Eşimin rehberindeki kızları silmemesi normal mi?

0 oy
507 göst.
Diğer kategorisinde (7 puan) tarafından

Kızlar merhaba icimi kemirmeye başlayan bi konu hakkında yardim istiyorum yeni evliyim ve görücü usulü oldu eşimin rehberinde olan bikaç kız vardı ve bende sordum yani üniversite arkadaşlarım dedi bende sil dedim sildi ama birini silmedi neden diye sorunca onunla seni bi gün tanıştıracam dedi telefonla, bende ben tanısmak istemiyorum bu kız senin üniversite okuduğun şehirde ve sen bir daha oraya gitmeyeceksin ki yani bu kızla karşılaşma ihtimalin kalmadı o yüzden telefonda sohbete de gerek yok dedim ama yine silmedi :(  ben mi abartıyorum sizce üstelik kendisi bir şeyden rahatsız olunca ben hemen dikkat ediyorum o ise açıklama yapıp susuyo ikna olup olmadığımla ilgilenmiyo sizce ne yapmalıyım/?

17 Cevaplar

+4 oy
(3,027 puan) tarafından

Seni dolduruşa getirmek gibi olmasın ama sen rahatsız oluyorsun diye silmemesini hiç hoş karşılamam. Görücü usulu evlenecek karar gelenekçi olup, eşini üniversite arkadaşıyla tanıştıracak kadar modern olunması tuhaf geldi bana. Evli bir insanın muhatap olmak durumunda kalmadıgı, kalmayacağı karşı cins biriyle arkadaşlık etmesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Üniden arkadaşınsa ne olmuş muhatap olmasını gerektirecek bir şey var mı? Yok. Niye numarası kalsın da iletişim kursunlar? 

(7 puan) tarafından

Ben kendisi rahatsız oluyor diye kuzenlerimle bile konuşamıyorum neymiş tuhaf bakıyorlarmş istemiyomuş  üstelik birde şakaya  vuruyo  kız meselesini surat asıyorum birşey yokmus gibi ilgileniyo falan kendince konu kapandı yani. Kızlar gerçekten sadece bu konu için demiyorum ama bekar kızlar için diyorum evlilik inanılmaz zor bi şey 45 günlük evliyim bir aylık hamileymiş ama fark etmedim öğrendiğim günün akşamı kaybettim:( bu süreçte kendisi alttan dersini vermeye gitti şehir dışına o kadar zor bi süreçteyim ki umarım evliliğin  geri kalanıda bu kadar ağır gelmez bana  cok iyi düşünün kızlar bi işiniz okulunuz varsa kendi ayaklarınızın üstünde durun

-Reklam-
+2 oy
(726 puan) tarafından

Sen abartıyorsun bacım. İşe falan da göndermeyin. Allah muhafaza bir kadınla karşılaşırlar falan. 

(187,295 puan) tarafından
+1

🤌🤌🤌👍👍💐🌻🌼🌸💮🥀🥀🥀🥀🥀🥀

+2 oy
(7,151 puan) tarafından

Bende hoşlanmam öyle şeylerden 

Kadınin erkek, erkeğin de kadin arkadaşı olmamalı bence 

Ateşle barut yan yana durmaz 

Bu benim görüşüm benim fikrim

Sen silebilirsin ama madem o silmiyor

Ayrica kimsenin gerçek fikriniz düşüncesini bilemezsin o kadın kim tanimiyorsun etmiyorsun eşine karşı gercekten arkadaş duygusumu var 

Bi erkeğin en yakın arkadaşı esi olmalı bence

(7 puan) tarafından

İşte bende böyle düşünüyorum ben ona yeterince ilgiliyim bi baskasıyla arkadaşlık tabiki olur ama sürekli mesajlaşma ne alaka niye kopamıyosunuz birbirinizden değil mi yolda denk gelirsiniz onu anlarım oturun konuşun eve buyur edersin eşimle tanış dersin başım üstüne ama böyle gizli saklı olmaz telefonu sürekli titreşimde telefonda parmak izi var bu işin üstüne düşmeyecem ama en ufak hatasının önüme düşmesini bekleyecem 

önce (7,151 puan) tarafından

Niye bi kadınla olsun ki 

Esi dururken başka bi kadınla ne paylasimi olabilir 

Aynı şekilde bi kadinin da kocasi dururken neden başka bi erkekle muhabbeti sohbeti paylasimi olsun 

Kim ne derse desin valla bu devir öyle bi devir olmus ki kimse kimseye güvenmiyor 

