Eşimin geçmiş ilişkisini gizlediğini öğrendim, ne yapmalıyım?

0 oy
942 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (3,081 puan) tarafından

Dün eşimin lise arkadaşıyla karşılaştım. Ayak üstü biraz sohbet ettik. Konu düğümüze geldi. Ben eşimin liseden arkadaşlarinin geldiğini bir de Sabahat arkadaşının gelmediğini söyledim. O da o gelmez onların geçmisinden kaynaklı dedi. Ben bir şok geçirdim. Ne alaka falan diyince Şeyhmus o kızı seviyordu kız istemedi falan dedi. Bence ilerisi de oldu çünkü eşimin telefonunda fotoğrafları vardı. Onunla ya da onların bir grubu vardı ben onlara takilmamıştım eşim onlar kardeşim gibi dediği için. Kendimi ***** yerine konmuş hissediyorum. Bunu bildiğimi bilmiyor. Bir bahane bulup konuyu açtım bana o kardeşim gibi diyor. Bana yalan söylüyor kim bilir daha ne yapanlar söylüyor bana. Kendimi çok kötü hissediyorum. Arkadaşının söylediği yalan.olanilir.diyenilirsiniz ama fotoğraflar var. Fotoğraf olmasa yalan diyebilirdim ama değil farkındayım 

23 Cevaplar

+7 oy
(928 puan) tarafından

Şu boş bogazlı insanlardan nefret ediyorum yaa benım odum kopuyor birinin huzursuzluğuna sebep olurum dıye ben olsam esime acık acık derdım arkadasta kusura bakmasın ama kimse korktuğu lafı demeyecek 

-Reklam-
+5 oy
(45,985 puan) tarafından

Geçmiş coptur çöpüde o seni dolduran çöpçüler kurcalar aşko boşver siz iyi misiniz geciminiz iyi mi sevdiğini hissediyor huzurluysan bırak geçmiş geçmişte kalsın aklina sokma hic

+4 oy
(1,004 puan) tarafından

Sana onu soyleyen kizla asla ama asla görüşme bir daha velev ki dogru diyelim boyle bir sey neden soylenir senin uzulecegini bozulacagini tahmin etmistir amaci da budur. Esinin gecmisinde oyle bi sey olmus olmasi da cok onemli degil adi ustunde gecmis insanlar evlenirken gecmisini defter acip raporlamak zorunda degil bence.

+3 oy
(9,465 puan) tarafından

Olabilir gayet normal oturup sana eski sevgilisinimi anlatacak yani

Gizlemesi gayet iyi olmuş aradan uzun zaman geçmiş. Senin hiçmi olmadı konuştuğun hoşlandığın oturup eşine hepsini anlattın mı

Huzursuzluktan başka ne getirir geçmişi deşmek

+3 oy
(834 puan) tarafından

Kendime dert ararken ben. Kızım geçmiş bitmiş. Takılmayın bu kadar 

+2 oy
(8,033 puan) tarafından

Bir insan eşine Ne diye oturup eski yaşanmışlıklarını anlatsın ki. Senin bunu beklemen bile anormal

+2 oy
(9,305 puan) tarafından

Sen üzülme diye söylememiş olabilir mesala ben çok kıskanç biriyim ve eşimin eski ilişkileri ne hiç bilmek istemem eşinde bundan dolayı da söylemek istememiş olabilir geçmiş geçmişte kaldı senden önce olan bir şey boş boğazlı insanlar yüzünden kendini boşuna üzme eşin o kadına çok aşık olsaydı bir şekilde onu ikna eder onunla evli olurdu seninle değil demekki o kadar da sevmemiş bide o bayanın bu durumda tâbi düğüne gelmesi doğru değil

+1 oy
(2,468 puan) tarafından

eşin büyük ihtimalle sen kendini üzmeyesin diye bu konuda yalan söylüyordur bazı konularda İslam bile cevaz vermiştir yalana o yüzden sakın kendini kötü hissetme geçmiş geçmişte kaldı şu an eşinle senin arının daha iyi olması gerek adamın aklını boş yere kurcalama bence daha iyi ol ki bu sebepten boş yere sorun çıkmasın canım benim

