Annem sürekli eşimi kötülüyor, ne yapmalıyım?

0 oy
222 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (296 puan) tarafından

Kızlar annem eşime sürekli kötü sözler söylüyor  nasıl engelleyebilirim eşimin yanında söylemiyor başka kim olursa olsun hiç umrumda olmuyor laf söylüyor benim yanımda amcamın kızının kocasını övüyor napıcam bilmiyorum eşim duyarsa asla izin vermez bidaha annemle görüşmemi eşimde kötü biri değil 6 aydı telefonu yoktu annemin gidip ona telefon aldi  para lazım olsa direk verir abimin borcu vardı ıkı sene oldu eşim ödedi babamın haberi yoktu eşimi aramış annem demiş işte borumuz var bize para ver ödüyim 1 hafta sonra ödiyicem diye. 2 sene oldu daha istemedik hani eşim o kadar iyiken neden böyle yapıyor 

Bide gidip eltimlere baklava açmiş orda demiş ben damadımı hiç sevmiyorum eltimin gelini söyledi cok zoruma gitti 

6 Cevaplar

0 oy
önce (31,022 puan) tarafından

Valla eşinden bir şey istediğinde engel olmalısın en basiti sağda solda çekiştirirken sevmiyorsunda sevmediğin kötülediğin insandan para istemeye utanmıyor musun demen gerekiyor anne baba veya eş üstün değil kim haklı ise onun yanında olunur 

Ve burda senin annen yüzde yüz haksız 

önce (296 puan) tarafından

Borç verdiğinde bana söylemedi verdikten sonra dedi ben annene borç vermişim hatta dedim sen niye bana demedin diye  evet haksız eşimin haberinde yok olsa valla kıyafet koparır diyicek ben ne yaptın benim arkamdan gidip böyle şeyler söylüyor kötü kelimeler söylüyor 

önce (2,307 puan) tarafından

yani hayir annene sor. elaleme kotuluosunda napti bu adam sana z borc harc herseyini yapio edio evladin olsa evladin yapmaz bukadar diye

-Reklam-
0 oy
önce (5,163 puan) tarafından

Boyle anneye ben eşimi kul köle ettirmem türlü bahaneler üretir annemin her dediğini eşime yaptırmam madem sevmiyorsun isteme diyeceksın yuzune yok oyle mılletın yanında göm yanına gelınce sev 

Kendi işinde gücünde biri sana kötü söz söylememiş seni kurmamış sen neden gidip eltimlere ben damadımı sevmiyorum diyosun yada çok afedersin tüm damarların agxına işiyim diyosun ayıp yaaa hiç mi düşünmedin eltim eşime söylerse diye utanmıyıcan mıı

önce (5,163 puan) tarafından

Ztn yaptıgı cok sakat bırı gıdıp eşine soylese olan sana olucak

Evet olan bana OLUCAK ki eltimin ağzında laf Durmaz görse söyliyicek biliyorum ortalıgı karıştırmayı sever malesef ki bu kozu annem verdi ona 

0 oy
önce (14,108 puan) tarafından

eşinin hakkını sen savunacaksın canım. 

Dedim anne yaptıgın ayıp birsey hiç beni takmadı gidip eltimlerin yanında laf söylüyor insan biraz düşünür ya gelip eşime anlatırsa diye ama çok düşüncesiz olmuş 

0 oy
önce (2,053 puan) tarafından

Annen sorunlu galiba. İnsan kızının eşini orda burda dermi ne kadar ayıp. Tavrini net koy

Önceden böyle biri değildi yaklaşık 2 senedir böyle herkesin yanında küfür ediyo laf söylüyor insanlar damadını överken benimki sövüyüyor anlamadım 

önce (2,053 puan) tarafından

Çok ayıp yaptığı. Aynı şeyi onun annesi yapsa ne hissedersin. Allah akıl fikir versin inşallah 

+1

Evet yaptığı çok ayıp ama anlamıyor amin 

0 oy
önce (21 puan) tarafından

Kuzum annen belli ki biraz narsist bir insan Bendeki de aynı durum Ama eşim göz açtırmıyor maalesef ki Yani mesela iyi ol ama arkandan bazen kötülüyor buna karşı gelemiyorsun ama kesinlikle senin burada devreye girmen lazım bir kez bağırıp kızdıktan sonra bir daha sesini açamıyor genelde bir kıyaslama oluyor ya da onun falancının oğlu daha iyi çünkü eğer ki öyle olsaydı hani damadım bana o kadar iyilik yaptı ben iyiliğini göz ardı edemem Diye düşünmesi gerekiyor ama kesinlikle senin birazcık böyle kızıp bağırman gerekiyor yoksa asla düzelmez Eğer ki eşin bir gün bunların hepsini senin yüzüne vurur o konuda çok dikkat et istersen dünyanın en iyi insanı olsun bize de aynı durum oluyor biz de bazen yedir emiyoruz patlayıp söylüyoruz ama kesinlikle eşine söyleme sen annenle oturup konuşman gerekiyor ya gerekiyorsa anlamıyorsa o zaman daha da bağırıp konuş çünkü başkasının hakkında asla söylenmemesi gerekiyor bu bu sefer herkes seni ve kocanı konuşuyor Bu değişmiyor yani

