Beta Hcg değerim 0.347'den 7.4'e çıktı, hamile olabilir miyim?

0 oy
170 göst.
önce Diğer kategorisinde (14 puan) tarafından

Beta hcg degerim 4 gün önce 0.347 çıktı bugünde beta değerim 7.4 çıkmış hamilelik varmı acaba çok arada kaldım 

5 Cevaplar

0 oy
önce (14,454 puan) tarafından

5 üstü gebelik var demek ama kese görünmesi için yeterli değil

önce (14 puan) tarafından

Doktora gitmeden 2 günde 1 tekrarlasam testi olurmu peki

önce (14,454 puan) tarafından

şu an için o kadar hırpalamaya gerek yok, haftada 1 ver yeter 1000 üstü olunca doktora gidersin

Çok sağol teşekkür ederim 

-Reklam-
0 oy
önce (128 puan) tarafından

benım gebelık olmadan 1 sene once 9dan 0a dusmustu hevesını kırmak ıcın yazmadım yanı yanlış anlama inşallah vardır 💜 

0 oy
önce (2,696 puan) tarafından

Benimki de öyleydi doktor hamile değilsin dedi sonuç çocuğum 3 yaşında ben adetim çok fazla gecikince şüphelenip tekrar test yapmıştım 

Ay inşallah. Çünkü kime neye inancagimi şaşırmış durumdayim beta hcg takibi yapacağım 2 günde 1 yada 4 günde 1. Sağlık ocağında doktor gebelik var dedi değere göre 

önce (2,696 puan) tarafından

Allah gönlüne göre versin 

İlk verdiğim test 0.347 den düşük 4 günde 7.4 olmuş artış nasıl peki

0 oy
önce (10,366 puan) tarafından

Benim 6.25 ti kızım 6.5 yaşında 💕

İnşallah benimde bebeğim bana sıkı sıkı tutunur. 1 sene önce sağlık gebelik yaşadım 10 hafta olması gerekirken 6+2 de gelişimini durdurdu kürtaj ile aldılar. Çok istiyoruz olmasını. Beta hcg takibi yapmam gerekiyor mu peki bilginiz varmı. 

önce (10,366 puan) tarafından

Aynı şeyleri yaşamış biri olarak o kadar iyi anlıyorum ki seni tam 6.haftada kalbi durup 10.haftada kürtaj oldum.  Çok zor geçti çok ağladım çok üzüldüm çünkü kardeşim ablam gelinimiz hepimiz bir kaç ay ara ile hamile kalmıştık onlar cinsiyet öğrenirken ben bebeğimin öldugunu ogrenmistim hatta ablamla aynı güne aynı saatlere randevu almışız onunki tüp bebekti önceki üç denemesi başarısız diye bir şey dememiş ben o gün bebeğimin alınma ihtimalini öğrenirken ablamin ismini gördüm ekranda aradım meğer tutmuş bebek ilk muayenesine gelecekmiş Kader kısmet Aralık'ta kürtaj oldum mayista hamile kalmıştım . Rabbim size de nasip etsin bu mutlu haberi 

İlk verdiğim test 0347.den 4 gün sonra 7.4 olmuş artış nasıl iyimi dört güne göre peki 

0 oy
önce (5,527 puan) tarafından

Idrar testinde cikmasi icin en az 50 olmasi lazim betanin bir kac gun bekle idrar testinde cikar sa zaten yukselmis demektir 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Beta HCG değerinin 0.347'den 7.4'e yükselmesi hamilelik belirtisi mi?
Beta HCG değerinin kısa bir süre içerisinde 0.347'den 7.4 seviyesine çıkması, vücutta gebelik hormonunun artışa geçtiğini gösteren biyokimyasal bir bulgu olabilir. Ancak 7.4 değeri oldukça erken bir dönemi ifade ettiği için kesin bir hamilelik tanısı için değerin iki gün arayla tekrar ölçülerek iki katına çıkıp çıkmadığına bakılmalıdır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Beta HCG değeri kaç olursa hamilelikten söz edilebilir?
Genel tıbbi kabul olarak Beta HCG değerinin 5 mIU/mL'nin üzerinde olması gebelik şüphesini doğurur. Ancak 5 ile 25 mIU/mL arasındaki değerler şüpheli veya erken dönem gebelik olarak kabul edildiği için, kesin sonuç almak adına değerin düzenli artış gösterdiğinin takip edilmesi oldukça önemlidir.
Beta HCG değerindeki artış nasıl takip edilmelidir?
Beta HCG takibi genellikle 48 saat aralıklarla yapılan kan testleri ile gerçekleştirilir. Sağlıklı bir gebelikte HCG değerinin iki günde bir yaklaşık iki katına çıkması beklenir; bu nedenle sadece tek bir değer üzerinden değil, seri ölçümler üzerinden artış hızı izlenerek durum netleştirilmelidir.
Beta HCG değeri neden düşük seviyede artış gösterir?
Beta HCG değerinin düşük seviyede artması ya döllenmenin çok erken gerçekleştiğini ya da biyokimyasal gebelik gibi durumları işaret edebilir. Ayrıca laboratuvarlar arası ölçüm farklılıkları veya ovülasyon tarihinin yanlış hesaplanması da düşük değerlerin temel nedenleri arasında yer alabilir.
Beta HCG 7.4 değerinden sonra ne zaman doktora gidilmelidir?
Beta HCG değeriniz 7.4 gibi sınırda bir değerdeyse, en sağlıklı yaklaşım 48 saat sonra testi aynı laboratuvarda tekrarlatmaktır. Eğer ikinci testte değerin düzenli bir yükseliş trendi izlediği görülürse, bu durumdan sonra bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurarak ultrason randevusu almanız en doğru adım olacaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 295 göst.
9 Haziran 2026 Cinsel Yaşam kategorisinde Sibel6619 (17 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 261 göst.
+1 oy
3 cevap 265 göst.
25 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Siyah-beyaz (97 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 524 göst.

Kategoriler

1,511,865 soru

24,661,899 cevap

366,784 kullanıcı

...