Ailemle yaşadığım tartışmalar yüzünden evden gitmek istiyorum

0 oy
305 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (7 puan) tarafından

Yarın arkadaşlarla toplanıp sabah milli maçı izleyecektik. Herkes bişeyler getiriyor bende yapacaktım. Lavaşlı bir şey yapmak istedim lavaş almaya gidiyordum. Annem geldi, napcaksın, boş boş işler, gece kalkıp yemek mi yapıcaksın, hepimizi uyandırcaksın, hiç kafan çalışmıyor falan dedi bana. Ağzımı açmadım daha yapıyorsan yap gitmiyorum dedim gittim odama. İçeri geçmiş babamla dedikodumu yapıyor. Ben bıktım bunlarla yaşamaktan. Gitmek istiyorum buradan. Sadece arkadaşlarıma yemek yapacaktım

6 Cevaplar

0 oy
önce (14,292 puan) tarafından

aileler bazen anlamaz, boş ve gereksiz gelir bazı şeyler. kaç yaşındasın 

önce (7 puan) tarafından

Anlıyorum gelebilir ama bu kadar insan hayattan soğutulmaz. Ne yapacak olsam ne gerek var boş iş diyorlar. 20 yaşındayım

okuyor musun, çalışıyor musun? 

önce (7 puan) tarafından

1 hafta sonra yks sınavına gireceğim. Allah izin verirse öğretmenlik istiyorum, okuyacağım

inşallah istediğin sonucu elde eder ve okursun, bunu duyduğuma çok sevindim. 

çünkü genelde evlenip kurtulmak kolay bir çözüm gibi geliyor çoğu genç kıza. 

senin için umut var💙

aileler bazen zorluyor, bazen anlamıyorlar. o yaşlarda ben de böyle düşünüyordum ama yaş büyüyünce bazı şeyleri de doğru yaptıklarını düşünmeye başladım. (tabi hepsi değil) sen de yaşayıp öğreneceksin 

oku, çalış kendi ayaklarının üzerinde dur ve güzel bir hayat sür, önünde kocaman bir hayat var. başarılar şimdiden

önce (7 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim allah razı olsun

-Reklam-
0 oy
önce (6,010 puan) tarafından

Yap bacım git de. Boş ver bazen ebeveynler anlamaz gençlerden he de geç

önce (7 puan) tarafından

Yaptırtmıyor ki. Çocukluğumdan beri hep utandım. Arkadaşlarımın aileleri birşeyler yapardı ben hiçbişey getiremezdim. Şimdi büyüdüm kendim yapayım diyorum ona da izin vermiyor. Bıktım vallahi utanıyorum arkadaşlarımdan

önce (6,010 puan) tarafından

Okulunu oku ve o evden meslek sahibi olarak çık. Bencil bir anne, muhtemelen cimrilikte vardır. Hepsi geçecek sen utanma senin bir suçun yok ❤️

0 oy
önce (687 puan) tarafından

Canım bazen kulak yıkayıp gene de yapacaksın git yap ne derse desin

0 oy
önce (4,250 puan) tarafından

Okulunu kazan ve okumak için ayrıl evden okuduğun şehirde ev arkadaslarınla ev tutunca kendini daha rahat hissedersin ve sakın ola evliliği kurtuluş görme hiçbir erkek seni kurtarıcam sana bakarım derse bil ki nikahtan 1 ay sonra kölelik hayatını dayatacak sana ve dönecek bir evin olmadıgı mesleğin olmadıgı için o sefil hayatı yaşamaya mahküm kalacaksın ve şuan beğenmediğin annenin evini mumla arayacaksın sakın kardeşim bunu kendine yapma gir yksye kazan o zaman evden ayrıl sakın bu ayrılışın bir erkek için olmasın soruna gelince madem sinir ediyor seni sende hazır bir şeyler al kuru pasta kek gibi 

0 oy
önce (6,820 puan) tarafından

Sen git yap icinde kalmasin kenara cekilme anı yaşa hicbirseyi yokmuş gibi davran 

0 oy
önce (504 puan) tarafından

Benim annem babam ayrıydı ben bir annemde bir babamda kalıyordum ama ikisiyle de çok anlasamiyordum. Lisedeyken üniversiteyi başka şehirde kazanmak için çabaladım en başa nasılsa ucundan kaçırıyorum diye bulunduğum şehrin en iyi üniversitesini yazdım gitti orası tuttu yine aile evinde kaldım. Öğretmenlik istiyormussun bu arada ben de matematik öğretmeniyim. Atanamadim, dershanelerde çalıştım ama yine aile evindeyim😂 baktım kurtulamıyorum ben de gurbete evlendim kurtuldum, hatta onlarla küsüp evlendim😂 şimdi eşimin ana babası ile uğraşıyorum. Sen atanmaya bak canım 😁 yolun bahtin açık olsun inşallah 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

Aile bireyleriyle yaşanan çatışmalarda nasıl bir tutum sergilenmeli?
Aile içi çatışmalarda en etkili yöntem, duyguların yoğun olduğu anlarda tartışmaya girmeyip sakinleşmeyi beklemektir. Kendi sınırlarınızı net ancak nazik bir dille ifade edin; savunmaya geçmek yerine, yaptığınız şeyin amacını kısa ve öz bir şekilde açıklayarak konuyu kapatmak, gerilimin büyümesini engeller.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Ebeveynlerin özel hayatıma müdahale etmesiyle nasıl başa çıkabilirim?
Ebeveynlerin müdahaleci tutumlarına karşı bireysel alanınızı korumak için, bağımsızlığınızı gösterecek küçük adımlar atın. Onlarla olan iletişiminizde beklentilerinizi azaltarak, kendi kararlarınızın sorumluluğunu aldığınızı hissettiren bir tavır sergilemek, zamanla üzerinizdeki baskının azalmasına yardımcı olabilir.
Ailemle yaşadığım iletişim sorunlarını nasıl yönetebilirim?
Aile içi iletişim sorunlarında 'ben dili' kullanarak duygularınızı ifade etmek, karşı tarafın savunma mekanizmasını daha az tetikler. Tartışma anında sessiz kalmayı seçmek bir pes etme değil, durumu daha fazla tırmandırmamak için kullanılan sağlıklı bir çatışma çözme stratejisidir.
Evden ayrılma isteği hangi durumlarda sağlıklı bir karardır?
Evden ayrılma isteği, sürekli olarak değer görmediğinizi hissettiğiniz, öz saygınızın zedelendiği veya kendi kararlarınızı uygulamanıza izin verilmediği durumlarda yoğunlaşır. Bu kararı almadan önce ekonomik özgürlüğünüzü ve sosyal destek ağınızı gözden geçirerek gerçekçi bir plan yapmanız, geçiş sürecini daha sağlıklı kılar.
Aile ilişkilerinde kişisel sınırlarımı nasıl çizebilirim?
Kişisel sınırlar, 'hayır' diyebilmek ve kendi tercihlerinizin arkasında durabilmekle başlar. Ailenizle yaşadığınız tartışmalarda kendi haklılığınızı kanıtlamaya çalışmak yerine, kendi rotanızdan sapmayarak ve duygusal reaksiyon vermekten kaçınarak sınırlarınızın ihlal edilmesine engel olabilirsiniz.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 814 göst.
11 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Sertuğ (746 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 414 göst.
23 Ekim 2023 Diğer kategorisinde curious (1,721 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 549 göst.
30 Ocak 2026 Aile & Aşk kategorisinde Papatya111 (311 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 367 göst.
31 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Hayalseveranne77 (668 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,511,327 soru

24,654,806 cevap

366,489 kullanıcı

...