+1 oy
(4,623 puan) tarafından

Geçmiş gitmiş sizi ilgilendiren bir durum yok artık saçma sapan şeylere takılıp huzursuzluk aramayın

+1 oy
(2,047 puan) tarafından

Yani arkadaşın tam bir ahmak sana bunu niye söylüyor? Amaç ne 

Sen de biraz takıntı yapmışsın eski sonuçta ve lise donemi hangimizin lisede sevgilisi olmadiki

Eşin de bunu sana söyleyip huzursuzluk olsun istememistir bence konuyu kapat ve takma bosyere

+1 oy
(31,860 puan) tarafından

Ben bu konuda ancak eşime şöyle kızarım öyle  bir durum yokmuş gibi seni o kızla muhatap edip yüz yüze getirdi ise. Ben de durduk yere eşime eski ilişkimi ya da hoşlandığım kişiyi anlatmam ama o kişi benim arkadaşım kardeşim gibi deyip muhatap etmem bence bu durumdaki en kırıcı kısım bu. Eğer denk gelmediyseniz hiç sorun değil ayrıca bunu size söyleyen kişinin yaptığı da bence pot kırmak değil düpedüz art niyet 

+1 oy
(65,166 puan) tarafından

bitmis gitmis kizarsin diye onemsememis dememistir sende liseden bütün arkadaşlarını mi takip ettin o geldi bu gelmedi diye bosver unutmuştur coktan aklina getirip durma

0 oy
(3,391 puan) tarafından

Geçmiş geçmişte kaldı ama ona niye yalan söylediğini birşey varsa sana diyebilirdi diğer arkadaşlarıyla karşılaşıp olayı sana anlattığını deseydin en azından birşey derdi ama evlisiniz hepte sorgulama

(3,081 puan) tarafından

Bir konuda yalan söyleyen başka konularda da yalan söylüyordur. Diyecektim ama o kişi benden duyduğunu söyleme bana kızar dedi. O kişiyi düşündüğüm için söylemedim. Tabi geçmiş geçmişte kaldı ama yalanı csnımı sıkıyor benim

0 oy
(1,345 puan) tarafından

O kız gelmedi belki de hala gözünün onda olduğundan şüphesi vardı o yüzden gelmemiştir sonuçta neden gelmesindi ki evlilik bu 

(3,081 puan) tarafından

Evet. Kız da bizimle aynı sene evlendi. Numarası vardı eşimde ordan biliyorum. 

0 oy
(2,581 puan) tarafından

Bazen şeytan vesvese koyar içine bunu hiçbir zaman unutma canım ben de yaşadım bunu la ilahe illallah de hiç onları düşünme zaten burada arkadaşının da bir geri zekalılı kusura bakma da yani bunu kalkıp sana söylemesinin anlamı ne ki yani beynini kurcalıyor o yüzden sen boş ver geçmiş geçmişte kalmış onu sevseydi onunla birlikte olurdu bak şu an seninle birlikte

(3,081 puan) tarafından

Kız istememiş ama işte . Benimki istiyormuş

0 oy
(3,199 puan) tarafından

Eşinin bazı şeyleri saklaması ya da anlatmak istememesi bence oldukça doğal. Ben de eşimle geçmişle ilgili hiç konuşmadım, konuşmaya da gerek duymuyorum.

Ama şu arkadaşın niye böyle bir şey söylediğini anlamış değilim. Hem de  kızı çok seviyordu diye eklemesi ne alaka?

Oysa benim için geçmiş geride kalmıştır. Evliyken geçmişin peşine düşmek onu kurcalamak hiç doğru değil. Saygı çerçevesinde sadece bugüne ve geleceğe bakmak en iyisi.

(3,081 puan) tarafından

Ona bir şey demedim ama içimde bir burukluk var

0 oy
(439 puan) tarafından

Adam kardeşim diyerek konuyu kapatmaya calisiyor bitmiş gitmiş biz kadinlar cok detay düşünüyoruz. Size davranışından belli degil mi sevdiği ya da artik sadece siz olduğunuzu hissettirmiyor miyor mu da şüpheleniyorsun ya da kafanızı kurcalıyor bence o kapatmış siz de kapatın.

