Akşam yemeğine pratik ne pişirsem, hangi menüyü yapsam?

0 oy
165 göst.
önce Diğer kategorisinde (852 puan) tarafından

Ben makarna yogurtlamayı düşünüyorum yanına turşu karpuz falan yeter çocuklarla bana sizler neler yapıyosunuz

21 Cevaplar

+2 oy
önce (39,671 puan) tarafından

Musakka ve patlıcan kebabı arasında gidip geliyorum şu an. İkisinden biri yanına pilav ve cacık kesin olacak zaten

-Reklam-
+1 oy
önce (5,998 puan) tarafından

Kıymalı makarna ve cacık, en sevdiğim en sevdiğim 😂😂😂

+1 oy
önce (71 puan) tarafından

Dün görümcelerim geldi ya mangal yada dısardan söylıycekler bakalım onlar gelınce yemek ısı bana kalmıyor en azından😂 afıyet olsun sızede 

+1 oy
önce (13,601 puan) tarafından

Löbye 

Bulgur pilavı 

Kavun 

Cacık

önce (1,228 puan) tarafından

Löbye ne

önce (13,601 puan) tarafından

Bir çeşit fasulye börülcede diyorlar 

image

image

Aaaa börülce ben de ondan pişirdim ama iç

image

+1 oy
önce (515 puan) tarafından

Mantı yapıcam yanına ne yaparım bilmiyorum

+1 oy
önce (20,098 puan) tarafından

Beli kırık bulgur pilavı cacık karpuz 

önce (5,567 puan) tarafından

Ya beli kırık ne acaba çok merak ettim 

önce (20,098 puan) tarafından

Patlıcan kebabının tencere hali canım. Kıyma ile rondodan çektiğim kapya ve yeşil biber soğan sarımsak maydanozu biraz da tereyağı ekleyip yoğuruyorum. Patlıcanları hafif eğimli tam kesmeden bıçakla dilimliyorum ama tam kesmiyoruz sırt kısmı bütün. Hazırladığım harcı bu dilimlerin arasına tıkıştırıyorum. Üzerine bir domatesi küp doğrayıp ekliyorum bir bardak kadar da soğuk su ekleyip üzerine tabak kapatıp orta harlı ateşte pişiriyorum kısık değil bak kısık olursa olmaz Yumuşak lezzetli bir yemek oluyor. 

+1 oy
önce (5,567 puan) tarafından

Taze fasulye pilav ve cacık 🤭 

+1 oy
önce (321 puan) tarafından

Afiyet olsun benim koca gitti gezmeye kızlarla evdeyiz makarna yada kızartma yaparım 

+1 oy

Süzme mercimek ve tavuklu börülce gülüm

+1 oy
önce (37 puan) tarafından

Sıcak havaların en güzel menüsü 🥰 akşam eşim nöbette bu ara o da bişey yemiyor zaten daha çok cocuk için düzenli yemek yapiyom şehriyeli tarhana çorbası yaptım etli patates yemeği makarna 😊

+1 oy
önce (9,087 puan) tarafından

Lazanya yapıcam inşallah ilk defa 😄

+1 oy
önce (9,040 puan) tarafından

Dünden yemegım var patatesli bezelye ve biber dolması yanına yoğurt salata yaparım 

+1 oy
önce (3,244 puan) tarafından

Tavuklu salata yaparım yazın benim evde sıcak yemek gitmiyor artık nerde ferah şeyler var onu yapıyoruz 

+1 oy
önce (6,310 puan) tarafından

Yayla çorbası kıymalı bezelye yemeği yaptım 

+1 oy
önce (5,184 puan) tarafından

Kofte patates dusunuyorum dun yogurtladım makarna

+1 oy
önce (3,279 puan) tarafından

image

valla ayran çorbası yaptım dünden biraz patateste var elhamdülillah bugün biter😊
+1 oy
önce (1,900 puan) tarafından

Tavuk soslayip kizarttim 

Birazda karışık patates biber patlıcan kızartıp domates sosu yapcam üstüne yanına da ayran karpuz 🍉 bugünde atlatirim bu şekilde insallah

