Evimdeki hamam böceklerinden nasıl kurtulabilirim?

0 oy
163 göst.
önce Ev & Yaşam kategorisinde (31 puan) tarafından

Evde hamam böceği gördüm, yok etmenin yolları nelerdir

6 Cevaplar

0 oy
önce (581 puan) tarafından

Duzenli ilaclamayla kurtulursun tabi hamamboceginin yuvasi evin zeminiyle alakali degilse

önce (31 puan) tarafından

Giriş kattayız, çocuğum da küçük olduğu için ilaçlamadan çekiniyorum biraz

Bizim ev de giris kat ve kucuk cocugum var. Evimizde yavrular ve buyukler dolasiyordu belki de yuvalari vardi. Ben bermuda adında bi sprey ilac kullandim 2 haftada 1. Ayrica 15 gunde 1 lavabo ve giderlere kortac 100ec diye bir ilac döküyordum suyla karistirip. bunlari satan kisi tavsiye etti. duzenli olarak 2 ay kullandim ve sorun bitti diye düşünüyorum.

Evden cikarken ilacı sıkabilirsiniz evde 2 haftada 1 gunduz annenizde veya disarida biraz vakit gecireceginizde yapabilirsiniz bunlari ben oyle yaptim genellikle zaten yatak harici her yere sikabilirsiniz diyordu

Jel yem kullanacaksan da hepsi işe yaramiyor maxforce gibi kaliteli bilinen bir urun alman lazim. Ben aldim ama gerek kalmadi kullanmadim

-Reklam-
0 oy
önce (5,638 puan) tarafından

Hamambocegi yemleri var onlardan alıp dolapların altına koyabilirsin

Onu denedim ama bir işe yaramadı, şimdi 2 tane yakaladım, nereden geldiğini de tam kestiremiyorum, tuvaletten de olabilir, alaturka çünkü. Sprey aldık ama ne kadar etkili olacak bilemiyorum, fare yapışkanı koydum dolap altlarına inşallah tükenirler, çok hızlılar bide, çok tiksindirici

0 oy
önce (10,003 puan) tarafından

Ben bir tane konstanrtre ilac almıştım internetten hem kokusuz hem faydalı idi

Teşekkür ederim, resmi varsa paylaşabilir misiniz rica etsem

önce (10,003 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederimm

0 oy
önce (109 puan) tarafından

Hamam bocekleri geceleri cok meydana cikiyor anca oyle kestirebilirsin nerden geldigini ..cok igrencler ya eski oturdugum evde vardi ..

0 oy
önce (822 puan) tarafından

Eczaneden hamam bocegı jeli alıyorsun sırınga koselere dolap altlarına herkoseye nokta nokta suruyorsun onlar hıyor 1 tanesı yese yeter sonra hepsı domıno gıbı hakkın rahmetine kavusuyor sende bana dua edıyordsun😀😀 maksimum 2 3 sene sonra gordum ama ben hıc gormeyeyım dersen 6ayda bır sık

0 oy
önce (27,015 puan) tarafından

Şırınga tipli hamam böceği ilaçları oluyor. Trendyolda falan da var. Onlardan al. En çok gezdikleri yerlere pirinç tanesi kadar sık. Onları yiyorlar ve ölüyorlar. Eski evimde çok vardı. O ilaç sayesinde kurtuldum. Onu da buradan bir arkadaş söylemişti Allah razı olsun. Çok etkili. Bebeğin varsa onun ulaşamayacağı yerlere sık. 

önce (27,015 puan) tarafından

image

bak bu işte. Çok etkili. 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Evdeki hamam böceklerinden kurtulmak için en etkili yöntem nedir?
Evdeki hamam böceklerinden kurtulmak için en etkili yöntem jel yemler ve hamam böceği istasyonları kullanmaktır. Bu ürünler böceklerin yuvalarına taşıyacağı zehirli maddeler içerdiğinden, sadece görünen böcekleri değil, koloninin tamamını yok etmeye yardımcı olur. Uygulama yaparken mutfak tezgah altları, lavabo kenarları ve dolap içleri gibi nemli ve karanlık bölgelere odaklanılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Hamam böcekleri evime neden gelir ve nasıl engellerim?
Hamam böcekleri temel olarak besin, su ve sığınma arayışı nedeniyle evinize girer. Bu böcekleri engellemek için tüm gıdalarınızı hava almayan kapalı kutularda saklamalı, tezgah üzerindeki kırıntıları temizlemeli ve su borularındaki sızıntıları mutlaka tamir ettirmelisiniz. Çöp kovalarının kapaklı olması ve düzenli boşaltılması da böceklerin gelmesini önlemede kritik rol oynar.
Doğal yollarla evdeki hamam böceklerini nasıl yok edebilirim?
Doğal yöntemlerle hamam böceklerini uzaklaştırmak için karbonat ve şeker karışımı kullanabilirsiniz; bu karışım böceklerin sindirim sistemini bozarak onları etkisiz hale getirir. Ayrıca, lavanta yağı veya sirke gibi güçlü kokular böcekleri geçici süreliğine rahatsız ederek o bölgeden uzaklaşmalarını sağlar. Ancak yoğun bir istilada bu yöntemler tek başına yeterli olmayabilir ve profesyonel ilaçlama gerekebilir.
Hamam böceği ilaçlaması yaparken nelere dikkat etmeliyim?
Hamam böceği ilaçlaması yaparken evdeki evcil hayvanların ve çocukların temas etmeyeceği güvenli noktalar seçilmelidir. Sprey ilaçlar yerine kalıcılığı daha yüksek olan jel yemlerin kullanılması, yaşam alanındaki kimyasal maruziyeti azaltırken böceklerin yok edilmesinde daha başarılı sonuçlar verir. İlaçlama sonrası uygulama yapılan alanların düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerekirse 2-3 hafta sonra tekrarlanması gerekir.
Hamam böcekleri en çok evin hangi bölgelerine yerleşir?
Hamam böcekleri en çok sıcak, nemli ve karanlık bölgeleri tercih ettikleri için mutfak dolaplarının arkası, lavabo altları, buzdolabı motoru bölgesi ve banyo giderleri gibi alanlara yerleşirler. Bu bölgeleri düzenli olarak inceleyip temiz tutmak, böceklerin yuvalanma eğilimini düşürür. Ayrıca karton kutu, gazete kağıdı gibi gereksiz kağıt yığınlarını ortadan kaldırmak da yaşam alanlarını sınırlandırmanıza yardımcı olur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 122 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Prenses01 (196 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 221 göst.
+1 oy
4 cevap 455 göst.
5 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 288 göst.
13 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu