İnternetten alışverişte IBAN'a para gönderip dolandırıldım, paramı nasıl alırım?

0 oy
582 göst.
Diğer kategorisinde (13 puan) tarafından

image

kızlar galiba dolandırıldım iki tane ferace bide bi tane elbise sipariş verdim 1400 tl tutu kapıda odeme yok dedi ibana gonderick siniz dedi gonderdim 10 gundur gelmedi ne yapacagımı bilmiyorum

14 Cevaplar

+1 oy
(3,871 puan) tarafından

Gelmez o bacım boşa bekleme iki ferace bi elbise 1400 olur mu hayatta

-Reklam-
+1 oy
(15,383 puan) tarafından

asla ibandan alışveriş yapmayın. kredikartıyla ödemede para iadesi oluyor ama ibandan asla. 

0 oy
(554 puan) tarafından

Geçmiş olsun zor gibi ürün kargoya verilmeden yollamasaydın keşke 

(13 puan) tarafından

Sağol canım benim mesaj atıyorum bakıp cvp vermiyorlar yaa bilseydim sipariş etmezdim

(554 puan) tarafından

Instagram dan hiç alışveriş yapmadım IBAN a para istediklerinde anlaman lazım aslında neyse inşallah geri alabilirsiniz ama zor gibi

0 oy
(936 puan) tarafından

3 adet elbisenin 1300 lıra oldugu yerde net dolandırıcılık var hemıde Medine ipeği

En ucuz bir tunık bıle 1000 liradan asagı yok

0 oy
(7,165 puan) tarafından

Tüketici hakem heyetine dekont ile şikayet et hatta polise 

0 oy
(1,172 puan) tarafından

Canm sen ne diyorsun benim eşim polis biz bile dolandirildik eşim trendyoldn dolap uygulaması mı ne bir yerden elektrikli bisiklet aldı adam böyle çok geç olur sen Obama at ben hemen kargoya vercem demişti gidiş o gidip tabi sikayet ettik mahkeme vs oldu ama giden gtti paramız geri gelmedi kaç yıl öncenin pafasiyla 10.000 falan kyabettik yani çok üzücü bir durumdu bizimki eşim nasıl inandım diye hep üzülüp durdu  seninkide büyük ihtimal öyle oldu geçmiş olsun

tarafından

Eşin sonradan polis oldu galiba 

(1,172 puan) tarafından

9 yılldir polis canm

0 oy
(808 puan) tarafından

Benimde öyle oldu ama ben  sürekli sayfalarına yorum atım o şekilde   dediler kargoya veriyoruz  3 gün içinde iade talebinde bulundum tekrar paramı aldm 

0 oy
(946 puan) tarafından

İnanın sahibi belli sonuçta, sipariş verirken yazıştıklarınızın ekran görüntüsünü al, ibana para gönderdiğinin de dekontunu çıkar, ondan sonra masak'a şikayet oluştur. Zaten ibandan para almak çok büyük mali suç sayılıyor. Masaj araştırma yapıp canlarına okur. Ama senin aldıkların gelmeyebilir :) 

0 oy
(14,025 puan) tarafından

Tek başına Medine ipeği ferace 2500 den başlıyor gelmez o ürünler üzgünüm 

0 oy
(612 puan) tarafından

Geçmiş olsun anca dava açacaksın ki alasın. Hiçbir zaman İban a para gönderilmemeli kapıda ödemeli alınmalı 

0 oy
(9,523 puan) tarafından

1400 TL nedir 1 tane ürün alınmıyor o fiyata 

Yalnız eğer dolandırıcı değilse Bayram önü vermişiniz sipariş tatil girdi araya 25 de kargonun son günü mü verdiniz sipariş 

0 oy
(10,579 puan) tarafından

Bilindik siteler varken Trendyol Hepsiburada gibi neden insanlar Instagramdan alışveriş yapar anlamıyorum 

