasıl alınır?
Boşanma sürecinde şiddet, tehdit veya huzursuzluk durumunda 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında uzaklaştırma talep edilebilir. Bulunduğunuz yerin aile mahkemesine veya aile mahkemesi yoksa asliye hukuk mahkemesine dilekçe ile başvurarak, kendiniz ve çocuğunuz için koruma kararı ve uzaklaştırma talep edebilirsiniz. Acil durumlarda polis veya jandarma merkezlerine başvurarak da süreç başlatılabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Boşanma aşamasında çocuğun velayeti nasıl belirlenir?
Boşanma davasında çocuğun velayeti, mahkeme tarafından çocuğun üstün yararı gözetilerek belirlenir. Hakim, çocuğun psikolojik durumunu, yaşı ve tarafların yaşam koşullarını dikkate alır. Anlaşmalı boşanma olsa dahi, velayet konusunda tarafların anlaşması yeterli değildir; mahkemenin çocuğun yararına karar vermesi şarttır. Çekişmeli boşanmalarda ise velayet süreci uzman pedagog ve sosyal hizmet uzmanlarının raporları doğrultusunda mahkeme tarafından karara bağlanır.
Boşanma davası sürecinde yaşanan taciz ve baskı için ne yapılmalı?
Boşanma davası devam ederken eski eşin veya yakınlarının taciz, tehdit veya kapıya gelme gibi davranışları suç teşkil eder. Bu tür durumlarda derhal jandarma veya polise suç duyurusunda bulunulmalı ve tutanak tutulması sağlanmalıdır. Alınan uzaklaştırma kararına uyulmaması durumunda, şikayet dilekçesi ile birlikte ilgili mercilere başvurarak zorlama hapsi talep edebilirsiniz. Yaşanan tüm olayları tarih ve saat belirterek kayıt altına almak, mahkeme sürecinde delil olarak sunulabilir.
Velayeti vermek istemiyorum boşanma davası nasıl etkilenir?
Velayeti vermek istememeniz boşanma davasını doğrudan etkilemez, ancak davanın çekişmeli devam etmesine neden olur. Mahkemeler velayet konusunda sadece ebeveynlerin isteğine değil, çocuğun yaşam kalitesi ve psikolojik dengesine odaklanır. Çocuğun babayla görüşmek istememesi veya korku yaşaması gibi durumlar, mahkeme tarafından tayin edilen uzmanlarca değerlendirilir. Süreç boyunca çocuğun üstün yararını kanıtlayacak şekilde bakım ve eğitimini sürdürmek en önemli husustur.
Boşanma sürecinde çocuk için pedagog raporu neden gereklidir?
Pedagog raporu, boşanma davasında çocuğun duygusal durumunu ve ebeveynlerle olan bağını tarafsız bir şekilde mahkemeye sunmak için gereklidir. Uzmanlar, çocuğun kiminle kalmasının onun ruh sağlığı için daha sağlıklı olacağını analiz ederek hakime rapor sunarlar. Bu rapor, velayet kararı verilirken hakimin en çok önem verdiği kriterlerden biridir. Çocuk, mahkeme sürecinde yaşadığı travmalardan dolayı pedagog eşliğinde uzman görüşü alınması, çocuğun korunması açısından hayati bir adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 496 göst.
10 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde EvlaTlarim71 (3,596 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 876 göst.
1 Aralık 2025 Diğer kategorisinde damlaaktas4682 (1,525 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 186 göst.
9 Eylül 2025 Diğer kategorisinde Bala (142 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 311 göst.

Kategoriler

1,510,292 soru

24,641,236 cevap

365,804 kullanıcı

...