Haklısın canım valla söyledim ayıp yaptığın hiç hoş degil ama anlamıyor 

0 oy
önce (7,654 puan) tarafından

Senin yüzünden oluyor. Annene sert tepki versen ağzını açamaz. Burada nasıl kaynanasından şikayet edenlere kocan buna müsade ediyor pasif olduğu için diyorsak aynı şey kadın içinde de geçerli. Eşinin değeri senin yüzünden düşüyor 

Söylüyorum beni takmıyor ayıp diyorum anlamıyor hadi benim yanımda yapıyor  söylüyorum yapma ben olmadıgım yerdede yapıyor onu nasıl engeliyicem eltımlerde söylüyor 

önce (7,654 puan) tarafından

Ayıp demeyeceksin. Bir daha böyle yaparsan seni annelikten silerim bir daha evine gelmem sen de benim evime gelmek diyeceksin ve her yerden engelleyeceksin 

Gerçekten bidaha yapsa yapıcam yazdıklarını yapıcam çünkü hem ne kadar yumuşak davrandıkca daha ileri gidiyo 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Annem eşimi sevmediğini neden başkalarına söyler?
Ebeveynlerin damatları hakkındaki olumsuz tutumları genellikle kişisel çatışmalardan ziyade, kendi içsel beklentilerini veya geçmişteki aile dinamiklerini yansıtır. Bu durum, kişinin kendi otoritesini koruma isteği veya bilinçaltındaki onaylanma ihtiyacıyla ilgili olabilir. Eğer eşiniz yardımsever ve iyi niyetli biriyse, annenizin bu davranışının altında yatan neden muhtemelen sizin üzerinizde kontrol sağlama isteği veya kendi ailevi değerleriyle kurduğu yanlış bir kıyaslama metodudur.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Annemin eşime karşı tutumu evliliğimi nasıl etkiler?
Annelerin eşlere karşı sergilediği olumsuz tavırlar, zamanla evlilikte huzursuzluğa ve eşin özsaygısının zedelenmesine yol açabilir. Eşiniz bu durumu öğrendiğinde size olan güveni sarsılabilir ve aranızdaki ilişki yıpranabilir. Bu tür bir gerginliğin evliliğinize zarar vermemesi için sınırlarınızı net bir şekilde çizmeniz ve eşinizin aile içindeki emeklerinin farkında olduğunuzu ona hissettirmeniz hayati önem taşır.
Annemin eşim hakkında başkalarına laf taşımasını nasıl engellerim?
Annelerle yapılan iletişimde sınırları belirlemek için duygusal mesafeyi korumak ve eşinizle ilgili şikayetleri kesin bir dille reddetmek en etkili yöntemdir. Annenizin olumsuz konuşmalarına izin vermediğinizi ve bu tür bir yaklaşımın sizi üzdüğünü net bir şekilde ifade edin. Eğer konu eşinize gelirse, tartışmaya girmeden ortamdan uzaklaşmak veya konuyu değiştirmek, onun bu davranışı alışkanlık haline getirmesini engelleyebilir.
Eşimin iyi niyetine rağmen annem neden sürekli nankörlük ediyor?
Bazı durumlarda aile üyeleri, damatlarının iyiliğini kabul etmeyi kendi egolarına bir tehdit olarak görebilirler. Özellikle borç verme veya hediye alma gibi somut iyiliklere rağmen nankörlük edilmesi, karşı tarafın kendini yetersiz hissetmesinden veya sizin üzerinizdeki etkinin azalmasından duyulan kaygıdan kaynaklanır. Bu kişilerin takdir beklentisi genellikle karşılanmadığında, savunma mekanizması olarak kötüleme yoluna başvururlar.
Eşim annemin olumsuz tavırlarını öğrenirse ne yapmalıyım?
Eşiniz annenizle ilgili durumu öğrenirse, şeffaf olmak ve kendi tarafınızı açıkça belirtmek ilişkiyi koruyabilir. Ona annenizle olan ilişkinizde aracı olmadığınızı, onun yaptığı iyiliklerin sizin için çok kıymetli olduğunu ve annenizin davranışlarının sizi de rahatsız ettiğini dürüstçe açıklayın. Kendi duruşunuzu netleştirip eşinize destek olduğunuzu göstermeniz, yaşanacak olası bir kırgınlığın veya iletişimsizliğin önüne geçilmesinde en önemli adımdır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 470 göst.
18 Mayıs 2026 Diğer kategorisinde Tiripcan (656 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 430 göst.
23 Kasım 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 801 göst.
7 Haziran 2022 Diğer kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 384 göst.