Birlikte oturduğum eşimin ailesiyle yaşadığım sorunları nasıl aşarım?

0 oy
297 göst.
önce Diğer kategorisinde (152 puan) tarafından

Kızlar artık eşe karşı tahammülüm bitti 

Birlik oturuyoduk mecburen 

Mutfakta kek yapıyodum eş babası geldi (kadın gibi) 

Mutfakta başladı elindeki Kabı yıkamaya bide ben bardakla keke süt koymuştum onu düşürdü lavaboya sonra başladı m.l gibi bunun burda ne işi var diye konuşmaya

Bende eşe söyledim baban söylendi diye sonra başladı o onu bilerek yapmamıştır diye niye bi anda söyleniyo dediği yok 

Biz ayrı eve çıksak sen gene sorun cikarcaksin demeye basladi

Bende artık sıkıldım boşanmak istiyosan boşan dedim  engelledim onu 

İstemiyorum artik buz gibi soğudum bide namaz kılıyodum dahada beter oldu hayatım namazı bıraktım artık herşeyi oluruna biraktim 

Bide sırtına ayaklarına masaj yaptiriyodu bana eşim

Haram olsun inşallah ona yaptığım bütün masajlar inşallah ağrıdan ayakları sırtı agrirken uyuyamaz inşallah amin 

7 Cevaplar

+1 oy
önce (9,026 puan) tarafından

Sen namaazla ilgili birdaha böyle post açmıştın 

Ne ilgisi var arkadaşım senin hayatında yaşadığın sıkıntılarla namazın

Dediğin olaydada bişey yok bardağı düşürmüş söylenmiş eee yanii . Bunuda dert sıkıntı görmez heralde insan . 

önce (2,348 puan) tarafından

yani bunu esine yansitmaya gerek bile yokki . kadinin agzi var kayinbabasina soyler kek yapiyorum ya baba lazim o bardak bana baska bulasik cikarmim diye yagida sutude sekeri unuda ayni bardakla olcup koyyorum diyebilir zaten agzi var dili var. 

önce (152 puan) tarafından

Onun ağzı karı gibi laf yapiyo sürekli onla uğraşmak istemedim

önce (9,026 puan) tarafından

Ee yani kocaya şikayet edilecek ne var burda . Ağzın dilin var. Aynı evde oturmak istemiyorsan kararının ardında durursun kocanı alırssın ciddiyetle konuşursun  . 

Ama bence saygı sevgi kalmadıysa ayrı evde fayda etmez 

kari gibi konusuyosa da mutfak isine erkekler karismaz deyip vericen agzinin payini.

-Reklam-
+1 oy

sen esine soylucegine kayinbabana soylesene . baba gormuyomusun birda kek yapiyorum o bardak pazim bana baska bulastirmayim diye oraya koydum sen elindekinide braksaydin yikardim ben deseydin herseyi kocana ne sikayet edionki seninde agzin var soyle . 

biz ayri eve cikalimda ozaman bak gor sikayet ediomuyum bi gotun yeyipde cesaret etsen deseydin keske esinede

Ben söylesem onun karı gibi ağzı durmuyo 

Eşte ev peşinde neymiş 2 ev vercekmiş onun yalaklığını yapıyo 

valla esin avcunu alir boyle eziyet cekeme ev mev verilmez . kac kardeski. ister ev verilsin ister saray. kayinpeder geverip gidince zaten miras karsi komsunuza kalmicakki size kalacak. esit bolusecek kardesleriyle. sonucta yine verilecek yani ev . eziyet cekmeye gerek yokki.

Bende öyle dedim eşime ne gerek var birlik oturmaya dedim zaten eşimin hakkı vermezsede öbür dünyada öder borcunu cehennemde eceli geldiği zaman 

0 oy
önce (14,202 puan) tarafından

birlik oturmayı, birlik oturmak isteyene engel olun 

tek oda eviniz olsun, kapınız ayrı olsun. 

size ayrı ev açamayacak insanla evlenmeyin. kimse aşkından ölmüyor 

Aynen öyle çok pişman oldum bu yazda taşınmazsak ben boşanırım çünkü aşırı derecede soğudum artık aşk sevgi diye içimde bişey kalmadı 

0 oy
önce (385 puan) tarafından

Namazla konunun ne alakası var 

Sen biraz dolmuşsun ki sana ne deseler patlayacaksın belli ki

Çünkü ne zaman namaz kılmaya başlasam her şey tersine dönüyo gerci normaldede ters gidiyo düzelmedi yani 

Allah'ın beni sevmediğini hissediyorum başka açıklaması yok bu işin namaz kılmak artık içimden gelmiyo 

önce (385 puan) tarafından

Şeytan vesvese veriyor sakın bırakma namazını 

Valla kılmak içimden gelmiyo kaç defa denedim olmuyo hep işlerim ters gidiyo ne zaman başlasam yine aynı yine aynı 

0 oy
önce (5,971 puan) tarafından

Burada öyle sıkılıyorum öyle ailemi özledim ki. Tam 10 ay önce namaza başladım. Şu an tek sığınağım o, seytan vesvese veriyor bacım, ikincisi eşine neden beddua ediyorsun pis bir kayınbaban varsa kabul etmiyorum birlik ayrılana kadar gidiyorum bu evden de git, birkaç tanıdığım öyle yaptı ayırdılar ki baştan kabul edilmemesi gerek 

Bende ayrılmıştım birlik oturmak istemiyorum demiştim ama yine kabul etmediler 

0 oy
önce (442 puan) tarafından

Olayın namazda hiçbir alakası yokken namaza bağlamandan dolayı sebeplerin neye bağlı olduğunu anladım bence sen de otur bir düşün kayınbaban sonuna kadar haksız olabilir Bir kere gelin mutfaktayken arkaya gidip bulaşık yıkanmaz yani hoş bir hareket değil bence sorun tamamen aile ile alakalı ve eşini de zaten kendini belli ediyor ne olursa olsun Birlik oturulmaması lazım ama anlayamadım hepinizi de farklı bir mantık hatası görüyorum...