Erkek mi kalmadi 

Önlemini al gerekirse sen sil ağırlığını koy canim

Bi hatasını yakalarsan da ortaligi velveliye verme 

Sakince takip et delil topla 

Ondan sonra itiraz etsin bakalım 

önce (7 puan) tarafından

Yok ben hiç silmekle uğraşmayacam kendisi nasıl istiyosa öyle yapsın ben sadece öyle bir eğilimi varsa önüme düşmesini bekleyecem sonrasını kendisi düşünür artık ne diyeyeim

0 oy
(2,504 puan) tarafından

Çok kafaya takma derim. Belki samimiydiler iyi bir dostlukları vardı hemen silip atamiyor 

0 oy
(14,238 puan) tarafından

eşimin telefonuna bakmadım, hiçbir arkadaşını rehberinden ya da sosyal medyada takip listesinden sildirmedim. aynı şeyi bana yapmasına müsaade etmedim. 

eşin o senin, birbirinizin sahibi değilsiniz.

bu arada benim kızdan çok erkek arkadaşım var. 

0 oy
(7,692 puan) tarafından

Benim eşimin telefonunda 1000 den fazla kişi var. Kim nedir inan bilmiyorum 

0 oy
(35 puan) tarafından

Bana göre bu konular saçma,rehberi kontör etme kız ismi varsa sildirme falan.

Tabiki herkesin kendi kararı saygı duymak lazım 

Benim fikrim bu tarz konular evlenilmeden konuşulmali

0 oy
(3,186 puan) tarafından

Neden sildiryorsunuz ki? Bir daha karşılaşma ihtimalide yok diyorsanız sorun da yok .

Birde üniversiteden arkadaşları diyorsunuz.

9 yıl olacak evliliğimiz. Daha bir gün eşimin rehberine bakmadım.  

Üniversitelide bir kız arkadaşı ile birkaç defa aradığını mesajlaştığını gördüm. Kendi söyledi gösterdi .

Çok iyilik dokunduğunda söylüyor. Yani kızda baya açık. Bende kapalıyım. 

Hiç o gözle bakmadım. 

0 oy
(627 puan) tarafından

Silmiyor tamam da bari gecerli bir açıklama yapsaymis. Niye sizi tanistiracakmis mesela ne alaka ben olsam ona sormadan kendim silerim cunku gecerli bir aciklama yapmiyor ve sen rahatsiz oluyorsun ama umursamiyor. Ya kendin sil ya da gecerli bir aciklama yapsin ki kalmasina musaade edebilesin ki bence hicbir geregi yok. 

(7 puan) tarafından

Beni tanıştıracak ki aklınca içim rahatlasın arkadaşı olabilir benim de vardı üniversitede bi sürü arkadaşım ama gel gör şimdi ne bir erkek arkadaşımın nede bir kız arkadaşımın numarası var ona sadece şunu söyleyeceğim silmediğine göre bu kız benim gönlümün kırılmasından daha önemli senin için ( teşekkür ederim bu arada 💐)

0 oy
(2,375 puan) tarafından

ohooooo .  yeni evlilikte boyle yaparsan yani.  nolmus senin yokmu arkadasin kayitli evlendi diye adam komple tum hayatini silemezki. gecmisini.  suanda yaptigin tek sey adama hayatin. tepetaklak oldu diye dusundirtmek ve evlilikten sogutmak. eski sevgililer zaten silinir ama onun harici arkadaslar niye silinsin ki. bence hata yapiyosun kisitlayarak

(7 puan) tarafından

Bilmiyorum diğerlerini sildi ama bunu silmedi ya bi şüphe ettim yani şüpheden ziyade eşimin bi kızla çok samimi olmasını istemiyorum 

(7 puan) tarafından

Fikriniz için teşekkür ederim 

0 oy
(4,322 puan) tarafından

Yok ya bana ters.

Ben bu niyetle telefon karıştırmam, benimkinin de bu niyetle karıştırılmasını istemem. Yoksa dilediği şeyi telefonuma yapabilir.

Bir kere bana göre üniversitede kadın arkadaşlar edinmesi ters. Telefon rehberinde bulunmaları ters. Evlendikten sonra zaten kendi kendine silmemesi ters.

Bir kadın olarak eşime karşı bir kere sadakat borcum var. Onun güvenini sarsacak ufak bir şeye bile sebep olmak istemem ki zaten o da öyle eften püften sebeplerle böyle düşünmez. AYNI ÖZVERİYİ eşimden de beklerim haliyle. 