0 oy
önce (8,556 puan) tarafından

Öğle yemeğini 3 te yedik dün akşamdan kalan yemekler. Akşamda ne yaparım bilmiyorum fikir almaya geldim buraya

0 oy
önce (9,548 puan) tarafından

Tavuk dunyasi yaptim yedik bile😄

0 oy
önce (1,794 puan) tarafından

2 yumurta kirip yicem nasipse mutfak savas alani gibi bi de yemek yapamam 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Akşam yemeğine çocuklarla pratik olarak ne pişirebilirim?
Akşam yemeği için pratik ve besleyici seçenekler arasında makarna yoğurtlama, fırında sebzeli tavuk veya pratik mercimek çorbası gibi hem çocukların sevdiği hem de hızlıca hazırlanan yemekler bulunur. Makarnayı yoğurt ve nane ile lezzetlendirip yanına mevsim meyvesi veya turşu ekleyerek dengeli bir öğün oluşturabilirsiniz. Hızlı bir akşam yemeği planlarken karbonhidrat kaynağını protein veya yoğurt gibi süt ürünleriyle desteklemek hem tokluk süresini uzatır hem de hazırlık süresini kısaltır.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Çocuklar için akşam yemeği menüsü nasıl planlanır?
Çocuklar için akşam yemeği menüsü planlarken mutlaka bir protein, bir karbonhidrat ve bir de sebze veya meyve grubu bulundurmaya özen göstermelisiniz. Örneğin makarna yoğurtlama gibi basit bir yemeğin yanına taze salatalık dilimleri, karpuz veya ev yapımı turşu ekleyerek öğünü hem görsel olarak renklendirebilir hem de besin değerini artırabilirsiniz. Çocukların iştahla yemesi için sunumda küçük farklılıklar yapmak, onların yemek saatini daha keyifli bir hale getirecektir.
Evde pratik akşam yemeği alternatifleri nelerdir?
Evde vakit kısıtlı olduğunda hazırlayabileceğiniz pratik akşam yemeği alternatifleri arasında ton balıklı salata, kıymalı makarna, menemen veya sebzeli bulgur pilavı yer alır. Bu yemekler ortalama 15-20 dakika içinde sofraya gelebilecek kadar hızlıdır. Özellikle çocuklu aileler için tek tencerede pişen yemekler hem temizlik kolaylığı sağlar hem de akşam saatlerini mutfakta harcanan süreden kurtarıp aile bireylerine daha fazla vakit kalmasını mümkün kılar.
Hızlı akşam yemeği için nelere dikkat edilmelidir?
Hızlı bir akşam yemeği hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, temel gıda stoklarınızın her zaman hazır olmasıdır. Makarna, bakliyat, konserve ton balığı ve yoğurt gibi ürünler her an kurtarıcı olabilir. Ayrıca sebzeleri önceden yıkayıp saklamak veya dondurucuda hazır pratik ürünler bulundurmak, acil durumlarda menü oluşturma sürecini hızlandırır. Düşük hazırlık süreli yemekler seçmek, akşam yemeği stresini tamamen ortadan kaldırmanıza yardımcı olur.
Makarna yanına ne gider ve nasıl sunulur?
Makarna yanına en iyi giden tamamlayıcılar yoğurtlu soslar, turşu, taze meyveler veya mevsim yeşillikleridir. Makarna yoğurtlama tek başına karbonhidrat ağırlıklı olduğu için yanına ekleyeceğiniz bir porsiyon karpuz, kavun veya ev yapımı turşu, öğüne hem ferahlık hem de vitamin değeri katar. Sunumu geliştirmek için makarnanın üzerine hafif bir tereyağlı nane yakmak veya çocukların sevdiği renkli tabakları kullanmak, basit bir öğünü bile özel hissettirebilir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

+1 oy
11 cevap 595 göst.
0 oy
19 cevap 914 göst.
0 oy
12 cevap 1,047 göst.
21 Ağustos 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Seyhan (3,308 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,634 göst.
27 Haziran 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Seyhan (3,308 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,252 soru

24,653,645 cevap

366,443 kullanıcı

...