Hamilelikte izlemem gereken faydalı videolar hangileri?

0 oy
109 göst.
önce Güzellik-Bakım kategorisinde (10 puan) tarafından

https://www.instagram.com/reel/DZNHX4yMQsE/?igsh=MXg4Nnl5NjBpajluOQ==

Bu video burda çok yararlı olcakatir. Muhakkak izlenmeli diye, hemen buraya geldim. Keşke daha öncede bilseydim..... Linkten acilacakmi bilmiyorum .

3 Cevaplar

0 oy
önce (3,325 puan) tarafından

Instagram yok diye acilmiyor bende merak ettim 🤗

önce (498 puan) tarafından

Yukarıda site gir canim

-Reklam-
0 oy
önce (4,267 puan) tarafından

Evet evet, ben de bunu ilk doğumumda öğrenmiştim. Gerçekten çok etkili bir yöntem.

Sanki kabızmışsın da büyük abdestini yapmaya çalışıyormuşsun gibi ıkınmak gerekiyor. Bebek sabun kayar gibi kayıyor vıccık diye.

Son doğumumda  7 cm açıklığım vardı, her sancı gelişinde 20 dk boyunca doktor hanım o açıklığı kendi eliyle genişleterek ıkındırdı. Ona rağmen elhamdülillah tekniğin doğruluğu sayesinde 20 dk sonra 7 cmde 3 ıkınmayla çıktı.

Doktor bile beni dikerken ekstra bu konudaki bilincim yüzünden tebrik etmişti, dikişi hissetsem bile o acı esnasında bile mutlu olmuştum.🫣 

Yoksa bebek de ben de çatalda kalacaktık Allah muhafaza. Sezaryen için ameliyathane hazırdı yani, doğurmasaydım apar topar ameliyathaneye gidecektik. 2 çocuğum daha var diye sezaryen olmak istemiyordum. Rabbim merhamet etti. 

0 oy
önce (1,777 puan) tarafından

Aslında doğum sırasında içgüdüsel olarak ıkınıyosun ebeleri dinleyip kendini kasmazsan her şey genellikle yolunda ilerliyo

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Hamilelik sürecinde takip etmem gereken eğitici videolar hangileri?
Hamilelik sürecinde uzmanlar tarafından hazırlanan doğum hazırlığı, nefes egzersizleri, beslenme düzeni ve bebek bakımı videoları süreci daha bilinçli yönetmenize yardımcı olur. Özellikle yenidoğan bakımı, emzirme teknikleri ve doğumun evreleri üzerine yoğunlaşan içerikler, anne adaylarının kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlar. Güvenilir kaynaklardan alınan bu bilgiler, doğum öncesi kaygılarınızı azaltmak için en temel destekleyici araçlardır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Doğum hazırlığı için izlenmesi gereken içeriklerde nelere dikkat etmeliyim?
İzleyeceğiniz içeriklerin güncel bilimsel verilere dayanması ve alanında uzman kişilerce hazırlanmış olması en önemli kriterdir. Özellikle hastane prosedürleri, acil durum yönetimi ve bebekle ilk temas anı gibi konularda, hekimler veya sertifikalı ebe eğitmenler tarafından paylaşılan görsel rehberleri tercih etmelisiniz. Kişisel deneyimlerden ziyade kanıta dayalı tıp bilgisi sunan kanalları takip etmek, yanlış bilgi edinmenizi engeller.
Hamilelikte nefes egzersizlerini öğrenmek için hangi videolar faydalı?
Doğum anında kullanılacak nefes teknikleri, sancı yönetimi ve gevşeme egzersizleri üzerine odaklanan videolar, doğum sürecini kolaylaştıran en etkili içeriklerdendir. Bu videoları düzenli izleyip pratik yapmak, doğumun aktif evresinde vücudunuzu daha iyi kontrol etmenize yardımcı olur. Haftalık olarak hazırlanan ve trimester dönemlerine göre özelleşmiş nefes egzersizi videoları, hamileliğin her aşamasında size uygun pratikler sunar.
Yeni doğan bebek bakımı hakkında izlemem gereken pratik videolar nelerdir?
Bebek banyosu, alt değiştirme, gaz çıkarma yöntemleri ve güvenli uyku pozisyonları üzerine çekilmiş kısa ve uygulamalı videolar, yeni anneler için hayat kurtarıcıdır. Bu videoları doğum öncesi izleyerek temel becerileri kazanmak, bebek dünyaya geldiğinde oluşabilecek acemilik sürecini hızla aşmanızı sağlar. Özellikle uygulamalı anlatımı olan videolar, görsel öğrenme sayesinde ebeveynlik becerilerinizi hızla geliştirmenize olanak tanır.
Hamilelik videoları izlemek doğum kaygısını azaltır mı?
Evet, hamilelik ve doğum hakkında bilgi edinmek bilinmezliği ortadan kaldırdığı için doğum kaygısını anlamlı düzeyde azaltır. Doğumun nasıl gerçekleştiğini, hastanede nelerle karşılaşacağınızı ve bebekle ilk günlerin nasıl geçeceğini görsel olarak görmek, zihinsel hazırlık yapmanıza olanak tanır. Doğru ve nitelikli kaynaklardan izlenen eğitim içerikleri, anne adayının sürece daha pozitif ve hazırlıklı bir şekilde odaklanmasını sağlar.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 360 göst.
10 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 375 göst.
9 Kasım 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 644 göst.
25 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 634 göst.