Yine bir kadın olarak telefonumda bir erkeğin numarasını silmemi istemesi üzerine ona seni onunla tanıştıracağım demek, daha da benden kimse sadakat beklemesin demek. Güven sarsılır. Babamın oğlu mu sanki? Niye tanıştırıyorum?

Demem, diyemem. Denmez arkadaşım siz kafayı mı yediniz?

Evlilik öyle bir mefhum değil çünkü. Sen bir erkek olarak rehberdeki kız hakkında anana bacına sizi onunla tanıştıracağım desen onların ilk aklına gelen şey hayırlı bir iş için mi olur... Kimse kimseyi kandırmasın.

Ayrıca nasıl bir hayat borcu veya minnet duyuyor ki o kadını karısına tanıştırmak istiyor. Sevmiyorum ben böyle modernist hareketleri. Mağara adamıyım ben. Olmaz kardeşim, olamaz. Evlilik birliğine ters.

Ateş ve baruttur. Şeytanın boş duracağını düşünen için satılık köprüm var, kelepire bırakıyorum.

Sen kalkıp eşeğin aklına karpuz kabuğu sokma ama. Gidersin 1 defa söyleyeceğim dersin ve silmesini istersin. Silmiyorsa sen silersin. Numarayı ezbere biliyorsa o daha fena...

Bir daha da konusunu açma, belki gerçekten eşinle arasında minnetten başka bir şey yoktur, o yüzden aklına kazımış olursun.

(7 puan) tarafından

Evet bir daha açmayacam konusunu ama maalesef ki artık telefonuna gizli gizli bakacam bakalım ne konuşuyorlar ya konuşmadan ziyade ya sürekli bizi konuşuyorlarsa işte evliliğimizi yada o kıza dertlerini anlatıyorsa kızda çok fazla ilgi ve destek verirse falan yani ben zaten onu  hep dinlerim anlamaya çalışırım evlendiğimizde çok kötü gripti iyileşsin diye gece doğru düzgün uyumadım bile ama şuan belki ifade edemedim bile ama hani belki o kızın desteği ilgisi yada ne bileyim işte aklı çelinebilir mi diye düşünüyorum teşekkür ederim bu arada 🌼

0 oy
(9,533 puan) tarafından

Yani ben sildirmiyorum  demekki arkadaşlar 

0 oy
(680 puan) tarafından

Benim üniversiteden arkadaşlarım vardı erkek kız karışık ama biri vardı erkek o kadar severdim onu ki . Birgün telefonum çalındı numarası gitti sona birdaha ulaşamadım çok üzüldüm Cook neden silsin gerçekten arkadaş ise arkadaş olarak kalır abartma 

(7 puan) tarafından

Şöyle söyleyeyim benim o zamanlar arkadaşlarım vardı ama sonra hepsi bir gün bana karşı olan hislerini anlatmaya başladı inanamıyodum ya diyodum nasıl ya abi diye hitap ettiklerim bile... o kadar kırıcı geliyodu ki demek o  yüzden konuşuyolarmış benimle diyodum bende bu yüzden korkuyorum açıkçası 

(680 puan) tarafından

Onlar baştan niyeti belliymiş arkadaş olsa o gözle asla bakmaz

0 oy
(3,064 puan) tarafından

Başıma gelen bir şeyi anlatayım sana canım. Geçen gün eşimin lise arkadaşının birimini görmüştüm. Bu konuyla ilgili post da açmıştım. Bir arkadaşını sevdiğini falan söylemişti eşimin lisede tabii. Kızın numarası hala kayitliydi ben de sildim kızın numarasını. Konu açıpınca kardeşim gibi derdi.  

Ben doğru bulmuyorum bir kızın ya da erkeğin karsı cinsetten arkadaşının olmasını. İsterse geri kafalı diyebilirler ama rahatsız olurum.

0 oy
(20,081 puan) tarafından

Hiç rehberine bakmadım adamın zerre de umrumda olmaz 

0 oy
(31,148 puan) tarafından

Valla bu konu karşılıklı güven ve karşılıklı saygıya bakar benim Instagramda bir sürü lise üni arkadaşım ekli eşimin 6 yıllık eşim bir gün tutupta bu kim neden ekli dediğini duymadım ama karşılıklı bu durum kimse de liseden uniden arkadaşım diye iletişim kurmaz. Sadece ekli paylasim görür arada önemli bir şey varsa hayırlı olsun vs yazar hepsi bu. O yüzden hiç sorun olmadı ama senin kuzeninle iletişim kurmani bile kısıtlayacak kadar dar görüşlü ise seni arkadaşları ile tanıştıracak kadar geniş olamaz 

