Ertesi gün hapı kullansam hamileliği engeller mi?

0 oy
173 göst.
önce Diğer kategorisinde (51 puan) tarafından

Kızlar günaydın Gene ben geldim buralara 🤣 sizi bu sorum olacak hemen acil dün eşimle ufak bi kaza geçirdik 2 tane çocuğum var Ne yapacam bide Ertesi Günu hapı alsam içsem hamilelikte engellermi ?? 

9 Cevaplar

0 oy
önce (16,080 puan) tarafından

2 tane varmış zaten engel olsa ne olur

önce (2,368 puan) tarafından

3. ye hamile kalmaz en azindan o da bi kar 🤣🤣

önce (16,080 puan) tarafından

Kız ben ilerde engel olur mı anladım 🤣 hani olsa ne olur dedim zaten var

heaaa🤣🤣🤣

-Reklam-
0 oy
önce (9,253 puan) tarafından

En erken ne zaman alirsan ozaman etki eder, isi sansa birakma cocuk istemiyosan

önce (51 puan) tarafından

Çocuklarım çok küçükler ya 😔hemen alım kullanayım 

0 oy
önce (1,546 puan) tarafından

Hemen kullan 72 satte kullanila biliyo

Tamam hemen alayım teşekkür ederim 

0 oy
önce (14,228 puan) tarafından

ne kadar erken kullanırsan o kadar iyi. 

Tamam hemen Alicam 

0 oy

engeller hemen al ic nekadar erken oladar iyi etki eder

0 oy
önce (498 puan) tarafından

Kullan ama olacağı varsa oluyor ya 😄

0 oy
önce (1,767 puan) tarafından

Sabah kalktığın gibi alsaydın canm birde kaç yaşındalar 

0 oy
önce (52 puan) tarafından

Bende ayni durumu yaşadım sabahına ertesi gün hapı aldım şuan 34 haftalık hamileyim benim de iki tane çocuğum var bu 3. Rabbim nasip ederse olur sizin kac gününuz var adet olmaya 

0 oy
önce (4,214 puan) tarafından

Kaç saat geçmiş üzerinden etkisi azalmıştır artık kullansanız bile bir ihtimaliniz var ertesi günü hapı evinizde mutlaka bulunsun ilk dakika müdahale edin%100dür sonraki bir saat%99 sonraki saatler %10 oranında etkileri düşüyor

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Ertesi gün hapı korunmasız ilişkiden sonra ne kadar sürede içilmelidir?
Ertesi gün hapları korunmasız ilişkiden sonra mümkün olan en kısa sürede, ideal olarak ilk 12-24 saat içinde kullanılmalıdır. İlacın etkinliği zaman geçtikçe azaldığı için 72 saatlik süreyi geçirmemek çok kritiktir, ancak bazı türler 120 saate kadar koruma sağlayabilmektedir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ertesi gün hapı hamileliği yüzde yüz engeller mi?
Ertesi gün hapları hamileliği yüzde yüz engellemez, sadece gebelik riskini önemli ölçüde düşüren acil bir korunma yöntemidir. İlacın başarısı ilişkinin üzerinden geçen süreye ve kişinin biyolojik özelliklerine göre değişiklik gösterir, bu nedenle kesin sonuç için beklenen adet döneminin geçmesi beklenmelidir.
Ertesi gün hapı kullanımının yan etkileri nelerdir?
Ertesi gün hapı kullanımından sonra en sık görülen yan etkiler arasında bulantı, kusma, halsizlik, baş ağrısı ve meme hassasiyeti yer alır. Ayrıca ilacın içerdiği yüksek doz hormon nedeniyle bir sonraki adet döngüsünde düzensizlikler, erken veya geç kanama gibi durumlarla karşılaşılması oldukça normaldir.
Ertesi gün hapı düzenli bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılır mı?
Ertesi gün hapları kesinlikle düzenli ve rutin bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmamalıdır. Sadece korunmasız cinsel ilişki veya mevcut yöntemin başarısız olduğu acil durumlarda başvurulması gereken yüksek doz hormon içerikli ilaçlardır; düzenli kullanım hormonal dengenizi bozabilir ve yan etki riskini artırır.
Ertesi gün hapı içtikten sonra hamilelik testi ne zaman yapılmalıdır?
Ertesi gün hapı kullandıktan sonra hamilelik şüphesinin tamamen ortadan kalkması için beklenen adet tarihinin gecikmesi durumunda test yapılması önerilir. İlacın etkisiyle adet kanaması birkaç gün erkene çekilebilir veya gecikebilir, bu nedenle sağlıklı bir sonuç almak için ilişkiden en az 14-21 gün sonra idrar testi yaptırılması en güvenilir yoldur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 289 göst.
3 Nisan 2026 Cinsel Yaşam kategorisinde Gaye_Nur (4 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 181 göst.
22 Ocak 2026 Diğer kategorisinde annnneeciimmm (42 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 957 göst.
0 oy
4 cevap 278 göst.

Kategoriler