Onlar eski kafalı birlik oturmak istiyolar sürekli olarak bende rahatsız oluyorum artık ne bileyim biraz genişler ya 

0 oy
önce (7,677 puan) tarafından

Kime masaj yapıyordun 

Ben de öyle eşim 40 kere ister 41. de anca yaparım. Umarım kayınpeder değildir. 

Kızlar ne diyonuz eşime masaj yapıyodum ne saçmalıyosunuz tövbe yarabbim 

Eşim işteydi şimdi girdim buraya 

Konuyu kıçından başından anlatmışsın masajı kime yaptığın anlaşılmıyor . Saçmalayan sensin bu arada. Kayınpederden başlamışsın konuya masaj diye bitirincede ona yapmışsın gibi anlaşılıyor 

Eşimdende bahsettim orda ben öyle bişey yapsam kayinpederimden rahatsız olduğumu niye söyliyim söylemezdim o zaman tövbe estağfurullah 

İstediğiniz gibi anlamayın öyle şey mi olur 

Şimdi farkettim yazıyı düzeltiyorum tövbe estağfurullah beynimden vuruldum sizin yorumları görünce 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Birlikte otururken eşimin ailesiyle yaşadığım tartışmaları nasıl yönetebilirim?
Birlikte otururken yaşanan sınır ihlalleri durumunda ilk olarak eşinizle özel bir alanda konuşarak rahatsızlığınızı net bir dille ifade etmelisiniz. Tartışma anında değil, sakin bir zamanda aile fertlerinin sınırlarını belirlemek ilişkinizi korumak adına atılacak en önemli adımdır. Eğer eşiniz babasının davranışlarını savunuyorsa, bu durumun sizin üzerinizdeki psikolojik etkilerini ve evliliğinize verdiği zararı somut örneklerle açıklayarak bir orta yol bulmaya çalışın.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte sürekli aile müdahalesi ve tartışma durumunda ne yapılmalı?
Aile bireylerinin ev içi düzeninize müdahale etmesi evliliğin mahremiyetini zedeler. Bu süreçte boşanma gibi ani kararlar almadan önce bir aile danışmanından destek almak, sağlıklı iletişim yollarını öğrenmenize yardımcı olabilir. Eşinizle aranızdaki buzları eritmek ve sorunları kökten çözmek için profesyonel bir rehberlik almak, öfkeyle alınan kararlardan daha yapıcı bir sonuç doğuracaktır.
Eşimin ailesiyle yaşadığım sorunlar yüzünden evliliğimi bitirmeli miyim?
Evlilikte yaşanan ailevi çatışmalar yoğun bir duygusal tükenmişliğe yol açabilir ancak boşanma kararı vermeden önce kendi sınırlarınızı koruyup koruyamadığınızı değerlendirmelisiniz. Yaşanan sorunların temelinde eşinizin aileye karşı pasif tutumu yatıyorsa, önce bu iletişim eksikliğini gidermeyi denemelisiniz. Eğer artık hiçbir ortak payda kalmadığını hissediyorsanız, bu tür duygusal süreçleri tek başınıza yönetmek yerine bir uzmana danışmanız en sağlıklı yaklaşım olacaktır.
Kayınpederle aynı evde yaşarken sınırları nasıl koruyabilirim?
Aynı evde yaşarken sınırları korumanın yolu, her iki tarafın da özel alanlarına saygı duyulması konusunda uzlaşmaktır. Mutfak gibi ortak alanlarda yaşanan müdahaleleri engellemek için, eşinizle birlikte aile bireylerine ev içi rutinlerinizde nasıl bir düzen istediğinizi net bir şekilde anlatmalısınız. Tartışma anında sessiz kalmak yerine, rahatsız olduğunuz durumu o an sakin bir dille belirterek kendinize ait bir alan yaratmaya çalışın.
Evlilikte yaşanan tartışmalar sonrası oluşan öfke ve soğuma nasıl geçer?
Yaşanan olaylar sonrasında duyulan soğuma ve öfke hissi, güvenin sarsılmasından kaynaklanır. Bu durumu aşmak için öncelikle kendi duygusal iyiliğinize odaklanmalı, hobi veya manevi destek gibi sizi rahatlatacak aktivitelere geri dönmelisiniz. Öfkenizi sağlıklı bir şekilde ifade etmeyi öğrenmek ve eşinizle aranızdaki iletişimi karşılıklı saygı çerçevesine oturtmak, aradaki mesafenin kapanması için gereken süreci hızlandıracaktır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
27 cevap 1,063 göst.
29 Temmuz 2024 Aile & Aşk kategorisinde Kelebek.34 (2,154 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 730 göst.
10 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde anneadayi_96 (1,884 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 919 göst.
0 oy
4 cevap 280 göst.
15 Mart 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,510,886 soru

24,649,011 cevap

366,205 kullanıcı