(7 puan) tarafından

Hay ağzınıza sağlık ya benimde bu yüzden zoruma gidiyor o bi sey isteyince ben hemen okeyim ama ben söyleyince kısa bi açıklamayla konuyu çeviriyor benim sosyal medya hesabım bile yok kullanamazmışım,olmazmış ha bide kıskanırmış😏🫩

0 oy
önce (1,550 puan) tarafından

Seninde arkadisin olmasina esin tepki vermiyosada sorun yok ama benim arkadasim olur seninki olaz diyosa orda sıkıntı vardir suan 4 yillik evliyiz esimde kiz arkadas yok benimde erkek arkadasim yok olmasinada gerek yok disarda calisiyo olsak iş yeri olsa tabikide olabilir sınırini net bi sekilde koyarsan 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Eşin rehberindeki eski kız arkadaşları silmemesi normal mi?
Evlilikte rehberdeki kişiler konusunda sınırlar çiftlerin karşılıklı güvenine ve iletişimine bağlıdır. Eğer bu durum sizde güvensizlik veya huzursuzluk yaratıyorsa, karşı tarafın bu durumu 'normal' olarak nitelendirmesi, sizin duygularınızı yok saydığı anlamına gelmez. Sağlıklı bir ilişkide partnerlerden biri bir durumdan rahatsız olduğunda, diğer tarafın savunmaya geçmek yerine empati kurarak ortak bir çözüm yolu bulması beklenir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Evlilikte eşin eski kız arkadaşlarıyla görüşmesi nasıl ele alınmalı?
Eşin eski arkadaşlıklarını sürdürmesi konusunda yaşadığınız rahatsızlığı, suçlayıcı bir dilden kaçınarak ben dili ile ifade etmelisiniz. Neden bu durumun sizi huzursuz ettiğini, hangi sınırların ihlal edildiğini hissettiğinizi net bir şekilde paylaşın. İletişimde şeffaflık, evlilikte güvenin korunması açısından kritik öneme sahiptir; partnerinizin bu konuda açıklama yapmaktan kaçınması yerine duygularınızı anlamaya çalışması ilişkinin geleceği için sağlıklı bir adımdır.
Eşim neden rehberindeki bir kız arkadaşını silmek istemiyor?
Eşinizin rehberindeki bir kişiyi silmemek için ısrar etmesi, genellikle geçmişe duyulan aidiyet duygusundan veya sosyal çevresini koruma isteğinden kaynaklanabilir. Ancak bu durum, ilişkinizdeki önceliklerin yeniden tanımlanması gerektiğini gösterir. Eşinizin bir kişiyi sırf tanıştırmak için rehberinde tutması, evlilikteki mevcut huzurunuzdan daha önemsiz görülmemelidir; bu konudaki beklentilerinizi açıkça belirtmek en doğal hakkınızdır.
Yeni evlilikte rehber temizliği konusunda nasıl uzlaşılır?
Yeni evliliklerde rehber veya sosyal medya sınırları, ortak değerler üzerinden belirlenmelidir. Eğer eşiniz bir konuda sizden rahatsız olduğunda hemen değişikliğe gidiyorsa, sizin de benzer hassasiyeti beklemeniz oldukça tutarlı bir yaklaşımdır. Çift olarak birbirinizin sınırlarına saygı duymak, karşılıklı uzlaşı sağlamak için 'ikimiz için de ne sağlıklı olur' sorusuna odaklanan yapıcı bir diyalog kurmanız gerekir.
Eşim duygularımı önemsemiyorsa iletişim nasıl düzeltilir?
Eşinizin açıklamalar yapıp susması veya ikna olmanızla ilgilenmemesi, iletişim kopukluğuna ve duygusal ihmale yol açar. Bu sorunu çözmek için tartışma anında değil, sakin bir zamanda oturup, onun davranışlarının sizde yarattığı yalnızlık hissini net bir şekilde anlatın. İlişkideki dengenin bozulmaması için partnerlerin birbirlerinin duygusal ihtiyaçlarına cevap vermesi ve çözümsüzlük yerine çözüm odaklı hareket etmesi temel kuraldır.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 586 göst.
28 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Hicrannn (2,382 puan) tarafından soruldu
+3 oy
43 cevap 1,511 göst.
24 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 965 göst.
22 Kasım 2020 Aile & Aşk kategorisinde Büşrasu (656 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,702 soru