1. sınıfta çocuğumu arkadaşıyla aynı sınıfa yazdırmalı mıyım?

0 oy
237 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,146 puan) tarafından

...........................

9 Cevaplar

+1 oy
önce (98 puan) tarafından

Günaydın cok sıcaktır benim.kizimda uyumuyor çok erken kalkıyor anaokuluna devlete mi gidiyor ve kaç yaşında 

önce (1,146 puan) tarafından

Devlet canm 6 yasinda

önce (98 puan) tarafından

Anladim canim Allah kolaylık versin Allah bağışlasın 🙂

-Reklam-
+1 oy
önce (3,168 puan) tarafından

Günaydınnn Bizimde bugün okuma bayramımız var 15.30 da başlayacak kızım çok heyecanlı hayırlısı bakalım 

önce (3,168 puan) tarafından

Ayy ne güzel maşallah 🧿 kuzuya darısı bize 

+1 oy
önce (1,797 puan) tarafından

Hayırlı olsun canım. Hayalini kırmak istemem 2. Sınıf çok zorlu bir süreç. Bende bu sene 1. Sınıf olacağım tekrardan. Kendin seçemiyorsun diye biliyorum. Otomatik yerleştiriliyor. Öğretmen de seçilmiyormus.

+1 oy
önce (5,630 puan) tarafından

Günaydın iyi eğlenceler dilerim kızına. Okul kayıtları sistemden adrese göre otomatik yapılıyor. Sınıf atamaları da aynı şekilde kura ile yapılıyor. Çok zorunlu bir durum olmadıkça sınıf değiştirme de yapılmıyor diye biliyorum. Yani arkadaşı ile aynı sınıfa koyma imkanın yok gibi. 

+1 oy
önce (4,330 puan) tarafından

İşlerimi bitirdim yemeğin altını kapattım şimdi dinlenme modundayım birazdan oğluşumla etkinlik zamanı başlatacam

+1 oy
önce (122 puan) tarafından

Günaydın koltukta uzanıyorum oğlumun okuldan gelmesini bekliyorum bahçeye parka çıkarcam 

+1 oy
önce (3,343 puan) tarafından

Günaydın kavalti yaptik elektrik yok köyde ya işler kalıcak akşama okulda gezi varmış biraz canımı sıkmadı değil öyle işte oğlumla oturuyoruz şuan hava mis bütün evin tozunu alırım artık🤭

önce (3,343 puan) tarafından

Kayıt otomatik oluyor ama gene okula gitmem gerekiyor biseyler istiyorlar çünkü 

+1 oy
önce (3,276 puan) tarafından

Günaydın canım. Çocuklar oynuyor bende uzanıyorum öğleden sonra arkadaşlarla buluşup çay saati yapıcaz. 

Bence çocuk bu bu sene onu çok sever anlaşır seneye başka biriyle de arkadaş olup sevebilir hiç uğraşma bence aynı sınıfta olmaları için falan tek birine bağlı kalmasın .hem sistematik olucak aynı sınıfı ayarlamayabilirsin de . 

+1 oy
önce (268 puan) tarafından

Merhaba konudan bağımsız size soru sormak istiyorum cevaplarsanız memnun olurum. Devlet anaokulundan memnun kaldınız mı kaç sabahçı öğlenci şeklinde mi eğitim oluyor kısaca bilgilendirirseniz sevinirim 

önce (1,146 puan) tarafından

Merhaba çok memnun kaldm ben sabahçı yada öğrenci oluyorlar benmki öğlenci 12.50 giriş 17.30 çıkış saati  çok şey öğrendiler okulda çok güzel şeyler yapıldı öğretmenimiz kadın ve iyi biriydi  sürekli her gün resimler attı videolar attı tüm etkinlikleri vs  aile günleri oldu bizlerde okula gidip deney oyun kitap okuma falan yaptık tüm veliler sırayla mesela  annelelr gününde hediye falan hazırlamış bizlere çocuğun bir sürü resmini yapmis dolaba yapistrmalik falan takvimi saati çoğu şeyi öğrendiler bence çok verimli bir yildi

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

1. sınıfa başlayan çocuğumun arkadaşıyla aynı sınıfa gitmesi doğru olur mu?
Uzmanlar, ilkokul 1. sınıfta çocukların sosyal becerilerini geliştirmeleri ve yeni arkadaşlıklar kurmaları için farklı sınıflarda olmalarını önerir. Ancak çocuğun okula uyum sürecinde kaygı düzeyi yüksekse, tanıdık bir arkadaşla aynı sınıfta bulunmak ilk haftalarda güven duygusunu destekleyebilir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
İlkokul 1. sınıf kayıtları e-Okul üzerinden otomatik mi yapılıyor?
Evet, ilkokul 1. sınıf kayıtları adrese dayalı nüfus kayıt sistemi üzerinden e-Okul sistemi tarafından otomatik olarak gerçekleştirilir. Velilerin kayıt döneminde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden okul sorgulama ekranını takip ederek çocuğunun hangi okula yerleştiğini kontrol etmesi yeterlidir.
1. sınıfta sınıf seçimi yapma veya arkadaşla aynı sınıfa girme şansımız var mı?
Devlet okullarında sınıf seçimi veya arkadaş tercihi genellikle idari bir karardır ve okul yönetimi tarafından kura yöntemiyle belirlenir. Nadir durumlarda okul idaresiyle görüşülerek talepler iletilebilir ancak sınıf mevcutlarının dengeli dağıtılması zorunluluğu nedeniyle bu her zaman mümkün olmayabilir.
Çocuğumun arkadaşıyla aynı sınıfta olması okul başarısını nasıl etkiler?
Arkadaşla aynı sınıfta olmak kısa vadede okula uyumu kolaylaştırsa da uzun vadede çocuğun sadece tanıdık çevreyle sınırlı kalmasına neden olabilir. Farklı sınıflarda olmak, çocuğun bağımsız hareket etme becerisini artırır ve sosyal ağını genişleterek öz güvenini daha hızlı kazanmasına yardımcı olur.
Okul kaydı yapılırken velinin okula gitmesi gerekir mi?
E-Okul üzerinden otomatik yerleştirme yapıldıktan sonra, okulun istediği kesin kayıt belgeleri ve formları teslim etmek için velinin okula gidip imza atması gereklidir. Kayıt işlemleri genellikle Temmuz ve Ağustos aylarında yoğunlaşır, bu süreçte okul yönetiminden güncel bilgi almanız en doğrusudur.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 201 göst.
0 oy
5 cevap 262 göst.
28 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde persil (137 puan) tarafından soruldu
0 oy
20 cevap 1,764 göst.
12 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Baharcancaz (119 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 603 göst.
29 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Meryem0123 (2,586 puan) tarafından soruldu