Beta HCG değerim 0.21 çıktı, hamile miyim?

0 oy
112 göst.
önce Cinsel Yaşam kategorisinde (10 puan) tarafından

Kızlar bir sorum olacak Beta hcg 0. 21 çıktı bu ne demek oluyor kızlar adetim de gecikti kızlar yarın 6 gün gecikmiş olacak

3 Cevaplar

0 oy
önce (187,243 puan) tarafından

hamile degilsjn hayatim

önce (10 puan) tarafından

Teşekkür ederim haftaya randevu aldım ama ben kanı bugün verdim sonuç böyle çıkmış belki haftaya kadar değişebilir biraz daha bekleyeyim

moralini bozmak istemem ama %80 85 sonuc degismez adete bi kac gub kala olsa belki ama adet gecikince net sonuc cikardi bacim hayirlisi gecikme sebebi hersey olabilir ictin su yedin ekmek mevsim gecisi en ufak bi stres uzuntu bi cok sey hormonlari etkiliyo ama yinede tabiki hayirlisi bebek istiyosan rabbim cifter cifter nasip etsin🌹

Amin inşallah çok istiyorum bekliyorum düşük yapalım 8 ay oldu

bak iste stres acaba bu ay oldumu olmadimi diye dusubmek bile gebe kalamama sebebi 😬 ne zaman takmaz umursamazsab o zaman hamile kalıyon tecrube ettim ben herseyden once hayirlisi rabbim belkide ikiz nasip eder sana🌹

Amin inşallah

-Reklam-
0 oy
önce (5 puan) tarafından

Mart ayında günüm gelmeden test yapmıştım 20 çıkmıştı 4-5gun sonra test yaptırdım 6 ya düşmüştü ve âdet olmuştum buna genelde bebek tutunamama diyorlarmış  2 gün sonra tekrar test ver yükseliyorsa vardır birşeyler 

Benim 6 gün geçti ben test yaptırdım yani kan verdim 0.21 çıktı yani günüm geçmesine rağmen neden 0.21 çıktı

0 oy
önce (10,876 puan) tarafından

Gebelik yok demek

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Beta HCG 0.21 değeri gebelik anlamına gelir mi?
Beta HCG 0.21 sonucu tıbbi olarak negatif kabul edilir ve gebeliğin oluşmadığına işaret eder. Genellikle 0-5 mIU/mL arasındaki değerler gebe olunmadığını gösterir, bu yüzden bu değerle bir gebelikten söz edilemez.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Beta HCG testinde 0.21 gibi düşük değerler neden çıkar?
Beta HCG testinde 0.21 gibi düşük değerlerin çıkması, vücutta gebelik hormonu üretiminin olmadığını veya testin gebelik oluşmadan önce yapıldığını gösterir. Kandaki hormon seviyeleri biyolojik olarak doğal bir süreçte düşük seyrediyor olabilir.
Gebelik testi ne zaman yapılırsa kesin sonuç verir?
Gebelik testi için en doğru ve kesin sonuç, beklenen adet tarihinin üzerinden en az 1-2 gün geçtikten sonra alınan kan tahlili ile elde edilir. Adet gecikmesinden önce yapılan testler, döllenme geç gerçekleşmişse hatalı negatif sonuçlar verebilir.
Beta HCG değeri 5'in altında olduğunda ne yapılmalı?
Beta HCG değeri 5 mIU/mL'nin altında olduğunda, sonuç negatif kabul edilir ve gebeliğin mevcut olmadığı değerlendirilir. Eğer adet gecikmeniz devam ediyorsa, hormon seviyelerindeki değişimi gözlemlemek için birkaç gün sonra doktorunuza danışarak testi tekrarlayabilirsiniz.
Erken gebelik testlerinde Beta HCG seviyeleri nasıl değişir?
Gebelik durumunda Beta HCG seviyeleri döllenmeden hemen sonra hızla yükselmeye başlar ve genellikle her 48-72 saatte bir ikiye katlanır. 0.21 gibi çok düşük bir değer, hormon artışının başlamadığını ve biyolojik bir gebelik sürecinin henüz tetiklenmediğini gösterir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 238 göst.
+1 oy
3 cevap 256 göst.
25 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Siyah-beyaz (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 250 göst.
+1 oy
2 cevap 508 göst.

Kategoriler

1,510,886 soru