0 oy
(32,005 puan) tarafından

Bu kadar dolandırıcılığın olduğu bir dönemde bu şekilde alışveriş yapmak zaten çok riskli. Üçünün o fiyata olması da çok mümkün değil gibi dolandırılmışsın galiba 

0 oy
(187,531 puan) tarafından

Gecmis olsun ama 1 parca giyim bile 1400 tl ustuyken 3 parcayi o fiyata tabi vermezlerdi iban dendigi an vazgecseydin keske yazismalarin duruyosa polise falan bi git istersen

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

İnternetten alışverişte IBAN'a para gönderip dolandırılırsam ne yapmalıyım?
İnternet üzerinden IBAN'a para göndererek dolandırıldığınızı anladığınız anda ilk olarak bankanızla iletişime geçerek işlemi bildirmeli ve ardından dekontunuzla birlikte en yakın polis merkezine veya savcılığa giderek suç duyurusunda bulunmalısınız. Bankanız, karşı tarafın hesabına bloke konulması için yasal bir süreç başlatmanıza yardımcı olabilir; bu nedenle elinizdeki tüm konuşma kayıtlarını, ürün ilanlarını ve banka dekontlarını delil olarak saklamanız çok önemlidir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Dolandırıldığım IBAN numarası üzerinden şikayet süreci nasıl işler?
Dolandırıcılık şikayeti için elinizdeki IBAN, dekont ve satıcıya ait mesajlaşma ekran görüntüleri ile birlikte adliyeye giderek savcılığa suç duyurusunda bulunmanız gerekmektedir. E-devlet sistemi üzerinden de Cumhuriyet Başsavcılığı'na hitaben yazılan bir dilekçe ile şikayet süreci başlatılabilir; bu süreçte savcılık, IBAN sahibinin kimlik bilgilerini tespit ederek yasal soruşturmayı yürütür.
İnternet alışverişinde kapıda ödeme yerine IBAN ile ödeme neden risklidir?
İnternet alışverişlerinde IBAN'a para gönderimi, alıcı için hiçbir güvence sağlamaz çünkü bu işlem doğrudan bir şahıs hesabına yapılan havale veya EFT niteliğindedir. Kapıda ödeme seçeneği veya güvenli ödeme altyapısı bulunmayan sitelerde IBAN ile ödeme yapmak, ürün gönderilmediği takdirde paranızı geri alma şansınızı hukuki süreçlere bağımlı hale getirerek ciddi bir güvenlik riski oluşturur.
İnternetten alışverişte dolandırıldığımı nasıl anlarım?
Satıcı ile olan iletişiminiz 10 günü geçtiği halde ürününüz kargoya verilmediyse, sipariş takibi yapamıyorsanız ve satıcı mesajlarınıza artık yanıt vermiyor ya da sizi engelliyorsa dolandırılmış olma ihtimaliniz yüksektir. Ayrıca kurumsal olmayan, sadece sosyal medya üzerinden satış yapan ve ısrarla sadece IBAN ile ödeme talep eden hesaplar dolandırıcılık faaliyetleri için sıkça tercih edilen yöntemlerdir.
Gönderdiğim parayı IBAN üzerinden geri alma şansım var mı?
Parayı geri alma şansınız, yapılan suç duyurusu ve savcılık incelemesi sonucunda karşı tarafın hesaplarına bloke konulup konulmadığına bağlıdır. Hukuki süreç başarılı olursa ve dolandırıcı tespit edilip hesaplarına el konulursa, paranızı yasal yollarla geri alabilirsiniz; ancak bu süreç vakit alabilir ve sonuçlanması tamamen yargı kararına dayalıdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
29 cevap 1,302 göst.
28 Nisan 2022 Alışveriş-Hediye kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
26 cevap 3,157 göst.
0 oy
5 cevap 285 göst.
0 oy
5 cevap 456 göst.

Kategoriler

1,514,923 soru