0 oy
(4,780 puan) tarafından

Ortada bir ilişki yokmuş ki zaten, eşiniz hoşlanıyormuş kız kabul etmemiş. Bence bir erkek bunu gurur meselesi de eder, o yüzden bile saklamış olabilir. 

0 oy
(838 puan) tarafından

Ay gerizekalı kadın ne diye olur olmadik anlatıyor tam saç yolmakik ben öyle durumda olabilir geçmiş gitmiş diyip asla onlara taviz vermiyorum keşke önce kadini sustursaydin

0 oy
(761 puan) tarafından

Herkesin geçmişte gizledigi seyler olabilir onemli olan senden sonra gecmisine nasil baktigi. Senden gizlemesi senin rahatsiz olmani istemedigin icin olabilir. 

Şu  an sana iyi davraniyor ve gecmisteki arkadaslariyla gorusmuyorsa ozellikle de o kizla bi alakalari yoksa konuyu derinleştirmek anlamsiz huzursuzluk yaratabilir

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşimin geçmişini gizlemesi evlilikte güveni nasıl zedeler?
Eşin geçmişteki bir ilişkisini veya o döneme ait fotoğrafları gizlemesi, evlilikteki şeffaflık ilkesinin ihlal edildiği algısını yaratarak temel güven duygusunun sarsılmasına neden olur. Bu durum, partnerin kendini değersiz, aldatılmış veya manipüle edilmiş hissetmesine yol açarak duygusal bir mesafeye sebep olabilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Eşimin eski ilişkisini öğrenince nasıl bir yol izlemeliyim?
Bu tür durumlarda en sağlıklı yol, duyguların yatışmasını bekleyip sakin bir zamanda eşinle açık ve dürüst bir iletişim kurmaktır. Suçlayıcı bir dil kullanmak yerine, öğrendiğin bilgiyi ve bu bilginin sende yarattığı güvensizlik hissini 'ben' diliyle ifade ederek konunun netleşmesini sağlamak önemlidir.
Eşimin eski fotoğraflarını saklaması ne anlama gelir?
Eşin eski fotoğrafları saklaması, geçmişle duygusal bir bağın sürdüğü anlamına gelebileceği gibi, sadece geçmişe dair anıların korunması isteğinden de kaynaklanabilir. Ancak bu durumun gizlenmesi ve 'kardeş gibiydik' ifadesiyle çelişmesi, partnerde doğal olarak şüphe uyandırır ve dürüstlük konusunda soru işaretleri oluşturur.
Evlilikte gizlenen geçmiş konular nasıl aşılır?
Gizlenen konuları aşmak için karşılıklı olarak geçmişin sınırlarını netleştirmek ve dürüstlük beklentisini dile getirmek gerekir. Eğer durum evlilik içindeki huzuru ciddi oranda bozuyorsa, tarafsız bir bakış açısı sunacak bir aile danışmanından destek almak, güvenin yeniden inşası için en etkili yollardan biridir.
Eşime güvenimi kaybettiğimi nasıl ifade etmeliyim?
Güven kaybını ifade ederken olayı bir dedektif gibi sorgulamak yerine, yaşadığın hayal kırıklığına ve bu durumun senin üzerindeki duygusal etkisine odaklanmalısın. 'Duyduklarım ve gördüklerim nedeniyle evliliğimizdeki samimiyetle ilgili şüphelerim oluştu, bu konuda dürüst bir konuşmaya ihtiyacım var' gibi net ve yapıcı ifadeler kullanmak iletişimi kolaylaştırır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 191 göst.
8 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Meleniko (882 puan) tarafından soruldu
+3 oy
11 cevap 1,278 göst.
13 Şubat 2026 Diğer kategorisinde honkiponkitoninok (15,150 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 606 göst.
+1 oy
25 cevap 1,687 göst.

Kategoriler

1,514,109 soru

24,692,677 cevap

368,420 kullanıcı

...